Рецепт курка качка запечена в духовці

напередодні свята дуже хочу поділитися дуже смачним рецептом Качка з куркою, запечені в духовці. Хто з вас не їв качку або курку? Як ви їх готуєте, разом чи окремо? Зараз ми цих пташок приготуємо разом. З тієї причини, що у курки багато м'яса, а качка володіє чудовим ароматом.
Качка з куркою, запечені в духовці
Для приготування вам необхідно роздобути пару пташок і трохи фруктів, а ви приготуєте їх всього за годину.
- 1 качка;
- 1 курка;
- 3-4 айви;
- 3-4 зелених яблука;
- Чорний перець і сіль.
Приготування Качки і курки, запечені в духовці
Для початку розберемося з птахом. В залежності від того, на скільки порцій ви хочете приготувати святковий обід, купуйте качку і курку відповідного розміру. По вазі вони повинні бути приблизно однакові. Для даного рецепту беруться пташки вагою приблизно в 2,5 кг.
Качку і курку необхідно добре вимити і обсушити. Якщо є якісь недоліки у первинній обробці, обсмалите над вогнем. У кожній птиці акуратно виріжте кістки хребта, для цього можете використовувати спеціальні ножиці, саме для оброблення птаха або свій улюблений ніж.
Покладіть качку з куркою вгору грудками і дуже сильно долонями на них надавіть. Тепер можете розрізати на порційні шматочки. Всі шматочки гарненько посоліть і поперчіть, так само можете приправити своєю улюбленою приправою.
До 200 градусів розігрійте духовку — те що треба. На деку додайте шматочки курки і качки так, щоб вони чергувалися між собою.
Якщо у вас з якихось причин не вийшло купити айву або вас не влаштовує саме цей склад інгредієнтів, спробуйте виконати все теж саме, тільки з картоплею і чорносливом.
Фрукти помийте і розріжте на 4 частини кожен. Природно потрібно видалити з кожної часточки серцевину. Між кожного шматочка птиці укладіть фрукти, теж чергуючи. Деко, зі всім її вмістом, накрийте фольгою. Тепер можна поставити в духовку, щоб запікалося, на 35-40 хвилин. Коли підійде час, зніміть з дека фольгу і ще на 10 хвилин у духовку, щоб підрум'янилося.
Готову птицю потрібно (бажано) подавати відразу. Підігрійте трохи блюдо і акуратно викладіть на нього качку і курку разом із запеченими фруктами. Якщо в листі залишився сік, зверху полийте їм. А для гарніру підійде картопелька, ну як же без неї.
Ну що ж, качка з куркою, запечені в духовці готові. Побалуйте своїх гостей. Смачного.
З вами блог «Смакота будинку».