Помідори черрі на зиму
Жовті помідори черрі, їх ще називають груші або медова крапля, відрізняються чудовим кисло-солодким смаком і незвичайної грушоподібною формою. Цей сорт помідорів завжди прикрашає святковий стіл і захоплює гостей своєю мініатюрністю. Сонячні «грушки» просто стрибають у рот одна за одною.
Мариновані помідори черрі - одна з кращих заготовок, дарує тепло в холодну погоду дорослим і дітям. Розповімо, як їх можна приготувати.
Мариновані помідори черрі на зиму
Готуємо банки:
Банки слід вимити під проточною водою з содовим розчином. Обов'язково приділіть увагу чистоті шийок банок, де прикріплюється кришка. Налийте на дно банок трохи води і поставте в мікрохвильову піч на 7 хвилин, потім вилийте воду в раковину. Через кілька хвилин банки будуть сухими. Кришки прокип'ятіть протягом трьох хвилин. Посуд готова до прийняття «господарів».
Підготовка до консервування помідорів:
Ретельно помідори промийте під проточною водою і висушіть, розклавши на рушник. Черрі дуже ніжний сорт томатів, тому під час обробки намагайтеся не пошкодити тонку шкірку.
Укладання в банки:
На дно банки об'ємом 3 л укладіть наступні продукти
Інгредієнти:
- кружечки моркви – 5 штук;
- запашний перець – 5 штук;
- гілочки петрушки – 2 штуки;
- чорний перець горошком – 4 штуки.
Потім укладаємо
- дрібні помідори черрі.
Процес приготування:

Залийте кожну банку доверху окропом. Залиште до повного охолодження. Потім злийте воду у підготовлену каструльку і доведіть до кипіння. Отриманим окропом знову залийте банку (так повторити три рази).
При останньому зливі готуємо розсіл:
- 6 ст. л. цукру (без гірки);
- 6 ст. л. 9% свіжого столового оцту;
- 4,5 ст. л. крупної солі (не йодованої).
Для банок об'ємом 1 л:

З літрових банок зливаємо розсіл і додаємо в маринад:
- 2 ст. л. цукру (без гірки);
- 2 ст. л. 9% свіжого столового оцту;
- 1,5 ст. л. крупної солі (не йодованої).
У киплячу воду покладіть всі інгредієнти для розсолу і дайте покипіти 5 хвилин. Залийте банки гарячим розсолом і закатайте.
Переверніть вниз шийкою і щільно укутайте ковдрою або ковдрою. Дати повністю охолонути. Зберігати при температурі не вище 15° C в захищеному від світла місці.
зимові свята баночка консервованих помідор черрі сонячним теплом зігріє і подарує спогади про минуле літо. Пряний і кисло-солодкий смак цього незвичайного сорти обов'язково припаде до душі гостям і домочадцям. Коли на столі з'являються ці диво-помідорчики, інші закуски залишаються незачепленими. А їх весь час доводиться підкладати. Приємного апетиту!
Автор рецепта і фото: Лебейчук Наталія