Оселедець в сметанному соусі - рецепт приготування закуски з оселедця в сметанному соусі
Рада бачити Вас у себе на блозі «Смакота будинку». Закуска Оселедець в сметанному соусі дуже добре підійде до обіднього столу. Готувати для вечері я б вам її не рекомендувала оскільки якщо риба солона, більш ніж достатньо, ви просто вночі обопьетесь водичкою, а зранку ніхто з нас не хоче прокидатися з опухлими очима.
Оселедець в сметанному соусі
Для приготування закуски з оселедця нам знадобляться дуже прості і доступні для кожного продукти:
- 500 р оселедця (бажано слабосоленої)
- 1 шт. ріпчастої цибулі
- 1шт. яблука
- Гірчиця
- 150 г сметани (майонезу)
- Лимонний сік
- Зелень петрушки
- Цукор, сіль
Приготування закуски з оселедця в сметанному соусі
Спочатку підготуємо всі інгредієнти. Якщо у вас оселедець слабосолона, то вимочити її не обов'язково, а от солону потрібно вимочувати в холодному молоці від 3 до 4 годин. Пропустіть рибу через м'ясорубку, бажано це зробити 2 рази.
Яблуко помийте і очистіть від шкірки, розріжте на дві частини і видаліть насіння. Наріжте так, як вам сподобається (кубиками, соломкою або напівкружечками).
Почистіть цибулю дуже дрібно нашаткуйте і полийте рослинним маслом, після чого гарненько розітріть руками, щоб він став м'яким.
Сметанний соус для оселедця
Яблука і цибулю змішайте, заправте цукром, сіллю і лимонним соком. Якщо лимонного соку у вас немає під рукою – використовуйте оцет. Покладіть сметану або майонез (можна використовувати і те, і інше), додайте гірчицю. Соус готовий.
Акуратно викладіть рибу на тарілку, залийте приготовленим соусом, посипте зверху для прикраси дрібно посічену зелень петрушки.
Оселедець в сметанному соусі готова, можете подавати на стіл. Приємного вам апетиту.
p.s. Залишайте свої коментарі, діліться рецептами з друзями. Не забудьте забрати свій подарунок.