» » Помідори без стерилізації на зиму

Помідори без стерилізації на зиму


У будь-якої господині, высаживающей город, обов'язково відведено місце для помідорів. Хоча клопоту з ними багато, але зате половину літа і майже всю осінь можна їсти свіжі, вирощені на власній ділянці, овочі. Це, звичайно, добре, але закатати їх на зиму теж потрібно. Однією банкою я ніколи не обмежуюсь. Ставлю помідори у власному соку, готую з них домашній кетчуп, варю томатний сік і обов'язково додаю в аджику. Але список «помідорних» заготівель був би неповним, якби я не влаштовувала мариновані помідори без стерилізації на зиму. Зізнаюся, це одна з найпростіших консервацій, бо тару попередньо стерилізувати не потрібно, головне вимити помідори і підготувати потрібні приправки. Останні, до слова сказати, беру тільки з власної ділянки, ну іноді з сусіднього. Наприклад, вишня у мене не росте, а по парі листочків завжди кладу в банки, зате на моїй ділянці є кущі смородини, листям якої я ділюся з сусідками, коли настає сезон закаток. Та й взагалі з сусідами треба дружити, тому що сіль може закінчитися в самий невідповідний момент або кришки не вистачить, щоб закатати останню баночку.

Мариновані помідори без стерилізації на зиму

Помідори без стерилізації

Отже, коли плодів назріло досить багато, саме час зберегти їх на зиму, в свіжому вигляді, звичайно, не вийде, а ось в маринованому дуже навіть.

Інгредієнти:

  • помідори - 6 кг,
  • часник 5-6 зубчиків на кожну банку,
  • суцвіття кропу – по 1 шт. на банку,
  • гвоздика – за бутону на банку,
  • лавровий лист – по 2 шт. на банку,
  • листя вишні та чорної смородини – по 2-3 листочка на банку;
  • маринад на 3 л води:

    • цукор – 9 столових ложок,
    • сіль – 2 столові ложки,
    • оцет – 45 г (у мене для цих цілей є спеціально відведена 50-грамова чарка).

    Процес приготування:

    Хоча вагами і не користуюся при приготуванні маринаду і не вираховується, скільки чого покласти в банку, однак намагаюся дотримуватися наведеної вище рецептури. Якщо зайві 5 г оцту або того ж цукру погоди не зроблять і кардинально смак закачування не поміняють, то ось додаткова ложка солі (цукру) може зіграти з заготівлею злий неприємну жарт: замість смачних солодкувато-островатых помідорів отримаєте неїстівний продукт.

    Для цієї заготовки майже завжди беру 3-х літрові банки, тому що, крім того, що ми просто їх їмо, я маю на увазі помідори, часто додаю мариновані томати в борщі, щі та пасту.

    Даємо склянкам обсохнути і починаємо перебирати помідори. Вони можуть бути будь-які: і червоні, і зелені, і великі, і маленькі. Прибираємо з плодів хвостики, перекладаємо в миску, заливаємо водою, миємо. Якщо бруд пристала до плодам і не хоче забиратися, злегка потріть її нежорсткої щіткою або ганчіркою. Головне-не пошкодити шкірку.

    На дно кожної банки кладемо кріп, лавровий лист, листочки вишні, смородини, гвоздику і ріжемо тонкими пластинами частина часнику (3 зубчики). Щільно укладаємо помідори в банку до самого горлечка. На них кидаємо часник, попередньо порізавши його на шматочки.

    Заливаємо банки окропом, накриваємо кришками і вичікуємо хвилин 10. Після чого зливаємо воду з банки в каструльку. Щоб помідори не вискочили з тари, або притримуйте їх пальцями, або одягніть на банки спеціальну кришку з дірочками.

    Додаємо в каструлю з водою цукор, сіль і ставимо на великий вогонь закипати. Коли з'явилося активне нуртування, вливаємо туди ж оцет, досчитываем до 10 і вимикаємо. Заливаємо приготовленим маринадом помідори і закатуємо. Як розумієте, щоб заготовка не здулася через пару днів, кришки потрібно прокип'ятити. Укутайте банки у що-небудь тепле і тримайте помідори без стерилізації пару годин, в ідеалі, ніч. Цей спосіб допомагає довше зберігати консервацію на зиму.

    Такі мариновані помідори з оцтом простоять у вас до нового врожаю, якщо ви не з'їсте раніше.

    Помідори без стерилізації на зиму

    Приємного апетиту!

    Радимо прочитати

    Салат з огірків і помідорів на зиму
    Салат з огірків і помідорів на зиму
    Салати завжди залишаються смачним гарніром до будь-якого основного блюда. Взимку до столу особливо не вистачає смачного доповнення зі свіжих овочів. Консервовані помідори з огірками є відмінним
    Помідори черрі на зиму
    Помідори черрі на зиму
    Жовті помідори черрі, їх ще називають груші або медова крапля, відрізняються чудовим кисло-солодким смаком і незвичайної грушоподібною формою. Цей сорт помідорів завжди прикрашає святковий стіл і
    Помідори з яблуками на зиму
    Помідори з яблуками на зиму
    Мариновані помідори – страва знайома кожному з дитинства, тому який би рецепт для закочування цих овочів ви не вибрали, можна сміливо робити кілька великих банок, які взимку розійдуться в лічені дні.
    Помідори у власному соку на зиму
    Помідори у власному соку на зиму
    Будь-які продукти, вміючи, можна перетворити в чудеса кулінарії. Особливо в сезон, коли свіжих дарів природи – ягід, фруктів, овочів, зелені – просто море.

    0 комментариев

    Ваше имя: *
    Ваш e-mail: *
    Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
    Введите код:
    X

    Зарегистриваться
    /Войти

    На початок сторінки