» » Лаваш домашній

Лаваш домашній


Кожна господиня, купуючи той чи інший продукт, завжди замислюється над його домашнім приготуванням. У нашому випадку мова піде про домашньому тонкий лаваші, якщо вам цікаво приготувати його самостійно, вам попався стоїть рецепт. На основі вірменського лаваша готується величезна кількість страв: рулети з різними начинками, шаурма, лаваш з сиром на сковороді у вигляді гарячих рулетиків, пироги, ачма, чіпси.... А ось сам лаваш часом знайти нелегко.

Лаваш домашній

Як приготувати лаваш

рецепт тонкого вірменського хліба

Для домашнього приготування не потрібно ніяких складних продуктів, все гранично просто і швидко, вам навіть не потрібні дріжджі. Ну а вже з свіжоспеченого лаваша можна приготувати все, що вашій душі завгодно, а можна подати його замість звичного хліба до тарілочці гарячого супу або до ароматного м'ясної страви.

Лаваш рецепт

Інгредієнти:

  • 175 грам борошна;
  • 2 ст. л. рослинного масла;
  • 80 мл води;
  • маленька щіпка солі.

Процес приготування:

Покроковий процес приготування з фото:

Лаваш рецепт тіста1. Приступаємо до замісу прісного тіста, для цього беремо чисту скляну ємність, просіваємо в неї борошно, 3 ст. л. залишаємо на потім, додамо їх в процесі замісу. Додаємо маленьку дрібку солі, перемішуємо, в центрі робимо невелике поглиблення для рідких компонентів. Вливаємо відміряну кількість чистої води та гарного рослинного масла, соняшникову олію можна замінити на оливкова, якщо воно є у вас під рукою.

Тісто для лаваша2. Тепер активно вимішуємо тісто, на цей процес у вас повинно піти до семи хвилин. Коли ж вимішаний колобок стає пластичним і еластичним, беремо чисте кухонний рушник, накриваємо тісто, даємо відпочити 10-15 хвилин.

Тісто для домашнього лаваша3. Після закінчення часу ділимо наш колобок на 5-6 рівних частин, тут вже залежить від вашої сковороди, тобто від її діаметра.

Як приготувати лаваш4. Розкочуємо качалкою заготовки в тонкий-тонкий пласт.

Як приготувати лаваш в домашніх умовах5. Добре прогріваємо сковороду, кидаємо на неї розкатане тісто.

Лаваш на сковороді6. Підсмажуємо з двох сторін по 35-40 секунд. Або випікаємо лаваш в духовці. В обох випадках поверхня абсолютно суха, без олії.

7. Готові лаваші обов'язково накриваємо вологим рушником.

Подаємо тонкий лаваш до столу з овочами, соусами.

Лаваш в домашніх умовах

Приємного апетиту!

Можливо, вам сподобається лаваш з сиром на сковороді у вигляді маленьких рулетів:

Рулетики з лаваша

Радимо прочитати

Штрудель з лаваша
Штрудель з лаваша
Якщо ви не дуже дружите з тестом, і випічка не є самим частим гостем на столі, пропонуємо нестандартний рецепт яблучного штруделя в лаваші. Цей солодкий десерт настільки простий у приготуванні, що з
Салат в лаваші
Салат в лаваші
Рулет з лаваша з начинкою з салату – відмінний варіант, якщо потрібно взяти з собою щось перекусити. Зручно і ситно. І часу на приготування піде зовсім небагато – не більше 15 хвилин. Такі рулети ви
Рулетики з лаваша
Рулетики з лаваша
Маленькі рулетики з лаваша з сиром і зеленню - смачна і ситна закуска. Її можна вживати із чаєм, кавою, пивом. Весь процес приготування цього ароматного страви не займе багато часу, а ось результатом
Матнакаш – чудовий вірменський хліб
Матнакаш – чудовий вірменський хліб
Матнакаш випікають з пшеничного борошна, тіста перед випіканням надається овальна форма з візерунками. Особливістю вірменського хліба є те, що тісто не розкочується качалкою, форму йому потрібно
Ліниві пельмені рецепти
Ліниві пельмені рецепти
Пельмені – досить популярне блюдо, однак, якщо ви хочете дійсно насолодитися їх смаком, то доведеться попрацювати і приготувати їх самостійно. На жаль, справа ця досить копітка, сили і час є не

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки