» » Рецепт качки з яблуками і чорносливом - Приготувати качку з яблуками і чорносливом

Рецепт качки з яблуками і чорносливом - Приготувати качку з яблуками і чорносливом


Качка з яблуками і чорносливом в сливовому соусі

Хочете здивувати своїх гостей? Тоді качка з яблуками і чорносливом в сливовому соусі – чудове блюдо для Новорічного і Різдвяного столу. На приготування ви витратите близько 2-х з половиною годин. Зате який результат — гості будуть в захваті.

В залежності від того, яких розмірів качка, вам знадобиться і відповідних розмірів гусятниця.

Качка з яблуками і чорносливом в сливовому соусі

Для приготування нашій святковій пташки в сливовому соусі будуть потрібні і святкові інгредієнти:

  • 1 качка важка (на 2 кг);
  • 8 картоплин (бажано побільше);
  • 250 г чорносливу;
  • 3-4 яблука (побільше і зелених);
  • 1 ст. ложка цукру (бажано коричневого);
  • 1 ст. ложка меду;
  • Перець і сіль.

Для сливового соусу:

  • 50 г чорносливу;
  • 100 мл червоного портвейну;
  • 1 ст. ложка крохмалю.

Приготування качки з яблуками і чорносливом

Спочатку розберемося з качкою. Огляньте качку з усіх боків, якщо є пеньки від пер – видаліть пінцетом, якщо залишки від гармата – її треба обпалити. Зробити це можна над вогнем плити.

Рекомендується перед процесом обпаленням натерти качку борошном, як кажуть, «проти шерсті». Обережно опаливайте птицю, інакше пошкодиться шкіра і може розтопитися підшкірний жир.

Тепер нашу красуню можна помити, обсушити і на деякий час прибрати в сторону.

Картопля очистіть і помийте, якщо він дуже великий, то розріжте його на великі шматки, маленьку картоплю можна залишити цілу. Яблука вимийте, очистіть від шкірки і видаліть серединку з кісточками. Наріжте невеликими кубиками. Чорнослив так само потрібно вимити і, якщо є, видалити кісточки. Покладіть яблука і чорнослив в окремий посуд, насипте цукор і добре перемішайте.

Тепер цим «фаршем» можна нафарширувати качку, а шкіру на черевці з'єднати за допомогою зубочисток. На грудці зробіть часті, не дуже глибокі, діагональні надрізи. Змішайте сіль з перцем і цією сумішшю натріть птицю і змастіть медом.

Увімкніть духовку і розігрійте її до 190 градусів.

Візьміть гусятницю і покладіть в неї черевцем на дно качку. Навколо качки розкладіть картопля, стільки скільки влізе (чим більше картоплі ви покладете, тим краще). Накрийте посуд кришкою і поставте в духовку. Готуйте 1 годину. Коли час пройде, вам потрібно злити жир, а качку перевернути вже черевцем вгору і готувати в духовці ще годину, але тільки вже без кришки.

Соус для качки

Поки качка запікається, приготуйте соус. Візьміть чорнослив, очистіть від кісточок і замочіть на півгодини в гарячій воді. Наріжте його на дуже дрібні шматочки. Поставте на вогонь каструльку (бажано з товстим дном) і влийте в неї портвейн. Нехай гарненько прогріється, 4 хвилини достатньо. Розведіть в 2-х ст. ложках води (холодної) крохмаль і потихеньку введіть його в портвейн, помішуючи, сюди ж додайте чорнослив і все це нехай нудиться 7 хвилин на слабкому вогні. Готовий соус гарненько подрібніть за допомогою блендера.

Коли качка буде готова, вийміть з неї «фарш», розріжте на шматочки і покладіть на середину блюда. По краях розкладіть картопля з «фаршем». Качку полийте теплим соусом.

Качка з яблуками і чорносливом в сливовому соусі готова, можете пригощати гостей. Смачного.

Радимо прочитати

Качка фарширована
Качка фарширована
Апетитна і рум'яна фарширована качка з гречкою і картоплею - блюдо для святкового сімейного застілля.
Помідори з яблуками на зиму
Помідори з яблуками на зиму
Мариновані помідори – страва знайома кожному з дитинства, тому який би рецепт для закочування цих овочів ви не вибрали, можна сміливо робити кілька великих банок, які взимку розійдуться в лічені дні.
Оладки з яблуками
Оладки з яблуками
При всій уявній простоті, приготування оладок – процес далеко не елементарний і вимагає хорошої кулінарної інтуїції (базується на багатому досвіді), або точного проходження перевіреного рецепту. Як і
Гусак в духовці
Гусак в духовці
Гусак, який подається цілком на святковий стіл, справляє незабутнє враження на гостей, займаючи головне почесне місце. Адже рум'яна запечена тушка виглядає чудово, виділяючи божественні аромати!
французькі Млинці
французькі Млинці
Не кожному відомі французькі крепи. Але виявляється це всім давно знайомі млинці. У Франції їх готують з різноманітними начинками і соусами. Французькі крепи виходять дуже ситними і просякнутими, так

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки