Помідори з лимонною кислотою і вишневими гілочками
У кожної господині в копилочке обов'язково знайдеться найвдаліший, неодноразово перевірений роками рецепт заготівлі на зиму. Саме до такого можна віднести мариновані помідори з лимонною кислотою і вишневими листям і гілочками. Раніше, маринуючи помідори, в банку я намагалася скласти якомога більше різних спецій і трав, щоб заготовка вийшла смачніше і ароматні. Але, спробувавши одного разу помідори без оцту з гілочками вишні, перестала бігати по ринку в пошуках необхідного букета трав для маринування. Тепер достатньо зірвати кілька вишневих галузок і приступати до консервації.
Помідори без оцту і стерилізації з вишневими листочками і гілочками за цим рецептом виходять дуже ароматними, кисло-солодкими на смак. А використання для маринаду лимонної кислоти замість оцту, надає томатам м'якість і бархатистість.
Помідори з лимонною кислотою мариновані
рецепт з вишневими листям і гілочками
Кількість інгредієнтів, зазначених у рецепті розраховано на 2 літрові банки помідорів.
Інгредієнти:
- Помідори,
- Часник – 2 часточки,
- Вишневі гілочки – 2 шт.,
- Запашний перець горошком – 6 шт.,
- Гвоздика – 2 шт.,
- Вода – 1 л
- Лимонна кислота – 1 ч. л.,
- Цукровий пісок – 3 ст. л.,
- Сіль – 2 ч. л.
Процес приготування:
Почніть процес консервування зі стерилізації банок для закаток. Ретельно вимиті ємності помістіть в холодну духовку. Встановіть температуру 150 градусів і прожарити банки протягом 10 хвилин. Як тільки краплі вологи на стінках повністю зникнуть, дістаньте банки з духовки. Тепер їх можна наповнювати інгредієнтами. І першими у нас в хід підуть перець, очищені від лушпиння часточки часнику (по одній у кожну банку), гвоздика. Потім покладіть в кожну баночку по вишневої гілочки з листям довжиною приблизно 25-30 див.

Помідори вимийте під проточною водою, щільно укладіть їх у банки.

Стерилізувати закачування ми не будемо. Але для того, щоб банки з помідорами не помутніли в процесі зберігання, їх потрібно добре пропарити. Закип'ятіть чисту воду, залийте окропом помідори, залиште на 15 хвилин, прикривши металевими кришками.

Воду з банок вилийте в каструлю або чашу мультиварки. Додайте сіль, цукор і лимонну кислоту. Маринад доведіть до кипіння.

Отриманим розсолом залийте банки з помідорами, щільно укупорьте металевими кришками.

Щоб в процесі зберігання уникнути таких казусів, як помутніння і прокисание заготовок, банки з помідорами переверніть догори дном і надійно укутайте теплим пледом. Через добу остиглі помідори з вишневими гілочками можна прибирати на зберігання.
Автор рецепта і фото: Ксенія.