Борщ з маринованої буряків

Всім привіт. Зараз літо, жарко, хочеться чогось освіжаючого. Ми починаємо ламати голову, щоб це приготувати? У нашій родині традиційно готують холодний борщ, і зараз я приготую для вас борщ з маринованої буряків.
Це не просто суп, а літній задоволення і саме в жаркий день це буде приголомшливе блюдо в холодному виконанні.
Борщ з маринованої буряків
Готується він з буряка, овочів і зелені. Приправляється винним оцтом, яблучним або звичайним. А можна лимонкою або соком лимона. Головне щоб вийшло досить кисленько.
Борщ роблять з квасом, з кефіром, кладуть бурякову гичку, картоплю, навіть м'ясо. Цього ми не будемо робити.
Можна приготувати такий холодний суп 2-ма способами: простим і дуже простим. Ми підемо по шляху дуже простого і готувати його будемо без квасу. Так виходить швидше і простіше. Тим більше, що маринована буряк у нас вже є. А якщо ні, то її можна маринувати прямо перед приготуванням.
Маринований буряк можна зробити як розказано в відео нижче. Або ж натерти відварені коренеплоди на тертці, скласти в окрему миску, посолити, приправити оцтом (близько 3 столових ложок на 4 середні буряка), накрити тарілочкою і прибрати в сторону маринуватися. Поки всі інші овочі і зелень будуть нарезаться, вона промаринується.
А можна і взагалі не використовувати оцет, такий рецепт теж можна нижче подивитися.
півлітрової баночки буряків досить на 2,5 л води. Борщ повинен бути досить густий, тому овочів і зелені для супу не шкодуйте.
Для його приготування підготуйте:
- півлітрова банка маринованої буряків;
- Хороший пучок кропу;
- Такий же пучок цибулі;
- Жменю редиски;
- пару огірків;
- 3 можна 4 яйця;
- Сіль;
- Лимонка або оцет для регулювання смаку.
Приготування і борщів зелених
Закип'ятіть воду в каструлі, посоліть. Залиште охолоджуватися природним шляхом , якщо треба швидше, помістіть каструлю в тазик з холодною водою, періодично міняючи її. Особисто я ставлю у ванну з холодною водою. А самий кращий варіант, якщо ви це зробите з вечора.
Зваріть яйця круто.
Наріжте всі інгредієнти. Цибулю і кріп — дрібніші, яйця, редис і огірок можна дрібно, а можна побільше.
Яйця надають свекольнику деяку ситність. Завантажте все в каструлю з остиглої водою.
Натріть крупно маринований буряк на тертці і викладіть її в каструлю разом з маринадом з банки. Перемішайте.
Можна спробувати, якщо треба, додайте сіль і оцет (я додала лимонки менше половини ч. л.).
Подавати треба тільки добре охолодженим. Тому ставимо в холодильник до повного охолодження.
Борщ з маринованої буряків готовий, не забудьте на стіл подати сметану. А ще, до речі подати варену молода картопля.
Рецепт і борщів зелених з маринованої буряків:
Тут борщ без оцту:
Смачного.
Мені дуже подобається мій рецепт і тільки в основному за нього я і готую, тому що це займає дуже мало часу, а виходить досить смачно.
p.s. Маринуйте на зиму буряк і у вас не буде проблем з приготуванням цього холодного та дуже освіжаючого літнього супу. Забула запитати, а рецепт сподобався?