Помідори у власному соку на зиму
Будь-які продукти, вміючи, можна перетворити в чудеса кулінарії. Особливо в сезон, коли свіжих дарів природи – ягід, фруктів, овочів, зелені – просто море.
Для цього рецепта помідор у власному соку не потрібна особлива вправність. Щоб створити такий стратегічний запас на зиму, вам не потрібно довго чаклувати на кухні, експериментуючи з різними маринадами і заливками. А приготуєте одну–дві баночки на пробу, і, як знати, може бути, такі помідори без шкірки, розсолу і оцту назавжди займуть одне з перших місць у вашому рейтингу домашніх заготовок!
Помідори у власному соку на зиму без оцту
рецепт заготівлі на зиму без маринаду і розсолу
Кількість інгредієнтів для зручності наведено на одну літрову банку і 800 г помідорів, а ви підготуйте потрібний вам обсяг.
Інгредієнти:
- помідори,
- кінза петрушка – по третій частині великого пучка,
- гострий перець – половина однієї шт.,
- цукор і сіль – по одній ст. л.,
- часник – чотири зубчики.
Процес приготування:
Всі продукти повинні бути чистими. Зелень просушіть, а томати пройдуть ще одну водну процедуру. Тому не страшно, якщо на них залишаться вологі бісеринки. Дуже дрібно поріжте часник, перець і зелень (без хвостиків).
Перемішайте їх з цукром і сіллю.
Заправка буде насичуватися соками всіх інгредієнтів, а ви цим часом стерилізуйте банки і кришки. Закрийте ємності, щоб не охолонули, поки будете готувати овочі до наступної операції.
Обдайте окропом помідори. Але не поспішайте знімати з них шкірку, тому що можете обпекти пальці. Нехай томати полежать у воді кілька хвилин.
Тоді весь подальший процес пройде без праці. Зніміть шкірку, розріжте овочі навпіл, якщо вони великі.
Укладіть їх у гарячі банки, перемежовуючи з заправкою. Врахуйте, що помідори ще пустять сік і трохи осядуть. Тому залиште їх у спокої на 10 (або трохи більше) хвилин.
Як тільки з'явиться рідина, може додавати ще томати. Навіть коли поставите банки на стерилізацію, можна продовжувати їх заповнювати. Важче це робити тоді, коли для стерилізації ви вирішите скористатися духовкою. Краще піддавати банки такій обробці на варильної поверхні. І не забувайте стежити, щоб вода в посуді для стерилізації не кипіло сильно.
Відчули, що вже більше не слід перевантажувати банку томатами, стерилізуйте її п'ять хвилин і відразу ж загорніть помідори кришками, переверніть ємності. Укутайте їх чимось теплим, наприклад махровим рушником. Помідори у власному соку охолонуть і можна спускати банки в льох або перенести в прохолодну комору.
За рецепт і фото помідорів без оцту, маринаду і шкірки дякуємо Галину Олександрівну.
Можливо, вам сподобається заготівля томатного соку на зиму:
Як зробити томат -->>