Курка тушкована з рисом

Вітаю всіх у себе на блозі. Курка тушкована з рисом, саме цим смачним рецептом я хочу поділитися з вами зараз. Приготоване блюдо підійде для сімейного обіду.
Курка тушкована з рисом
Для приготування нам потрібні наступні продукти:
- 1 кг курки;
- 500 г рису;
- 150 г моркви;
- 150 г цибулі;
- 100 г курячого жиру або 3 ст. ложки топленого масла;
- Сіль
Приготування тушкованої курки з рисом
Спочатку підготуємо основні інгредієнти. Розморозьте курку якщо вона у вас з морозильника. Бажано розморожувати природним шляхом і ні в якому разі не кладіть тушку у воду. Помийте її в холодній воді і видаліть залишки нутрощів близько хребта. Обпалити над вогнем газової пальники так, щоб не розтопився внутрішній жир. Розріжте її на порційні шматочки.
Підготуйте коренеплоди. Цибулю очистіть від лушпиння, помийте і наріжте (як вам більше подобається, можна півкільцями), моркву очистіть і помийте, наріжте її кубиками (я віддаю перевагу різати великими кубиками – апетитніше виглядає).
Рис помийте в холодній воді.
У каструлю налийте холодну воду, покладіть в неї шматочки курки, поставте на вогонь і, коли закипить, поваріть 25-30 хв. Дістаньте м'ясо з каструлі і процідіть бульйон.
Підсмажте цибулю і моркву на курячому жирі або топленому маслі (саме на топленому маслі не підгорає). Промитий рис і запашні овочі покладіть в киплячий бульйон, посоліть, якийсь час поваріть. Як тільки рис набубнявіє, зверху розкладіть курячі шматочки. Весь вміст каструлі доведіть до готовності при щільно закритій кришці.
Курка тушкована з рисом готова. Її можна розкласти в порційні тарілки або викласти на велике блюдо. Подавати на стіл посипавши зверху посіченою зеленню. Салат зі свіжих овочів до цієї страви буде до речі.
p.s. Прошу залишати коментарі. Діліться своїми рецептами смачних страв і забирайте подарунок.