Порційний закусочний салат в персику рецепт фото
Всім привіт! Дуже хочеться поділитися одним зі своїх рецептів оригінального святкового страви – порційний закусочний салат в персику, ну просто шикарна закуска для святкового столу і не тільки. Спробуйте і переконайтеся, що це дуже смачно.
Я вже пропонувала вам, нічим не гірше цього, рецепт закуски на кільцях консервованих ананасів, але погодьтеся, що одні і ті ж страви, хоч вони й дуже смачні, все одно мають властивості злегка приїдатися. А будь-яка господиня хоче своїх гостей на святі здивувати чимось новеньким, дуже смачним і оригінальним.
Так ось, зовсім трохи поекспериментувавши, я приготувала порційний салат тільки вже з персиком і я не помилилася.
Закусочний салат в персику
Оригінальність цієї страви полягає в поєднанні інгредієнтів і незвичайному поданні. Готується легко з доступних продуктів і подається у вигляді фаршированих часточок консервованих персиків, а значить і одночасно невеликими порціями, що навіть дуже зручно.
Я використовувала копчену грудку курки, мені здалося, що з нею смачніше і ситніше ніж з відвареної. А ось печериці можна використовувати як свіжі, так і заморожені.
Особливе місце у складі займає часник, без нього не вийде необхідного неповторного смаку.
Дотримуватися суворих пропорцій вам не потрібно, все одно вийде і красиво і смачно. А якщо і залишиться щось не використане (персик чи готовий салат), то застосування їм знайдеться дуже навіть швидко.
Для порційного приготування цього салату вам знадобляться:
- Одна копчена (можна варену) грудка куряча;
- 200 Грамів печериць;
- Твердого сиру 100 г;
- Велика банка консервованих персиків (850мл);
- 3 зубчики часнику;
- Майонез;
- Трошки олії.
При бажанні можна додати горішків солененьких.
Як приготувати закусочний салат
Дрібно нарізати курячу грудку і злегка пам'ятаєте її виделкою.
поріжте Невеликими шматочками гриби і обсмажте на маленькому вогні з додаванням зовсім трохи рослинного масла. При бажанні можна посолити, але я гриби солити не буду т. к. сир і майонез солоні.
Дайте грибочкам охолонути, після чого викладіть їх до курячої грудки. В обсмаженому вигляді у мене вийшло грибів у 2 рази менше, ніж курячого м'яса.
Перемішуємо гриби і курку. Натираємо сир на дрібній тертці, додаємо часник дрібно порубаний, а краще буде, якщо ви його розчавіть.
Гарненько перемішуємо. Сам салат спробувати можна, він вже дуже смачний і досить ситний. Якщо додасте в нього порізану зелень, наприклад петрушки, то додасте закуски ще і яскравих кольорів.
Додаємо майонезу стільки, щоб маса нашого салату вийшла дуже густий.
Відкриваємо баночку з персиками. Сік можна випити, а персики витягти з банки і обсушити паперовими рушниками.
Рекомендую для стійкості персикових часточок зовсім трохи зрізати дно і розташувати їх на блюдо, в якому будете подавати на стіл.
Кожну часточку наповніть приготованим салатом, а по краях розкладіть листочки петрушки. Ще можна прикрасити, поклавши на кожну порцію зверху половинку виноградинки (кружечок маслини або оливки) або десертну вишеньку.
Ось такий порційний закусочний салат в персику у мене вийшов. З незвичайним смаком і оригінальною подачею.
Ще кілька рецептів порційних закусок:
Користуйтеся на здоров'я і приємного вам і вашим гостям апетиту.
p.s. Сподобався мій закусочний рецепт? Розкажіть про нього своїм друзям. І ніколи не бійтеся експериментувати, адже одне і те ж блюдо можна приготувати кожен раз по-різному, лише трохи змінивши склад.