» » Штрудель з лаваша

Штрудель з лаваша


Якщо ви не дуже дружите з тестом, і випічка не є самим частим гостем на столі, пропонуємо нестандартний рецепт яблучного штруделя в лаваші. Цей солодкий десерт настільки простий у приготуванні, що з ним впораються навіть ті, хто скалку в очі не бачив, і слабо розуміє різницю між листковим, дріжджовим і пісковим тестом.

Ледачий штрудель з лаваша з яблуком

Штрудель з лаваша з яблуками

Такий швидкий штрудель можна приготувати не тільки з яблуками, в начинку можна робити з вишнею. Більш того, рулет може бути і несолодким, наприклад, з м'ясом або картоплею і сиром.

Інгредієнти:

  • лист лаваша – 1 шт.,
  • свіжі яблука – 4 шт.,
  • кориця – 0,5 чайної ложки,
  • цукор – 1/3 склянки
  • вершкове масло – 20 р.

Процес приготування:

Штрудель з лаваша рецептКрім яблук в штрудель можна покласти розмочений родзинки або подрібнені волоські горіхи. Вони додадуть випічці новий цікавий смак.

Включаємо розігріватися духовку і починаємо готувати яблучну начинку.

Штрудель яблучна начинкаЯблука миємо, зрізаємо з них тонко шкірку. Чим більше залишиться м'якоті на плодах, тим більше піде її в штрудель. У холодну чисту суху сковорідку ріжемо яблука невеликими шматочками. Насправді, абсолютно неважливо, як ви їх подрібніть, можете навіть потерти на тертці. У штрудель вони все одно перетворяться в солодку яблучну масу. Додаємо в сковорідку цукор і корицю.

Перемішуємо, ставимо яблука на тихий вогонь карамелізуватися. Поки цукор не розтанув, постійно помішуємо, щоб він не пригорів. Коли яблука закипіли, на цьому ж повільному вогні тушкуємо їх без кришки хвилин 7 до м'якості шматочків.

Штрудель з вірменського лавашаВершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Знімаємо яблука з плити, розгортаємо лист лаваша і змащуємо його рідким маслом. Рулет виходить довгим, тому для зручності розріжте лист вірменського лаваша навпіл.

Штрудель з лаваша з яблукамиЗверху укладаємо солодкі і м'які шматочки, розрівнюємо по всьому листу.

Штрудель ледачийЗгортаємо в рулет. Перекладаємо його на деко або у форму для запікання.

Яблучний штрудель з лавашаСтавимо штрудель в гарячу духовку на 20-25 хвилин, готуємо при температурі 180 градусів. Коли лаваш зазолотился, випічку можна діставати: вона буде хрусткою зверху і дуже соковитим всередині.

Впевнена, приготувавши такий штрудель один раз, ви почнете робити його постійно. Приємного апетиту!

Ще один варіант смачної випічки з лаваша:

Ледача баніца з лаваша з сиром рецепт для мультиварки Баніца лінива з сиром -->>

Радимо прочитати

Салат в лаваші
Салат в лаваші
Рулет з лаваша з начинкою з салату – відмінний варіант, якщо потрібно взяти з собою щось перекусити. Зручно і ситно. І часу на приготування піде зовсім небагато – не більше 15 хвилин. Такі рулети ви
Рулетики з лаваша
Рулетики з лаваша
Маленькі рулетики з лаваша з сиром і зеленню - смачна і ситна закуска. Її можна вживати із чаєм, кавою, пивом. Весь процес приготування цього ароматного страви не займе багато часу, а ось результатом
Лаваш домашній
Лаваш домашній
Кожна господиня, купуючи той чи інший продукт, завжди замислюється над його домашнім приготуванням. У нашому випадку мова піде про домашньому тонкий лаваші, якщо вам цікаво приготувати його
Кров'яна ковбаса рецепт з яблуками
Кров'яна ковбаса рецепт з яблуками
Яблука часто використовуються в кулінарії при приготуванні різних м'ясних страв. Найчастіше з ними запікають птицю, зокрема давно усталеної класикою жанру вважається поєднання яблук з гусаком, що
Кисіль з яблук
Кисіль з яблук
У літній час на ринку і прилавках супермаркетів з'являється місцевий яблучний урожай. Пропонуємо скористатися нагодою і зварити смачний і корисний кисіль з яблук. Для приготування рекомендується

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки