» » Картопля гармошка в духовці

Картопля гармошка в духовці


Про це рецепті, я думаю, знають всі, оскільки він останнім часом картопля гармошка дуже популярна в інтернеті. Я теж не раз зустрічала фото рецепт такої картоплі, але не готувала, тому що ми практично не їмо ковбасу. Але нещодавно до нас приїхала в гості свекруха і запропонувала приготувати, щоб «побалувати сина». До речі сказати, я її сина балую різною смакотою двічі в день, але - мама є мама, тому я лише усміхнулася про себе і погодилася.

Картопля гармошка

рецепт з ковбасою в духовці

Картопля гармошка

Несподівано для мене рецепт мені сподобався більше, ніж я очікувала, так що ми вже встигли кілька разів повторити. Перший раз пробували з «Салямі», потім з «Краківською» - обидва рази було відмінно. Звичайно, головна заслуга в цьому печеної картоплі, який смачний і без будь-якої ковбаси.

Запекти в золі картоплю ще не було можливості, але я думаю, влітку поекспериментуємо – страва однозначно має підійти для пікніків.

Крім представленого рецепту з ковбасою, запечена картопля гармошка у фользі готується з беконом, салом або сиром.

Інгредієнти беріть за кількістю порцій: на кожен великий бульба картоплі знадобиться приблизно 10 шматочків копченої або варено-копченої ковбаси і щіпка солі.

Інгредієнти:

  • Картоплю,
  • Ковбаса (або бекон, або сир),
  • Сіль.

Процес приготування:

Краще вибирати для запікання великі видовжені бульби, щоб на кожен шматочок картоплі доводилося більше ковбаси. Картоплю треба почистити і добре вимити.

Картопля гармошка покроково

Тепер нарізаємо її гармошкою, роблячи надрізи через кожні 5 мм. Тут головне не поспішати і не натискати сильно на ніж. Для зручності можна скористатися парою вилок або ложкою в якості обмежувача.

Картопля гармошка як приготувати

Ковбасу нарізаємо не дуже тонко, щоб вона не засохла в духовці.

Ковбаса краківська

Вкладаємо шматочок ковбаси у кожен надріз. Посипаємо картоплю сіллю.

Картопля гармошка з ковбасою

Загортаємо бульби у фольгу. Можна загортати всі разом в один шматок фольги або кожну картоплю окремо (окремо зручніше і виходить акуратніше).

Картопля гармошка з ковбасою у фользі

Ставимо підготовлену картоплю в духовку на 150-200 °С. Чекаємо готовності картоплі, а ковбаса в будь-якому випадку підрум'яниться за цей час, але в кінці можна відкрити фольгу, щоб зверху підсохла скоринка. Головне – запечену картоплю не перетримати в духовці, інакше нижню частину доведеться з великими зусиллями відокремлювати від фольги, страва втратить вигляд, а самі ласі шматочки все одно підуть разом з фольгою в сміття.

Картопля гармошка в духовці з ковбасою

В результаті виходить «два в одному» – і м'ясне, і гарнір, так що досить на додаток зробити овочевий салат або порізати свіжі овочі. Дуже смачно також буде з соусом, приготованим з кетчупу і майонезу.

Картопля гармошка в духовці

А як ви готуєте гармошку з картоплі? Поділіться рецептом в коментарях.

Радимо прочитати

Салат з ковбасою і свіжим огірком
Салат з ковбасою і свіжим огірком
Крім популярних традиційних салатів, таких як Оселедець під шубою, Олів'є або Мімоза, балувати сім'ю час від часу потрібно і новими рецептами. Якісь підглянути можна в кулінарних книгах, якісь- на
Молода картопля в духовці
Молода картопля в духовці
На ринку або в супермаркеті часто можна побачити дуже дрібну молоду картоплю. Чистити її – одне покарання. Та й немає сенсу цього робити, адже можна запекти таку картоплю в неочищеному вигляді. Блюдо
Картопля зі сметаною в духовці
Картопля зі сметаною в духовці
Одним з найбільш популярних продуктів у Білорусі, звичайно ж, є картопля. Кажу це зі знанням справи, тому що люблю цю країну і живу в ній. Прибрати її з нашого життя і нашої кухні – рівнозначно тому,
Запечена картопля в мундирі з грибами
Запечена картопля в мундирі з грибами
Вам набридло картопляне пюре і смажена картопля? Прекрасним ситним блюдом з усіма улюбленого картоплі є Картопля Джека. Це блюдо стане непоганим варіантом для обіду або вечері. Її можна подавати з
Печеня в горщиках
Печеня в горщиках
Печеня в горщиках відносять до страв російської сільської кухні. Найчастіше, наші прабабусі готували печеню у великих казанах, і мліло воно довго в російської печі. Аромат цієї страви, думаю, збирав

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки