Картопля гармошка в духовці
Про це рецепті, я думаю, знають всі, оскільки він останнім часом картопля гармошка дуже популярна в інтернеті. Я теж не раз зустрічала фото рецепт такої картоплі, але не готувала, тому що ми практично не їмо ковбасу. Але нещодавно до нас приїхала в гості свекруха і запропонувала приготувати, щоб «побалувати сина». До речі сказати, я її сина балую різною смакотою двічі в день, але - мама є мама, тому я лише усміхнулася про себе і погодилася.
Картопля гармошка
рецепт з ковбасою в духовці
Несподівано для мене рецепт мені сподобався більше, ніж я очікувала, так що ми вже встигли кілька разів повторити. Перший раз пробували з «Салямі», потім з «Краківською» - обидва рази було відмінно. Звичайно, головна заслуга в цьому печеної картоплі, який смачний і без будь-якої ковбаси.
Запекти в золі картоплю ще не було можливості, але я думаю, влітку поекспериментуємо – страва однозначно має підійти для пікніків.
Крім представленого рецепту з ковбасою, запечена картопля гармошка у фользі готується з беконом, салом або сиром.
Інгредієнти беріть за кількістю порцій: на кожен великий бульба картоплі знадобиться приблизно 10 шматочків копченої або варено-копченої ковбаси і щіпка солі.
Інгредієнти:
- Картоплю,
- Ковбаса (або бекон, або сир),
- Сіль.
Процес приготування:
Краще вибирати для запікання великі видовжені бульби, щоб на кожен шматочок картоплі доводилося більше ковбаси. Картоплю треба почистити і добре вимити.
Тепер нарізаємо її гармошкою, роблячи надрізи через кожні 5 мм. Тут головне не поспішати і не натискати сильно на ніж. Для зручності можна скористатися парою вилок або ложкою в якості обмежувача.
Ковбасу нарізаємо не дуже тонко, щоб вона не засохла в духовці.
Вкладаємо шматочок ковбаси у кожен надріз. Посипаємо картоплю сіллю.
Загортаємо бульби у фольгу. Можна загортати всі разом в один шматок фольги або кожну картоплю окремо (окремо зручніше і виходить акуратніше).
Ставимо підготовлену картоплю в духовку на 150-200 °С. Чекаємо готовності картоплі, а ковбаса в будь-якому випадку підрум'яниться за цей час, але в кінці можна відкрити фольгу, щоб зверху підсохла скоринка. Головне – запечену картоплю не перетримати в духовці, інакше нижню частину доведеться з великими зусиллями відокремлювати від фольги, страва втратить вигляд, а самі ласі шматочки все одно підуть разом з фольгою в сміття.
В результаті виходить «два в одному» – і м'ясне, і гарнір, так що досить на додаток зробити овочевий салат або порізати свіжі овочі. Дуже смачно також буде з соусом, приготованим з кетчупу і майонезу.
А як ви готуєте гармошку з картоплі? Поділіться рецептом в коментарях.