Перевірений рецепт маринованої буряків заготовки на зиму

Всім привіт. Ну ось і прийшла пора заготівель на зиму. Як кажуть: «Готуй сани влітку». От і пропоную вам свій перевірений рецепт маринованої буряків. Буряк чудова виходить, а скільки можна з неї смачненького приготувати!
Рецепт маринованої буряків
Хоч мій рецепт представлений і без покрокових фотографій, думаю, що опис більш ніж зрозуміле і ви легко впораєтеся.
Буряк ми будемо маринувати і закочувати, але можна і просто закрити поліетиленовими кришками або просто обв'язати щільним папером. Я закочую в півлітрових баночках, мені так практичніше і дуже зручно.
Які саме коренеплоди для рецепта знадобляться? Дрібні і середні бажано (хоча можна і великі замаринувати, як хочете), з м'якоттю, яка має однорідну забарвлення, відсутністю білих кілець на зрізі або слабким їх проявом.
Ще потрібно приготувати сам маринад, а для його приготування вам знадобляться:
- Склянку води;
- 50 мл 9% оцту (або стакан оцту якщо будете накривати капроновими кришками);
- столова ложка Цукру;
- Половина чайної ложки солі;
- Пару горошин запашного перцю;
- 5 горошин чорного перцю;
- гвоздички 2 або 3;
- лавровий Листочок.
Спеції можете регулювати під себе.
Як приготувати на зиму маринований буряк
Переберіть і відваріть коренеплоди до готовності. Як швидко це зробити можете подивитися відео в цьому рецепті.
Поки вона вариться, приготуйте маринад. Всі вище перераховані інгредієнти змішайте в каструлі, доведіть до кипіння і поставте охолоджуватися.
Даний обсяг маринаду розрахований десь на 2 або 3 півлітрові баночки (з урахуванням того, що свеколка буде щільно укладена).
Маринад охолоджується, буряк зварена. Тепер її потрібно очистити, соломкою або кубиками нарізати. Я ріжу довільними шматками, щоб було в банку зручно складати і при нагоді натерти на тертці приблизно ось так:
Укладаємо в чистенькі баночки. Заливаємо вже охолодженим маринадом майже до верху.
Ось тепер можна накрити капроновими кришками, якщо в маринад додавали склянку оцту. А якщо хочете закатати, то накрити залізними прокип'яченими 15 хв у воді кришками і поставити наші банки стерилізуватися.
Щоб постерилизовать наповнені банки, поставте їх в глибоку каструлю з водою, температура якої приблизно така ж, як і температура банок. Я зазвичай на дно каструлі кладу невелику тряпочную серветку, щоб не ковзали банки. Вода повинна кипіти в каструлі не дуже сильно близько 15 хвилин. Процес стерилізації завершено, можна маринований буряк закатати.
Дуже добре описаний процес стерилізації у відео нижче, тут же і рецепт маринованої буряків дуже цікавий, зі смородиною:
Смачного.
Сподіваюся, що ви впоралися без особливих труднощів.
p.s. А у вас є свій, перевірений рецепт маринованої буряків? Як ви її маринуете? Поділіться з нами своїм рецептом в коментарях.