Салат з крабовими паличками і яйцем
Салат з крабовими паличками і яйцем - улюблене всіма блюдо, яке прикрашає столи на свята. У класичному варіанті воно готується з консервованою кукурудзою. Деякі економні господині почали додавати в салат відварений розсипчастий рис, смак від цього не страждає, але стає менш виразним. Ще одна варіація цього салату робиться з додаванням консервованих ананасів. Виходить незвично, але той, хто не любить поєднання основних страв з солодким не оцінить. Тому що ананаси надають помітну солодкість. Щоб салат вийшов більш ситним, у нього іноді додають кубики твердого сиру.
Спробуйте випробувати один з найбільш вдалих рецептів цієї страви. Додаються в салат крабові палички, яйце, огірок. Краще всього, заправляти його майонезом. Салат з крабовими паличками і огірком вийде яскравим за рахунок чергування шарів і смачним. Завдяки картоплі він буде ніжним і ситним. Смачний салат з крабових паличок готується дуже просто. Огірок для салату потрібно брати тільки свіже. До речі, такий салат дуже подобається дітям, тому можете побалувати їм улюблене чадо.
Цей смачний салат поповнить скарбничку ваших улюблених страв, тому приступайте до його приготування!
Смачний салат з крабових паличок «Ірма»
рецепт з огірком, яйцем і картоплею
Листкові салати краще всього подавати в прозорих салатниках, щоб були видні всі основні інгредієнти. Особливо гарно виходить, якщо шари салату різних кольорів. Так само правилом даних салатів є і те, що вони мають деякий час настоятися, щоб шари «одружилися» між собою. Зазвичай листковий салат промащується майонезом. При накладанні салату на порції необхідно ложку опускати до дна салатника, щоб подати на порційну тарілку всі наявні в ньому інгредієнти.
Інгредієнти:
- 2-3 варені картоплини,
- 2-3 свіжих огірка,
- 5 відварених яєць,
- 200 г крабових паличок або м'яса (упаковка),
- майонез – за смаком
- сіль.
Процес приготування:
Треба відварити до готовності картоплю і яйця. Картопля відварюється в шкірці, потім вона знімається і картоплю пропускається через дрібну тертку.
У відварених яєць потрібно зняти шкаралупу, розділити білок і жовток. На дрібній тертці подрібнити білок, потім жовток. Не змішувати їх між собою.
Огірки помити і прибрати кінчики, дрібно нарізати за допомогою ножа.
Крабові палички або м'ясо теж порізати ножем якомога дрібніше.
Тепер можна приступати до закладення продуктів в салатник. На дно салатника рівним шаром викласти підготовлену картоплю, трохи посолити і додати майонез.

Наступний шар – свіжий огірочок, так само посолити і додати майонез.

На огірок викласти тертий курячий білок, знову сіль і майонез.

Тепер прийшла черга подрібненого крабового м'яса, його потрібно просто промазати майонезом, солити не потрібно.

Останній верхній шар – подрібнений курячий жовток. Його можна залишити у вигляді прикраси, тому верхній шар змащувати майонезом не потрібно, нехай залишиться жовтим пушком. І на нього зверху кинути трохи подрібненого огірка.
Листковий салат з крабовими паличками і огірками з яйцем повинен настоятися як мінімум годину, після чого його можна подавати на стіл. І дешево, і красиво!
За рецепт і фото смачною простий закуски дякуємо Світлану Іванову.