Салат з ковбасою і свіжим огірком
Крім популярних традиційних салатів, таких як Оселедець під шубою, Олів'є або Мімоза, балувати сім'ю час від часу потрібно і новими рецептами. Якісь підглянути можна в кулінарних книгах, якісь- на кухарських сайтах, ну а якісь будь-якій господині під силу придумати самій. Адже страва буде тільки тоді максимально смачним, коли воно спочатку прокручено в голові, а потім приготоване своїми руками.
Салат з вареною ковбасою, свіжим огірком, яйцями і сиром був моїм, не побоюся цього слова, експериментом. Звичайно, з цих продуктів вийшли б непогані бутерброди, але ними я б не нагодувала себе, чоловіка і сина. А так салатик став повноцінним вечерею. Ну і що, що він майонезний! Зайвих калорій ми не боїмося. Якщо у вас є бажання повторити рецепт, пропоную нескладну покрокову інструкцію з фото.
Салат з вареною ковбасою, свіжим огірком, яйцями і сиром
Інгредієнти:
- варена ковбаса 150-200 г,
- яйця – 2 шт.,
- свіжий огірок – 1 шт. невеликого цілого або половина довгого,
- твердий сир – 100 г
- часник – 1 зубчик,
- майонез для просочення шарів.
Процес приготування:
Чим хороші такі салати, так це тим, що готуються вони швидко і з того, що є в холодильнику. При відсутності якого-небудь компонента знайдіть йому вдалу заміну. Наприклад, замість ковбаси можна взяти відварне куряче філе або навіть копчене м'ясо, замість свіжого огірка – маринований, а твердий сир замінити плавленим сирком.
Ставимо варити яйця. В приготуванні будь-якого салату це один з найбільш простих кроків, які потрібно зробити. Прийшли гості, і ви забігли на кухню підключити чайник? Тут же покладіть їх у каструлю, додайте щіпку солі, залийте водою і відправте на вогонь. Пам'ятаєте, після закипання «правильні» яйця, не гумові, без сірого жовтка, варяться 7 хвилин. Після чого заливаємо холодною водою, чекаємо, поки охолонуть.
Беремо піали. Салат будемо подавати порційно, тому додаткова посуд знадобиться. Ковбасу ріжемо тонкими довгими смужками. Викладаємо на дно, промазуємо майонезом.

Слідом йде натертий білок і знову майонез.

Далі огірок, порізаний невеликими кубиками. І цей шар теж присмачую майонезом.

Сир тремо на середній тертці і поки не поспішаємо перекласти в піалу. Видавлюємо на нього часник, змішуємо. І тільки потім кладемо черговим шаром.

Прикрашаємо салат дрібно потертим жовтком.


Якщо ви бажаєте подати страву оригінально, переверніть піалу на плоску тарілку і акуратно підніміть. Салат красивою гіркою залишиться на ній. Його теж посипаємо подрібненим жовтком.
Залишилося тільки подати салат гостям або своїм домашнім. Приємного апетиту!
Ще один рецепт, як приготувати швидкий і простий салат з ковбасою, сиром, маринованим огірком і яблуком:
