» » Відбивні з курячого філе

Відбивні з курячого філе


Коли жінка з дитиною в декретній відпустці, її тривіальний зовнішній вигляд обернено пропорційний майстерно приготовленою сімейних страв. Можливо, така історія не у всіх, для мене ж вона була актуальною. Я краще зачіску не зроблю, очки не підведу, зате обов'язково зустріч прийшов з роботи чоловіка новими незвичайними стравами. Так тривало рівно до того моменту, коли не прийшов час «Х», і я знову не влилася в ряди офісних працівників. З'явилися нові обов'язки, але і від старих мене ніхто не позбавив. Прасування, прибирання, готування – вірні супутники будь-якої працюючої, так і непрацюючої жінки. Моє розбещене смачними і завжди новими стравами сімейство вже через тиждень відмовився їсти сосиски, пельмені і котлети-напівфабрикати з магазину. Тому потрібно було повертатися до нормального домашнього харчування. Сказано – зроблено. В різних кухнях світу є море простих і смачних рецептів, які і домочадцям припадуть до смаку, і не заберуть багато часу у господинь. Почнемо з самого елементарного: з відбивних. А щоб швидше було, м'ясо візьмемо куряче. Можете використовувати грудку, тоді залишиться кістка для супу, а можна взяти 2-3 курячих філе. І хоча готувати відбивні з курячого філе я стала частіше, таке м'ясне блюдо не приїдається. Варто трохи змінити складові кляру або спеції – от і готово нове смачне блюдо.

Відбивні з курячого філе

Відбивні з курячого філе

Про кляр. Кажу про борошно в списку інгредієнтів «приблизно», тому що кожен раз у мене йде різне її кількість. Орієнтуюся завжди по кляру. Якщо він густий, прям як дуже «крохмальний» кисіль, - значить, борошна вистачить. Ну не люблю я, коли він рідкий і стікає з м'яса, не встигнувши дійти до сковороди.

Інгредієнти:

  • 2 свіжих курячих філе,
  • 3 зубчики часнику,
  • сіль, спеції – за смаком
  • соняшникова олія без запаху для смаження

для кляру:

  • 2 яйця,
  • 2 великі столові ложки з гіркою хорошою густої сметани,
  • 1 повна столова ложка жирного майонезу,
  • 2-3 щіпки солі,
  • приблизно 2-3 столові ложки борошна.

Процес приготування:

Отже, наливаємо в сковороду масло і ставимо посудину на невеликий вогонь. Замішуємо тісто.

Кляр для відбивних з яєць зі сметаною і майонезом

Збовтуємо яйця, сіль, сметану і майонез.

Не лінуємося, робимо це якісно, щоб вийшла однорідна маса. Потім починаємо обережно вводити борошно. Рецепт кляру для відбивних з курки

Ложку всипали, перемішали, подивилися. Консистенція влаштувала? Він готовий.

Філе розрізаємо на шматочки товщиною 2 див.

Як приготувати відбивні з курячого філе

Відбиваємо м'ясо. Пам'ятайте, курка – це вам не свинина чи яловичина філе потребує ніжності. Якщо трохи більше застосуйте сили і старанності при отбивании, можете отримати, ні, навіть, швидше за все, отримаєте, рвані шматочки, які максимум згодяться на плов або підливу, але ніяк не на відбивні.

У мене відбивна грудка вийшла красивою, тому йдемо далі. З двох сторін присипаємо сіллю і обмазуємо видавленим часником. Він додасть отбивным пікантний запах і смак.

Рецепт відбивних з курки з часником

Поки ми готували кляр і м'ясо, масло добре розігрілися. Вмочуємо відбиті шматочки в клярі і викладаємо їх на сковороду.

Відбивна філе в клярі

На середньому вогні смажимо відбивні з курки з двох сторін. Вони зарум'яняться буквально через хвилину-іншу.

Курячі відбивні в клярі

Довго не тримайте, м'ясо згорить або пересушити. Майже готові відбивні кладемо у велику сковороду, вливаємо в неї трохи води і подтушиваем при закритій кришці на повільному вогні 20 хвилин.

Відбивні з курки

Смачні і соковиті відбивні з курячого філе готові! Подайте до такої курки в клярі відварені макарони, гречку або картопляне пюре – і ніхто з ваших домочадців не скаже, що ви перестали займатися домашніми справами і балувати їх смачними стравами.

Відбивна грудка

Як приготувати соковиті відбивні з курки розповіла Ксюша, рецепт і фото автора.

Радимо прочитати

Рецепт смачних котлет з ліверу
Рецепт смачних котлет з ліверу
Здрастуйте, дорогі читачі! Записна книжка Анюти надихає мене на нові страви, чому несказанно раді члени моєї сім'ї. Заходжу я тут якось на сайт, а на головній - вареники з картоплею і лівером. Часу
Пельмені з яловичини
Пельмені з яловичини
Домашні пельмені з яловичини можуть бути не тільки смачні, але і соковиті. Якщо немає часу для ручного ліплення, використайте швидкий варіант – пельменницю.
Маринована щука
Маринована щука
Багато господині навчилися чудово солити і маринувати рибу. У кого-то коронною стравою стала кілька пряного посолу у домашніх умовах, у когось- солена скумбрія, хтось майстерно готує оселедець,
Котлети в мультиварці
Котлети в мультиварці
Хороша господиня просто зобов'язана навчитися готувати смачні соковиті котлети і чим раніше, тим краще. На допомогу в процесі приготування вам прийде мультиварка. Здавалося б, мами і бабусі готували
Як зробити сосиски з індички
Як зробити сосиски з індички
І знову здрастуйте! Я мама не працює, але вдома практично не буваю. Шість днів на тиждень ми відвідуємо з доньками різні гуртки і розвиваючий центр, бібліотеку, обов'язково ходимо в басейн два рази в
Зелене масло
Зелене масло
Заготовки та напівфабрикати істотно економлять час працює леді. Хочеться смачно нагодувати домашніх, але при цьому розумієш, що катастрофічно немає часу на тривалі готування. Я не дуже добре ставлюся

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки