Салат з динею - Тулузький салат

І знову вітаю всіх читачів свого блогу. Зараз хочу поділитися свого роду екзотичною стравою Тулузький салат. Дуже легкий у приготуванні і в теж час дуже смачний, ніжний на смак і дуже соковитий. На приготування салату ви витратите всього 25 хвилин.
Тулузький салат
Для приготування цього салату вам знадобиться, досить своєрідний, набір продуктів:
- 1 диня (невеликого розміру);
- 1 стебло цибулі-порею (молодого);
- 0,5 кг сирокопченого окосту;
- 24 листочки свіжого шпинату (середнього розміру);
- Корінь імбиру (1 см);
- 6 ст. ложок оливкової олії;
- 2 ст. ложки оцту (бальзамічного);
- Білий перець (мелений), сіль.
Приготування Тулузького салату
Розберемося з динею. Її потрібно гарненько вимити потім розрізати на часточки або навпіл і видалити всі нутрощі (це легко робиться за допомогою звичайної ложки). Потім у кожної половинки видалити шкірку. Наріжте м'якоть дині невеликими кубиками і покладіть їх у миску.
Від цибулі-порею нам знадобляться біла та світло-зелена частини. Його гарненько помийте від піску і, як слід, обсушіть. Наріжте тонкими кружальцями і покладіть його до дині.
Окіст слід нарізати такими ж як диню кубиками. Його теж покладіть до дині.
Приготуємо заправку для салату. Візьміть олія оливкова оцет, посоліть, посипте перцем і добре збийте.
Вміст миски залийте заправкою і перемішайте.
Якщо ви хочете подати салат на порційних тарілках, то розкладіть салат на кожну тарілочку рівними порціями і додайте по 3 листочки шпинату, а зверху трохи присипте очищеним і натертим на дрібній тертці імбир.
Тулузький салат так само можна викласти в загальну широку салатницю гіркою, розкидавши листя шпинату і посипати імбиром. Смачного.