Смажений салат "Універсал"
Хочу поділитися дуже цікавою стравою Смажений салат «Універсал». Як може бути салат та ще й смаженим? А ось і може. Справа в тому, що всі інгредієнти в цьому блюді, без винятку, обсмажуються і воно виходить дуже ситним.
Смажений салат «Універсал»
Для приготування смаженого всі інгредієнти салату ви без праці знайдете у власному холодильнику. А саме:
- 1 цибулина;
- 1 маленький або половина середнього качана капусти;
- 1 кабачок;
- 1-2 шт. моркви;
- 3-4 шт. солодкого болгарського перцю;
- 2-3 шт. яблука;
- Томатний соус, сіль, перець.
Приготування смаженого салату
Як завжди, підготуємо всі інгредієнти. Очистіть цибулю, моркву і капусту, все гарненько помийте. Цибулю і капусту дрібно нашаткуйте, моркву наріжте тонкими кружечками.
Кабачки з яблуками і солодкий перець помийте і очистіть. Розріжте навпіл уздовж і видаліть насіння. Поріжте їх великими кубиками.
Розігрійте сковорідку на плиті і влийте в неї рослинне масло. Обсмажте на олії цибулю як зазвичай до золотистого кольору, покладіть до цибулі капусту і моркву. Зробіть маленький вогонь і тушкуйте близько півгодини. Як мине цей час, покладіть сюди ж яблука з кабачками і солодким перцем і потримайте на плиті ще хвилин 10, нехай протушкується всі разом.
Тепер можна все заправити томатним соусом (добре, якщо соус буде гострим). Приправте спеціями (коріандр, перець запашний), посоліть і посипте перцем. Якщо вам подобається, то можна додати трохи (1 ч. ложечку) цукру.
Обережно перемішайте і ще зовсім небагато, всього 5-7 хвилин, потрібно потримати на слабкому вогні.
Зніміть сковороду з плити і остудіть. Ви приготували смажений салат «Універсал».
А як гарнір до будь-яких м'ясних страв подавати його можна гарячим. Може бути, ви хочете приготувати чудове овочеве рагу? Немає нічого простіше. Коли готуєте, додайте в сковороду, крім основних інгредієнтів, картоплю і зелений горошок. Можете поекспериментувати.
Смачного!
p.s. Діліться своїми експериментами на кухні і залишайте коментарі. Покажіть це блюдо своїм друзям.