» » Помідори з лимонною кислотою і вишневими гілочками

Помідори з лимонною кислотою і вишневими гілочками


У кожної господині в копилочке обов'язково знайдеться найвдаліший, неодноразово перевірений роками рецепт заготівлі на зиму. Саме до такого можна віднести мариновані помідори з лимонною кислотою і вишневими листям і гілочками. Раніше, маринуючи помідори, в банку я намагалася скласти якомога більше різних спецій і трав, щоб заготовка вийшла смачніше і ароматні. Але, спробувавши одного разу помідори без оцту з гілочками вишні, перестала бігати по ринку в пошуках необхідного букета трав для маринування. Тепер достатньо зірвати кілька вишневих галузок і приступати до консервації.

Помідори без оцту і стерилізації з вишневими листочками і гілочками за цим рецептом виходять дуже ароматними, кисло-солодкими на смак. А використання для маринаду лимонної кислоти замість оцту, надає томатам м'якість і бархатистість.

Помідори з лимонною кислотою мариновані

Помідори з лимонною кислотою

рецепт з вишневими листям і гілочками

Кількість інгредієнтів, зазначених у рецепті розраховано на 2 літрові банки помідорів.

Рецепт помідорів з лимонною кислотою

Інгредієнти:

  • Помідори,
  • Часник – 2 часточки,
  • Вишневі гілочки – 2 шт.,
  • Запашний перець горошком – 6 шт.,
  • Гвоздика – 2 шт.,
  • Вода – 1 л
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.,
  • Цукровий пісок – 3 ст. л.,
  • Сіль – 2 ч. л.

Процес приготування:

Почніть процес консервування зі стерилізації банок для закаток. Ретельно вимиті ємності помістіть в холодну духовку. Встановіть температуру 150 градусів і прожарити банки протягом 10 хвилин. Як тільки краплі вологи на стінках повністю зникнуть, дістаньте банки з духовки. Тепер їх можна наповнювати інгредієнтами. І першими у нас в хід підуть перець, очищені від лушпиння часточки часнику (по одній у кожну банку), гвоздика. Потім покладіть в кожну баночку по вишневої гілочки з листям довжиною приблизно 25-30 див.

Літрові банки для помідорів

Помідори вимийте під проточною водою, щільно укладіть їх у банки.

Помідори на зиму з лимонною кислотою

Стерилізувати закачування ми не будемо. Але для того, щоб банки з помідорами не помутніли в процесі зберігання, їх потрібно добре пропарити. Закип'ятіть чисту воду, залийте окропом помідори, залиште на 15 хвилин, прикривши металевими кришками.

Помідори на зиму з листям вишні

Воду з банок вилийте в каструлю або чашу мультиварки. Додайте сіль, цукор і лимонну кислоту. Маринад доведіть до кипіння.

Маринад для помідорів з лимонною кислотою

Отриманим розсолом залийте банки з помідорами, щільно укупорьте металевими кришками.

Помідори з вишневими листям

Щоб в процесі зберігання уникнути таких казусів, як помутніння і прокисание заготовок, банки з помідорами переверніть догори дном і надійно укутайте теплим пледом. Через добу остиглі помідори з вишневими гілочками можна прибирати на зберігання.

Автор рецепта і фото: Ксенія.

Радимо прочитати

Помідори з яблуками на зиму
Помідори з яблуками на зиму
Мариновані помідори – страва знайома кожному з дитинства, тому який би рецепт для закочування цих овочів ви не вибрали, можна сміливо робити кілька великих банок, які взимку розійдуться в лічені дні.
Помідори у власному соку на зиму
Помідори у власному соку на зиму
Будь-які продукти, вміючи, можна перетворити в чудеса кулінарії. Особливо в сезон, коли свіжих дарів природи – ягід, фруктів, овочів, зелені – просто море.
Помідори без стерилізації на зиму
Помідори без стерилізації на зиму
У будь-якої господині, высаживающей город, обов'язково відведено місце для помідорів. Хоча клопоту з ними багато, але зате половину літа і майже всю осінь можна їсти свіжі, вирощені на власній
Огірки з помідорами на зиму
Огірки з помідорами на зиму
Дуже цікаве смакове поєднання виходить при заготовках різного роду змішаних овочевих маринадів. Найпростіше асорті складається з огірків і помідор, спробувавши раз дану заготівлю, ви вже зможете без
Огірки кисло-солодкі
Огірки кисло-солодкі
Якщо хочете приготувати смачні та хрусткі мариновані огірки, то обов'язково закрийте кілька банок з цього німецької рецептом. Заготовки з огірків виручать при приготуванні зимових салатів, і коли
Кабачки без стерилізації на зиму
Кабачки без стерилізації на зиму
Важко уявити собі маринад для зимових заготовок без використання оцту або інший кислоти. Тим більше, що ці інгредієнти необхідні не тільки для посилення смаку, але і для зберігання консервації.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки