Маринована щука
Багато господині навчилися чудово солити і маринувати рибу. У кого-то коронною стравою стала кілька пряного посолу у домашніх умовах, у когось- солена скумбрія, хтось майстерно готує оселедець, нагадує магазинну, але перевершує її у смаку, я ж розповім вам, як маринувати щуку. Так, саме щуку. І нехай така риба не сама звична і часто використовувана для маринування, але коли чоловік рибалка, подавати на стіл лише смажену щуку і щучі котлети було б соромно. Рецепт перевірений, продукти для нього завжди беру якісні, тому осічок ніколи не було. Перший час якось побоювалася пробувати промариновані шматочки ще недавно сирої риби, але дивлячись на те, з яким азартом їх уплітає чоловік, неможливо не зняти пробу. Головне, встигнути це зробити, інакше можна виявити на столі порожню тарілку і розтяглася від задоволення посмішку чоловіка.
Маринована щука в домашніх умовах
У складі інгредієнтів не зможу описати потрібні компоненти точно в грамах, тому що кожен раз беру різні спеції і різну кількість солі і оцту. Це залежить від того, яку хочу отримати рибу: якщо островато-кислувату, то вливаю оцту більше і промариновываю в ньому довше. Ну а якщо хочеться солоненького, то просаливаю довше. Загалом, підлаштовую щуку під свої гастрономічні бажання.
покроковий фото рецепт приготування смачної щуки
Інгредієнти:

- сира щука – 1 тушка (приблизно 400-500 г),
- сіль – 2 жмені,
- оцет – для маринування,
- чорний перець горошкам, інші приправи – за смаком
- рослинна олія – 3 столових ложки (в цей раз взяла кукурудзяна).
Процес приготування:
Щуку для маринування краще вибирати невелику. Оптимально – півкіло. Її чистимо, миємо, прибираємо від нутрощів, відрізаємо голову і плавники. Як можна ретельніше вимиваємо рибу усередині, не повинно залишитися жодної краплі крові. Ця сама брудна частина роботи, тому вирішила вам її не показувати. Всі і так розуміють, що щуку необхідно підготувати для маринування.
Далі великим гострим ножем ріжемо її на тонкі шматочки товщиною не більше 0,5 см. І це теж обов'язкова вимога.

Засипаємо двома жменями солі, перемішуємо.

Кожен шматок риби повинен бути в солі. Для надійності ще раз перегляньте їх.

Щільно укладаємо рибні скибочки в якусь чисту і суху ємність.

У мене є спеціально відведений для цього справи пластиковий контейнер. Якщо у вас такого немає, то краще використовувати скляну посудину, банку, наприклад, тому що пластик дуже сильно вбирає в себе рибний запах. В результаті, після маринування щуки ви навряд чи щось ще туди покладіть. Залишаємо шматочки в солі на 4 години. Потім змиваємо, даємо стекти воді і закладаємо солону щуку знову в цю ж ємність.

Заливаємо оцтом.

З ним не боїмося переборщити, так як шматочки повинні бути повністю покриті оцтом.

Накриваємо посудину кришкою і залишаємо маринувати щуку на 4 години в холодильнику. Коли час минув, перекладаємо рибу в склянку, кидаємо туди перець, спеції, вливаємо олію, щільно закрити пластмасовою кришкою і пару раз струшуємо.

Даємо їй постояти в такому вигляді ніч у холодильнику. Вранці ви отримаєте дуже смачну закуску. Шматочки щуки можна покласти на бутерброд, можна подати до пива, а можна викласти на тарілочку, ще трохи збризнути маслом, присипати зеленню і з'їсти з відварною картоплею. Приємного апетиту!

Рецепт щуки в домашніх умовах від Ксюши.