Кабачки як гриби на зиму
Кабачки – дивовижний овоч. Завдяки своїм неяскраво вираженим смаковим якостям, він може «переймати» властивості інших продуктів. Це продукт-хамелеон, який може імітувати інші продукти, тому з кабачка можна готувати млинці, салати, джеми і компоти.
Одним з цікавих експериментів буде заготівля кабачків на зиму, які по консистенції і смаковими якостями будуть нагадувати мариновані гриби. Багато хто порівнює їх з груздями. Така закуска може стати стравою-загадкою, над якою будуть битися ваші домашні. Зберігши рецепт в секреті, ви зможете «водити за ніс» домочадців дуже довгий час.
Готуються мариновані кабачки як гриби на зиму зі стерилізацією. Зберігаються, як правило, в пів-літрових банках досить довго. Зовнішній вид закаток може поставити в глухий кут, якщо не знати, що саме законсервовано.
Кабачки як гриби на зиму
Вибирайте для консервування молоді кабачки невеликий форми. З них не потрібно зрізати шкірку і видалити насіння, до того ж вони краще просочуються ароматом, так як більш податливі і м'які.
Для заготівлі підійде як рафінована соняшникова, так і оливкове масло.
Для приготування вам буде потрібно:
Інгредієнти:
- 300 г кабачка. Зазвичай це 1 молодий овоч.
- 1 головка часнику.
- 55 мл рослинного масла.
- 35 мл столового 9% оцту.
- Щіпка солі.
- Щіпка цукру.
- 1 лавровий листочок.
- 5-6 горошин перцю.
- Зелень (петрушка або кріп).
Процес приготування:
добре вимитого кабачка зрізати хвостик і передня частина, після чого овоч нарізати невеликими кубиками. Насіння в молодому шинку погано сформовані, тому м'якоть з ними не викидається, а також відправляється в глибоку емальовану каструлю.
Підійде також посуд з нержавіючої сталі. До нарізаних кабачків додається зелень. Її не обов'язково різати або рвати, можна додати цілими гілочками, щоб вона виглядала як прикраса.

Маринад з олією і часником для кабачків готується окремо. Для цього змішується масло, оцет, сіль, цукор, перець і подрібнений часник. За бажанням його можна пропустити через чеснокодавку або просто дрібно нарізати. В останньому випадку необхідно буде простежити за рівномірним розподілом шматочків часнику, коли маринад заллється до овочів. Всі інгредієнти перемішуються до повного розчинення солі та цукру.
Далі холодний розсіл заливається до кабачків. Для того щоб кабачки краще просочилися і пустили сік, необхідно залишити овочі в маринаді на 3 години під щільно закритою кришкою. Через 3 години каструля ставиться на вогонь. Після закипання варити овочі 20 хвилин.
На цьому етапі кабачки практично готові. Необхідно перекласти їх в банку і почати стерилізацію. Дно ємності для стерилізації вистилається рушником, у неї встановлюються баночки, і доливається тепла вода по плечики банок. Банку щільно прикриваються залізною кришкою, яку раніше кип'ятили. Посуньте злегка кришку, щоб до маринованою кабачків надходив повітря. Після того, як вода закипить, банку з овочами повинна пробути там ще 10 хвилин.

Потім вона виймається і закочується.
Перевірити герметичність банки можна, якщо встановити її на бік або поставити кришкою вниз. Краю кришки не повинна виступати рідину, а також не повинно бути шиплячого звуку, коли повітря виходить через невелику щілину. Нещільно закупорену банку необхідно розкрити і заново закатати. Після чого заготовки остуджують в перевернутому вигляді під пледом. Потім мариновані кабачки під гриби відправляються на зиму в прохолодне темне приміщення.

Смачні кабачки як грузді приготувала Алена.