» » Кабачки без стерилізації на зиму

Кабачки без стерилізації на зиму


Важко уявити собі маринад для зимових заготовок без використання оцту або інший кислоти. Тим більше, що ці інгредієнти необхідні не тільки для посилення смаку, але і для зберігання консервації. Пропонуємо вам приготувати мариновані кабачки без оцту на зиму з лимонною кислотою. Цей рецепт кабачків без стерилізації, але з потрійною заливкою.

Кабачки без стерилізації на зиму

мариновані з лимонною кислотою без оцту

Кабачки без стерилізації на зиму

примітки

Такі кабачки без стерилізації з лимонною кислотою буде неодмінно довго зберігатися і не вибухне. Кислота в даному випадку трохи вплине на колір кабачків. Але коли ви відкриєте банку і зніміть пробу, то абсолютно не відчуєте різницю між оцтом і лимонною кислотою. Хоча деякі стверджують, що з лимонкою набагато смачніше.

Із зелені можна використовувати сухий кріп парасолькою, базилік або петрушку. Зупинимося на останньому. Петрушка є чудовою прикрасою будь-якої заготовки. В банку вона виглядає приголомшливо. Та й на смак кабачків свіжа зелень теж впливає позитивно.

Інгредієнти в рецепті наведені на 1 літрову банку заготовки.

Інгредієнти:

  • кабачки – скільки вміститься в банку,
  • петрушка свіжа 5-7 гілочок,
  • запашний перець горошком 3-4 шт.,
  • часник 1-2 зуб.,
  • сіль – 1 ст. л.,
  • цукровий пісок – 1 ст. л. з гіркою,
  • лимонна кислота – ½ ч. л.
  • вода.

Процес приготування:

В літрову банку, раніше ретельно вимиту з содою, кладемо чисту петрушку, перець запашний, нарізаний часник.

Заготовки на зиму з петрушкою

Потім ріжемо кабачки кружечками, пальчиками, брусочками або половинками (не чистимо, якщо шкірочка молода і красива). Укладаємо щільно в банку. Періодично додаємо ще гілочки петрушки для краси.

Рецепт кабачків на зиму без оцту

Заливаємо вміст банки до верху киплячою водою. Вона повинна покривати всі шматочки овоча. Прикриваємо кришкою (раніше перевареною). Даємо прогрітися всього вмісту протягом двадцяти хвилин.

Рецепт кабачків на зиму без стерилізації

Прийшла пора зливати перший раз воду. Надягаємо на банку пластикову кришку з отворами і зливаємо рідину в каструлю. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і знову заливаємо. Поки банку з кабачками стоїть без води, її потрібно завжди накривати кришкою. Тримаємо банку з окропом ще 15 хвилин. Після чого повторюємо процедуру.

Рецепт кабачків на зиму з фото

Коли будемо зливати воду в третій раз, до неї в каструлю потрібно додати сіль і цукор. Маринад для кабачків без оцту довести до кипіння.

Маринад для кабачків без оцту

Засипаємо лимонну кислоту в кабачки безпосередньо в банку перед тим, як заливати маринад.

Рецепт кабачків з лимонною кислотою

Заповнюємо банку киплячою водою з сіллю і цукром. І відразу ж закатуємо.

Кабачки з лимонною кислотою

Залишається мариновані кабачки з лимонною кислотою в банку перевернути. Потім укутати ковдрою. Дати грунтовно охолонути і можна відправляти на зиму на зберігання.

Кабачки консервовані без оцту

Зберігати заготовку з кабачків без оцту в льосі або іншому прохолодному місці без доступу денного світла.

За рецепт і фото дякуємо Ольгу Кикляр

Радимо прочитати

Огірки кисло-солодкі
Огірки кисло-солодкі
Якщо хочете приготувати смачні та хрусткі мариновані огірки, то обов'язково закрийте кілька банок з цього німецької рецептом. Заготовки з огірків виручать при приготуванні зимових салатів, і коли
Кабачки консервовані на зиму солодкі
Кабачки консервовані на зиму солодкі
Даний варіант заготовки кабачків на зиму є бюджетним варіантом солодощі. Крім цього, вона ще й дуже ароматною і апетитною. Завдяки тому, що кабачки цукіні і не володіють сильним запахом і смаком,
Кабачки як гриби на зиму
Кабачки як гриби на зиму
Кабачки – дивовижний овоч. Завдяки своїм неяскраво вираженим смаковим якостям, він може «переймати» властивості інших продуктів. Це продукт-хамелеон, який може імітувати інші продукти, тому з кабачка
Смажені кабачки на зиму
Смажені кабачки на зиму
Основна принадність консервації полягає в тому, що вони фактично є готовим блюдом, яке подати до столу відразу після того, як відкрита банку. Сирі кабачки необхідно смажити, варити або тушкувати. І
Аджика з кабачків
Аджика з кабачків
Знову настав гарячий сезон. В самому розпалі свіжі овочі, пряні трави, фрукти і ягоди. Не хочеться стояти біля гарячої плити, але від цього нікуди не дітися. Пропоную рецепт смачної аджики з

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки