Штрудель з лаваша
Якщо ви не дуже дружите з тестом, і випічка не є самим частим гостем на столі, пропонуємо нестандартний рецепт яблучного штруделя в лаваші. Цей солодкий десерт настільки простий у приготуванні, що з ним впораються навіть ті, хто скалку в очі не бачив, і слабо розуміє різницю між листковим, дріжджовим і пісковим тестом.
Ледачий штрудель з лаваша з яблуком
Такий швидкий штрудель можна приготувати не тільки з яблуками, в начинку можна робити з вишнею. Більш того, рулет може бути і несолодким, наприклад, з м'ясом або картоплею і сиром.
Інгредієнти:
- лист лаваша – 1 шт.,
- свіжі яблука – 4 шт.,
- кориця – 0,5 чайної ложки,
- цукор – 1/3 склянки
- вершкове масло – 20 р.
Процес приготування:
Крім яблук в штрудель можна покласти розмочений родзинки або подрібнені волоські горіхи. Вони додадуть випічці новий цікавий смак.
Включаємо розігріватися духовку і починаємо готувати яблучну начинку.
Яблука миємо, зрізаємо з них тонко шкірку. Чим більше залишиться м'якоті на плодах, тим більше піде її в штрудель. У холодну чисту суху сковорідку ріжемо яблука невеликими шматочками. Насправді, абсолютно неважливо, як ви їх подрібніть, можете навіть потерти на тертці. У штрудель вони все одно перетворяться в солодку яблучну масу. Додаємо в сковорідку цукор і корицю.
Перемішуємо, ставимо яблука на тихий вогонь карамелізуватися. Поки цукор не розтанув, постійно помішуємо, щоб він не пригорів. Коли яблука закипіли, на цьому ж повільному вогні тушкуємо їх без кришки хвилин 7 до м'якості шматочків.
Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Знімаємо яблука з плити, розгортаємо лист лаваша і змащуємо його рідким маслом. Рулет виходить довгим, тому для зручності розріжте лист вірменського лаваша навпіл.
Зверху укладаємо солодкі і м'які шматочки, розрівнюємо по всьому листу.
Згортаємо в рулет. Перекладаємо його на деко або у форму для запікання.
Ставимо штрудель в гарячу духовку на 20-25 хвилин, готуємо при температурі 180 градусів. Коли лаваш зазолотился, випічку можна діставати: вона буде хрусткою зверху і дуже соковитим всередині.
Впевнена, приготувавши такий штрудель один раз, ви почнете робити його постійно. Приємного апетиту!
Ще один варіант смачної випічки з лаваша:
Баніца лінива з сиром -->>