Маринована оселедець - оселедець маринована рецепт з фото
Цей рецепт Маринована оселедець у власному соку підійде для любителів оселедчика з оцтом. Жодних маринадів варити і готувати не потрібно. Дуже простий і швидкий рецепт. На приготування піде всього 15 хвилин, навіть менше. Зробите її вранці — ввечері подавайте до столу. Якщо ввечері – вранці можна їсти.
Маринована оселедець у власному соку
Для приготування маринованої оселедця вам всього лише необхідні :
- Оселедець 1 шт. (приблизно 300 г вже очищеної);
- Сіль 1 ч. ложка;
- Цукор 1 ч. ложка без верху;
- 1 ст. ложка оцту (9-та процентного);
- Трохи чорного меленого перцю;
- Коріандр;
- Масло рослинне;
- Кільця ріпчастої цибулі.
Приготування маринованої оселедця
Якщо риба заморожена — розморозьте (не кидайте у воду, процес повинен відбуватися природним шляхом). Якщо є залишки луски – видаліть за допомогою ножа.
Відріжте голову і хвіст. Розріжте черевце і видаліть нутрощі. Тепер можна гарненько вимити, особливу увагу приділіть внутрішньої реберної частини риби.
Обережно ножем продовжите розріз хвостовій частині від черевця до кінця хвоста вздовж хребта. Розгорніть оселедець по розрізу і повністю видаліть хребет з кістками.
Розкладіть на обробній дошці внутрішньою стороною вгору. Рівномірно посоліть. Взагалі, за рецептом, належить солі чайна ложка з верхом, але я солила на око (приблизно 3 щіпки). Посипте цукром, поперчіть, збризніть оцтом і присипте коріандром.
Тепер оселедець можна скласти вдвічі. Помістіть її в поліетиленовий пакет, загорніть і годин на 10 в холодильник.
Коли маринована оселедець у власному соку буде готова, дістаньте її з пакета і розріжте по середині вздовж на дві половини. Поріжте на шматочки і викладіть на блюдо. Прикрасьте кільцями ріпчастої цибулі і полийте рослинним маслом.
Смачного!
Подивіться ролик Корисні поради «Як почистити оселедець»: