Салат з капустою і болгарським перцем
Овочевий салат - це прекрасний варіант для легкого перекусу. Завдяки таким салатів відбувається насичення організму, при цьому ми отримуємо максимум користі і мінімум калорій. Одним з часто використовуваних інгредієнтів для овочевих салатів є білокачанна капуста, в свою чергу вона ідеально поєднується з болгарським перцем, утворюючи прекрасний тандем.
В пост салат з капусти і перцю можна вважати ідеальним доповненням до основних пісних страв. Заправляти овочеві салати найкраще рослинними маслами, які на відміну від майонезу або сметани, сприяють очищенню нашого організму. Кількість вітамінів, як у білокачанній капусті, так і в болгарському перці зашкалюють, так що цей салат зі свіжих овочів можна вважати «вітамінної підтримкою» під час весняного авітамінозу.
Салат з капустою і болгарським перцем
Не дивлячись на те, що в цій страві немає делікатесів і продукти цілком доступні, цей салат може стати джерелом вітамінів для вашого здоров'я і підтримки життєвого тонусу - це факт. Пропонуємо базовий варіант овочевого салату з капусти і болгарського перцю, а ви по своєму смаку вже самі вирішуйте, додати в нього що-небудь ще, чи ні.
Відразу хотілося б відзначити, що чим тонше ви нашинкуете капусту, тим смачніше у вас вийде салат, так капуста буде більш ніжною.
Для приготування капустяного салату з болгарським перцем знадобляться
Інгредієнти:
- Білокачанна капуста – 0,5 кг,
- Болгарський перець (великий) 1 – 2 штуки (червоний або кольоровий),
- Лук солодкий (червоний або білий) – 1 голівка,
- Свіжа зелень за вашим смаком,
- Рослинна олія (будь-яке) для заправки салату,
- Сіль і перець мелений - за смаком.
Процес приготування:
Як ви зрозуміли, спочатку білокачанну капусту тонко шаткуємо, для цього можна використовувати спеціальну терку або гострий ніж. А для того щоб капуста стала більш соковитою і трохи м'якше, потрібно її посолити і прим'яти руками, але не захоплюйтеся занадто, капуста повинна похрустывать.
Болгарський перець розрізаємо на дві частини вздовж і видаляємо насіння і плодоніжку. Потім шаткуємо перець тонкими смужками.
Цибулю треба очистити і промити, після нарізати його тонкими півкільцями. Свіжа зелень додасть овочевого салату ще більший аромат свіжості, так що будь-яку зелень за вашим смаком, промиваємо та нарізаємо дрібно.
Всі підготовлені інгредієнти складаємо в глибоку чашку і злегка перемішуємо. За смаком додаємо чорний мелений перець і поливаємо салат олією, будь по вашому смаку. Салат перемішуємо, перекладаємо в салатник і подаємо на стіл. До речі, таку закуску можна подати і порційно, розклавши в невеликі салатники або креманки.
Як бачите, приготувати овочевий салат легко і просто, а головне швидко. Свіжий огірок або яскрава морква, різноманітні заправки з гірчицею або оцтом допоможуть експериментувати зі смаком цієї страви, але це вже інша історія.
Нехай ваш раціон стане більш смачним і корисним!
Салат приготувала Світлана Кісловська.
Приємного вам апетиту бажає сайт Записна книжка рецептів.