Індичка з картоплею в духовці
У кожному другому популярному американському фільмі йдеться про смачну запеченої індички до Дня Подяки. Напевно, кожному хочеться спробувати це чудо блюдо. В ідеалі запікається вся птиця цілком, як в одному з наших рецептів, але оскільки вона дуже товста, на це йде чимало часу. Для швидкого приготування рекомендується робити її шматочками, смак від цього не постраждає. Індичка по представленому рецепту готується дуже просто і не вимагає високої кулінарної кваліфікації. Обов'язково спробуйте це смачне блюдо і почастуєте їм гостей!
Філе індички запечене з картоплею в духовці
- Яку птицю ви не запікали, якщо робити це по вдалому рецептом і правильно підбирати температуру - виходить дуже смачно. Відмінно запікається курочка і качка. Досить екзотичне і незамінне блюдо для святкового столу - індичка. Якщо хочете, щоб вона вийшла соковитою, беріть для запікання філе стегна.
В даному покроковому фото рецепті блюдо готується в спеціальному рукаві для запікання (пакеті).
Цей спосіб запікання дуже люблять господині, м'ясо готується у власному соку і бризок під час готування мінімум. Однак метод має свої особливості приготування. Блюдо зарум'яниться, якщо за півгодини до вимикання ви швидко і акуратно розріжете рукав зверху ножем.
Звичайно, до м'ясної страви хочеться приготувати смачний гарнір. Варто заощадити час і зусилля, об'єднавши два страви воєдино. Приготуйте індичку з картоплею. Картопелька просочиться м'ясним соком і спеціями, вийде дуже смачною. Блюдо досить ситне і приголомшливо смачне, не гірше, ніж в елітному ресторані. До нього підійде легкий зелений салат і червоне вино. Така запечена індичка прикрасить романтичну вечерю, підійде для посиденьок всією сім'єю і урочистого заходу.
А я повідаю свій секрет: якщо любите хрустку скоринку і хочете, щоб будь-яке м'ясо у рукаві придбало красивий апетитний колір, просто не зав'язуйте його. Шматочки індички і цілий картоплю добре пропечуться і при цьому придбають легкий золотистий колір.
Інгредієнти:
- картопля-1 кг;
- індичка (філе стегна) -1 кг;
- часник - кілька великих часточок;
- сіль;
- спеції;
- рослинна олія – 50 мл
Процес приготування:
Якщо філе індички заморожене, то розморозьте його, промийте,
наріжте порційними шматочками. Картоплю помийте і очистіть, якщо картопелька дрібна або середніх розмірів, її можна класти цілком, велику – половинками або четвертинками.
Часник почистіть, видавіть через спеціальний прес або подрібніть ножем, відправте в чашку до основних інгредієнтів, посоліть і додайте вибрані спеції.
Додайте рослинне масло, воно вдало замінить майонез, якщо ви його не любите. Все добре перемішайте.
Відріжте частину рукава для запікання, або підготуйте спеціальний пакет для цих цілей. У рукави закріпіть один кінець, для того, щоб масло і сік не вибігли на деко або у форму для випічки при укладанні. У пакеті розподіліть рівним шаром підготовлені до запіканню індиче м'ясо з картоплею. Як згадувалося вище, вхід в рукав зав'язувати або закріплювати спеціальною кліпсою не потрібно.
Поставте форму в прогрітий заздалегідь духова шафа. Запікайте 50-60 хвилин при 190 градусів.
ПорадиВ процесі приготування духовку не відкривати, щоб не виходив жар. У страву при бажанні можна додати трохи цибулі і моркви, порізаної кружечками або брусочками. Можна використовувати готову суміш спецій для м'яса або підбирати їх окремо, наприклад, перець (чорний), куркуму, паприку, хмелі-сунелі. Якщо по пришесті зазначеного часу індичка не приготувалася, залиште її в духовці ще на 15-30 хвилин, збавивши жар.
Краще не затягувати з подачею страви, а відразу надавати його на суд гостей. Подайте до індички соуси і кетчуп. Спеції до м'яса можна вибирати за своїм розсудом, але навіть з мінімальною кількістю припавши, страва виходить дуже смачним. Його можна красиво декорувати трояндочками з тонко нарізаного лимончика і соковитою зеленню.
Приємного апетиту!
Рецепт індички з картоплею і грибами в мультиварці -- >>