Як зробити сосиски з індички
І знову здрастуйте! Я мама не працює, але вдома практично не буваю. Шість днів на тиждень ми відвідуємо з доньками різні гуртки і розвиваючий центр, бібліотеку, обов'язково ходимо в басейн два рази в тиждень, а з настанням весни в час, що залишився від занять час ми намагаємося більше гуляти. Тому я намагаюся зробити все для того, щоб приготування їжі займало у мене якомога менше часу.
Сьогодні я хочу розповісти вам, як зробити сосиски в домашніх умовах з індички. Фарш я роблю сама з малого філе стегна індички. Зазвичай я купую відразу пару кілограмів свіжого м'яса і заготовляю з нього домашні напівфабрикати - котлети, сосиски, фрикадельки і обов'язково пельмені.
Як зробити сосиски в домашніх умовах
Про шкоду харчової плівки при термічній обробці я не знайшла жодної інформації, але якщо вам страшно використовувати харчову плівку, візьміть фольгу або придбайте тонку ковбасну оболонку. Ці ніжні смачні сосиски не тільки у вареному вигляді. Іноді я балую старшу доньку смаженими (але на невеликій кількості олії). Тільки харчову плівку перед смаженням обов'язково потрібно зняти. Для особливих прівередой, перед тим, як загорнути сосиски в плівку можна покласти шматочок сиру під час формування.
На гарнір до цього блюда підійде абсолютно все – від картоплі пюре до цвітної капусти, приготованою на пару.
покроковий фото рецепт
Інгредієнти:
- 600 гр. фаршу з індички,
- 60 гр. манної крупи,
- 70-100 мл молока,
- 1 куряче яйце,
- сіль за смаком
- харчова плівка.
Процес приготування:
Нарізаємо філе на невеликі шматочки, пропускаємо через м'ясорубку.
Додаємо у фарш для сосисок трохи манної крупи і ретельно перемішуємо.
Потім розбиваємо у фарш сире яйце і додаємо молоко, знову перемішуємо, солимо і залишаємо масу на 10-15 хвилин, щоб манна крупа розбухла, і було простіше формувати сосиски з отриманого фаршу.
Тепер переходимо до самого складного в цьому рецепті: беремо харчову плівку, ножем відрізаємо потрібний нам шматок, викладаємо на нього фарш.
Акуратно формуємо сосиску потрібного нам розміру і товщини, а "хвостики" від плівки зав'язуємо на вузлики.
Величезний плюс такої упаковки у тому, що сосиска не набирає і не віддає воду і виходить соковитою. Наші домашні сирі сосиски готові. Частина напівфабрикатів я відразу відправляю в морозилку.
А частина кидаю в окріп і варю сосиски в каструлі на середньому вогні 10 хвилин.
Заморожені сосиски потрібно варити на десять хвилин довше.
Приємного апетиту!
Як приготувати варені сосиски в домашніх умовах розповіла Катерина Апатонова, рецепт і фото автора. Приготуйте самі вдома такі сосиски для дітей, у них тільки натуральні інгредієнти!