Молода картопля в духовці
На ринку або в супермаркеті часто можна побачити дуже дрібну молоду картоплю. Чистити її – одне покарання. Та й немає сенсу цього робити, адже можна запекти таку картоплю в неочищеному вигляді. Блюдо виходить смачним і оригінальним.
Рецепт молодого запеченого картоплі в мундирах
- дрібний молода картопля - 800 г;
- 5 зубків часнику;
- сіль;
- 50 мл оливкової олії;
- суміш пряних трав.
Картопля по-селянськи в духовці готується дуже просто.
Добре губкою миється картоплю. Великі картоплини розрізають навпіл або на часточки.
Картопля викласти на пергамент або спеціальний папір для випічки.
Часникові зубки роздавлюються ножем і кладуть між картоплинами. Так вони не згорять, а страва буде приємно пахнути часником.
Молода картопля рівномірно посипається пряними травами і сіллю (краще взяти морську). Слід ретельно полити кожну картопельку оливковою олією.
Страва поміщається в заздалегідь прогрітий духова шафа. Не слід робити занадто велику температуру (більше 180 градусів). Запікати до м'якості самого великого бульби. Відмінний гарнір готовий!
Подавати як гарнір до м'яса, ковбасок, сирних паличок на великому загальному блюді в гарячому вигляді.
Картоплю в духовці приготувала Рodsolnux.
Картопля «гармошка» в духовці
Запечена картопля готується в духовці з сиром і оливковою олією. Досить просте ароматне блюдо з картоплі, в теж час смачне і поживне. Може бути навіть вегетаріанським, якщо виключити деякі інгредієнти.
Дуже смачним таке блюдо виходить з великого або середнього молодої картоплі. Однак взимку його можна приготувати з того, що є у вас в коморі.
Інгредієнти:
- картоплю - по кол-ву персон;
- оливкова олія (5 ст. ложок);
- сир твердих сортів (можна упереміш, дуже смачно з сулугуні і не солити) 100-150 г;
- 1-2 зубчики часнику;
- панірувальні сухарі (2-3 ст. ложки);
- сметана (2-3 ст. ложки);
- кріп (2-3 гілочки);
- сіль;
- мелений перець.
Процес приготування:
Бульби молодої картоплі чистити не треба, шкірка у нього ніжна. Досить буде добре обполоснути під водою і обсушити паперовим рушником.
Зробити поперечні надрізи для «гармошки» не дорізуючи до протилежної сторони. Є дуже хитрий спосіб, для якого потрібно скористатися паличками для суші або звичайні олівці.
Відрізати з однієї поздовжньої сторони "дно" для стійкості. Покласти по боках олівці і нарізати слайсы до олівців. Таким чином, ризик розрізати картоплю в непотрібному місці зведений до нуля.
Обов'язково гармошки з картоплі промити холодною водою. Так ви позбавитеся від крохмалю і подальшого склеювання пелюсток під час приготування. Потім картоплини потрібно посолити, промазати оливковою олією кожну часточку.
Розігріти духовку до 220 градусів і відправити в неї підготовлену картоплю. Невелика порада: щоб картопля не пригоріла, вниз духовки поставте миску з водою.
Поки картопля "гріється", приготуємо начинку. У невелику миску потрібно налити оливкова олія (2-3 ст. ложки), засипати панірувальні сухарі, натерти на тертці (можна дрібної, можна крупній) сир, видавити зубчик часнику, можна додати зелень кропу. Все ретельно перемішати, повинна вийти ароматна, трошки остропряная суміш.
Можна додати в цю суміш сметану (1 ст. ложку) - це зробить картоплю м'якше і ніжніше, втім, вона і так буде гарна!
Дістаємо прогріту картоплю з духовки і прямо на деку або на тарілці "розкриваємо" ці часточки і починаємо їх нашій сумішшю. Якщо вам здається, що картопля досить суховата, можна ще зверху полити оливковою олією.
Ставимо деко назад в духовку при температурі 220 градусів готуємо ще хвилин 15-20. Час приготування залежить від розмірів картоплі і типу плити, для великих бульб може знадобитися 30 хвилин часу.
Дістаємо, викладаємо на заздалегідь приготоване блюдо, яке можна заздалегідь посипати зеленню укропчика або прикрасити листям салату.
Запечене блюдо з молодої картоплі подаємо до столу гарячим або теплим (що теж смачно).
Картопля - пальчики оближеш!
Рецептом поділилася Сімакова Жанна Юріївна. -- Картопля гармошка в мультиварці -- >>Приємного апетиту!