» » Перевірений рецепт маринованої буряків заготовки на зиму

Перевірений рецепт маринованої буряків заготовки на зиму


Перевірений рецепт маринованої буряків

Всім привіт. Ну ось і прийшла пора заготівель на зиму. Як кажуть: «Готуй сани влітку». От і пропоную вам свій перевірений рецепт маринованої буряків. Буряк чудова виходить, а скільки можна з неї смачненького приготувати!

Рецепт маринованої буряків

Хоч мій рецепт представлений і без покрокових фотографій, думаю, що опис більш ніж зрозуміле і ви легко впораєтеся.

Буряк ми будемо маринувати і закочувати, але можна і просто закрити поліетиленовими кришками або просто обв'язати щільним папером. Я закочую в півлітрових баночках, мені так практичніше і дуже зручно.

Які саме коренеплоди для рецепта знадобляться? Дрібні і середні бажано (хоча можна і великі замаринувати, як хочете), з м'якоттю, яка має однорідну забарвлення, відсутністю білих кілець на зрізі або слабким їх проявом.

Ще потрібно приготувати сам маринад, а для його приготування вам знадобляться:

  • Склянку води;
  • 50 мл 9% оцту (або стакан оцту якщо будете накривати капроновими кришками);
  • столова ложка Цукру;
  • Половина чайної ложки солі;
  • Пару горошин запашного перцю;
  • 5 горошин чорного перцю;
  • гвоздички 2 або 3;
  • лавровий Листочок.

Спеції можете регулювати під себе.

Як приготувати на зиму маринований буряк

Переберіть і відваріть коренеплоди до готовності. Як швидко це зробити можете подивитися відео в цьому рецепті.

Поки вона вариться, приготуйте маринад. Всі вище перераховані інгредієнти змішайте в каструлі, доведіть до кипіння і поставте охолоджуватися.

Даний обсяг маринаду розрахований десь на 2 або 3 півлітрові баночки (з урахуванням того, що свеколка буде щільно укладена).

Маринад охолоджується, буряк зварена. Тепер її потрібно очистити, соломкою або кубиками нарізати. Я ріжу довільними шматками, щоб було в банку зручно складати і при нагоді натерти на тертці приблизно ось так:

Рецепт маринованої буряків

Укладаємо в чистенькі баночки. Заливаємо вже охолодженим маринадом майже до верху.

Ось тепер можна накрити капроновими кришками, якщо в маринад додавали склянку оцту. А якщо хочете закатати, то накрити залізними прокип'яченими 15 хв у воді кришками і поставити наші банки стерилізуватися.

Щоб постерилизовать наповнені банки, поставте їх в глибоку каструлю з водою, температура якої приблизно така ж, як і температура банок. Я зазвичай на дно каструлі кладу невелику тряпочную серветку, щоб не ковзали банки. Вода повинна кипіти в каструлі не дуже сильно близько 15 хвилин. Процес стерилізації завершено, можна маринований буряк закатати.

Дуже добре описаний процес стерилізації у відео нижче, тут же і рецепт маринованої буряків дуже цікавий, зі смородиною:

Смачного.

Сподіваюся, що ви впоралися без особливих труднощів.

p.s. А у вас є свій, перевірений рецепт маринованої буряків? Як ви її маринуете? Поділіться з нами своїм рецептом в коментарях.

Радимо прочитати

Борщ з маринованої буряків
Борщ з маринованої буряків
Всім привіт. Зараз літо, жарко, хочеться чогось освіжаючого. Ми починаємо ламати голову, щоб це приготувати? У нашій родині традиційно готують холодний борщ, і зараз я приготую для вас борщ з
Маринована щука
Маринована щука
Багато господині навчилися чудово солити і маринувати рибу. У кого-то коронною стравою стала кілька пряного посолу у домашніх умовах, у когось- солена скумбрія, хтось майстерно готує оселедець,
Кабачки без стерилізації на зиму
Кабачки без стерилізації на зиму
Важко уявити собі маринад для зимових заготовок без використання оцту або інший кислоти. Тим більше, що ці інгредієнти необхідні не тільки для посилення смаку, але і для зберігання консервації.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки