» » Рецепт курка качка запечена в духовці

Рецепт курка качка запечена в духовці


Качка з куркою запечені в духовці

напередодні свята дуже хочу поділитися дуже смачним рецептом Качка з куркою, запечені в духовці. Хто з вас не їв качку або курку? Як ви їх готуєте, разом чи окремо? Зараз ми цих пташок приготуємо разом. З тієї причини, що у курки багато м'яса, а качка володіє чудовим ароматом.

Качка з куркою, запечені в духовці

Для приготування вам необхідно роздобути пару пташок і трохи фруктів, а ви приготуєте їх всього за годину.

  • 1 качка;
  • 1 курка;
  • 3-4 айви;
  • 3-4 зелених яблука;
  • Чорний перець і сіль.

Приготування Качки і курки, запечені в духовці

Для початку розберемося з птахом. В залежності від того, на скільки порцій ви хочете приготувати святковий обід, купуйте качку і курку відповідного розміру. По вазі вони повинні бути приблизно однакові. Для даного рецепту беруться пташки вагою приблизно в 2,5 кг.

Качку і курку необхідно добре вимити і обсушити. Якщо є якісь недоліки у первинній обробці, обсмалите над вогнем. У кожній птиці акуратно виріжте кістки хребта, для цього можете використовувати спеціальні ножиці, саме для оброблення птаха або свій улюблений ніж.

Покладіть качку з куркою вгору грудками і дуже сильно долонями на них надавіть. Тепер можете розрізати на порційні шматочки. Всі шматочки гарненько посоліть і поперчіть, так само можете приправити своєю улюбленою приправою.

До 200 градусів розігрійте духовку — те що треба. На деку додайте шматочки курки і качки так, щоб вони чергувалися між собою.

Якщо у вас з якихось причин не вийшло купити айву або вас не влаштовує саме цей склад інгредієнтів, спробуйте виконати все теж саме, тільки з картоплею і чорносливом.

Фрукти помийте і розріжте на 4 частини кожен. Природно потрібно видалити з кожної часточки серцевину. Між кожного шматочка птиці укладіть фрукти, теж чергуючи. Деко, зі всім її вмістом, накрийте фольгою. Тепер можна поставити в духовку, щоб запікалося, на 35-40 хвилин. Коли підійде час, зніміть з дека фольгу і ще на 10 хвилин у духовку, щоб підрум'янилося.

Готову птицю потрібно (бажано) подавати відразу. Підігрійте трохи блюдо і акуратно викладіть на нього качку і курку разом із запеченими фруктами. Якщо в листі залишився сік, зверху полийте їм. А для гарніру підійде картопелька, ну як же без неї.

Ну що ж, качка з куркою, запечені в духовці готові. Побалуйте своїх гостей. Смачного.

З вами блог «Смакота будинку».

Радимо прочитати

Рецепт качки з яблуками і чорносливом - Приготувати качку з яблуками і чорносливом
Рецепт качки з яблуками і чорносливом - Приготувати качку з яблуками і чорносливом
Хочете здивувати своїх гостей? Тоді качка з яблуками і чорносливом в сливовому соусі – чудове блюдо для Новорічного і Різдвяного столу. На приготування ви витратите близько 2-х з половиною годин.
Курка тушкована з рисом
Курка тушкована з рисом
Вітаю всіх у себе на блозі. Курка тушкована з рисом, саме цим смачним рецептом я хочу поділитися з вами зараз. Приготоване блюдо підійде для сімейного обіду.
Качка фарширована
Качка фарширована
Апетитна і рум'яна фарширована качка з гречкою і картоплею - блюдо для святкового сімейного застілля.
Суп з куркою
Суп з куркою
Важливо для всієї родини смачно і правильно харчуватися. Наша кухня передбачає обов'язковим вживання гарячих перших страв. Пропонуємо сьогодні зварити до обіду смачний суп з курки з локшиною.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки