Відбивні з курячого філе
Коли жінка з дитиною в декретній відпустці, її тривіальний зовнішній вигляд обернено пропорційний майстерно приготовленою сімейних страв. Можливо, така історія не у всіх, для мене ж вона була актуальною. Я краще зачіску не зроблю, очки не підведу, зате обов'язково зустріч прийшов з роботи чоловіка новими незвичайними стравами. Так тривало рівно до того моменту, коли не прийшов час «Х», і я знову не влилася в ряди офісних працівників. З'явилися нові обов'язки, але і від старих мене ніхто не позбавив. Прасування, прибирання, готування – вірні супутники будь-якої працюючої, так і непрацюючої жінки. Моє розбещене смачними і завжди новими стравами сімейство вже через тиждень відмовився їсти сосиски, пельмені і котлети-напівфабрикати з магазину. Тому потрібно було повертатися до нормального домашнього харчування. Сказано – зроблено. В різних кухнях світу є море простих і смачних рецептів, які і домочадцям припадуть до смаку, і не заберуть багато часу у господинь. Почнемо з самого елементарного: з відбивних. А щоб швидше було, м'ясо візьмемо куряче. Можете використовувати грудку, тоді залишиться кістка для супу, а можна взяти 2-3 курячих філе. І хоча готувати відбивні з курячого філе я стала частіше, таке м'ясне блюдо не приїдається. Варто трохи змінити складові кляру або спеції – от і готово нове смачне блюдо.
Відбивні з курячого філе
Про кляр. Кажу про борошно в списку інгредієнтів «приблизно», тому що кожен раз у мене йде різне її кількість. Орієнтуюся завжди по кляру. Якщо він густий, прям як дуже «крохмальний» кисіль, - значить, борошна вистачить. Ну не люблю я, коли він рідкий і стікає з м'яса, не встигнувши дійти до сковороди.
Інгредієнти:
- 2 свіжих курячих філе,
- 3 зубчики часнику,
- сіль, спеції – за смаком
- соняшникова олія без запаху для смаження
для кляру:
- 2 яйця,
- 2 великі столові ложки з гіркою хорошою густої сметани,
- 1 повна столова ложка жирного майонезу,
- 2-3 щіпки солі,
- приблизно 2-3 столові ложки борошна.
Процес приготування:
Отже, наливаємо в сковороду масло і ставимо посудину на невеликий вогонь. Замішуємо тісто.

Збовтуємо яйця, сіль, сметану і майонез.
Не лінуємося, робимо це якісно, щоб вийшла однорідна маса. Потім починаємо обережно вводити борошно.
Ложку всипали, перемішали, подивилися. Консистенція влаштувала? Він готовий.
Філе розрізаємо на шматочки товщиною 2 див.

Відбиваємо м'ясо. Пам'ятайте, курка – це вам не свинина чи яловичина філе потребує ніжності. Якщо трохи більше застосуйте сили і старанності при отбивании, можете отримати, ні, навіть, швидше за все, отримаєте, рвані шматочки, які максимум згодяться на плов або підливу, але ніяк не на відбивні.
У мене відбивна грудка вийшла красивою, тому йдемо далі. З двох сторін присипаємо сіллю і обмазуємо видавленим часником. Він додасть отбивным пікантний запах і смак.

Поки ми готували кляр і м'ясо, масло добре розігрілися. Вмочуємо відбиті шматочки в клярі і викладаємо їх на сковороду.

На середньому вогні смажимо відбивні з курки з двох сторін. Вони зарум'яняться буквально через хвилину-іншу.

Довго не тримайте, м'ясо згорить або пересушити. Майже готові відбивні кладемо у велику сковороду, вливаємо в неї трохи води і подтушиваем при закритій кришці на повільному вогні 20 хвилин.

Смачні і соковиті відбивні з курячого філе готові! Подайте до такої курки в клярі відварені макарони, гречку або картопляне пюре – і ніхто з ваших домочадців не скаже, що ви перестали займатися домашніми справами і балувати їх смачними стравами.

Як приготувати соковиті відбивні з курки розповіла Ксюша, рецепт і фото автора.