Салат в лаваші
Рулет з лаваша з начинкою з салату – відмінний варіант, якщо потрібно взяти з собою щось перекусити. Зручно і ситно. І часу на приготування піде зовсім небагато – не більше 15 хвилин. Такі рулети ви можете готувати, якщо чекаєте гостей буквально через 20 хвилин. Начинка може бути найрізноманітніша, тому кожен член сім'ї зможе отримати улюблену закуску.
Салат - рулет в лаваші
рецепт з крабовими паличками, сиром і огірком
фото рецепті буде запропоновано використовувати крабові палички, але це не означає, що начинка не можна міняти. Навіть класичний олів'є або «мімозу» можна укласти в тонкий лист і взяти «ссобойку» на роботу або пікнік. Жодних контейнерів і виделок!
Інгредієнти:
- лаваш тонкий – 1 шт.,
- майонез – 2 ст. ложки
- кетчуп – 2 ст. ложки
- крабові палички – 2-3 шт.,
- капуста пекінська – 100 грам,
- ковбаса – 50 грам,
- солоні огірки – ½ шт.,
- сир твердий 50-80 грам,
- моркву – 1/3 шт.,
- зелень 3-4 гілочки,
- масло рослинне – змастити чашу.
Процес приготування:
Для приготування рулету легше використовувати прямокутний лаваш, форма зручніше. Викладіть його на зручну поверхню. На лаваш налити майонез і кетчуп. Розмажте ложкою соус по всій площі коржі.

Тепер приступайте до приготування начинки для рулету. Пекінську капусту тонко нашаткуйте, свіжу моркву натріть на крупній тертці, крабові палички або крабове м'ясо наріжте на невеликі шматочки, ковбасу наріжте кубиками і порубаєте дрібно свіжу зелень. Наприклад, петрушка або кріп будуть в самий раз. Перемішайте начинку в мисці і викладіть її на лаваш.

Твердий сир тонко наріжте і розподіліть рівномірно серед інгредієнтів. Солоні або мариновані огірки наріжте соломкою і посипте зверху на начинку.

Акуратно починайте загортати лаваш. Щоб вийшов не надто великий рулет, не намагайтеся зробити начинку дуже товстим шаром.

Коли рулет буде готовий, розріжте його на 3-4 частини.

Наступний крок відноситься до варіанту, коли страва подається в домашніх умовах. Розігрійте сковорідку або увімкніть мультиварку на режим «Смаження». Змастіть поверхню олією, і коли вона нагріється, укладіть дві порції салату в рулеті. Обсмажте з кожного боку до рум'яності. Вийде смачна хрустка скоринка.

Готовий лаваш з начинкою відразу ж подавайте до столу, поки вони ще теплі.

В коментарях будемо раді вашим рецептами салатів в рулеті.