Кабачки як ананаси
Пропонуємо заготовити відмінне десертне блюдо на зиму – солодкі кабачки як ананаси в сиропі. Таку заготовку за смаком можна порівняти з консервованими ананасами. Так, саме ананасами. Кабачок, завдяки своєму нейтрального смаку, здатний увібрати в себе всі аромати, які ви йому запропонуєте. Так і в нашій заготівлі, поєднання апельсина і лимона, а також солодкого сиропу, роблять щільні по структурі кубики кабачків, задоволені схожими на ананас. Подавати таку заготовку можна просто до чашки чаю, можна в поєднанні з сиром, морозивом або будь-яким десертом. Або додавати ананаси з кабачків у закуски і салати з куркою.
Кабачки як ананаси на зиму
Зазначене в фото рецепті кількість інгредієнтів розрахована на три банки по 0,5 літра. Заготівля з кабачків з подальшою стерилізацією без оцту.
На сайті є схожий рецепт заготівлі, ми готували солодкі кабачки зі смородиною. Можливо, і він вам сподобається теж.
покроковий фото рецепт
Інгредієнти:
- кабачки – 850 р,
- вода – 280 мл,
- цукор – стакан без гірки,
- апельсин – 1 шт.,
- лимон – ½ шт.
Процес приготування:
Беремо добірні молоденькі кабачки, з тонкою м'якою шкіркою і недозрілі насінням – знімаємо верхній шар овочечисткою. Моєму і просушуємо плоди, ріжемо м'якоть на довгі брусочки.
Тепер робимо нарізку великим кубиком, подрібнюємо всі підготовлені овочі.
Банки для ананасових кабачків заздалегідь стерилізуємо – над парою, в мікрохвильовій печі або духовці. Кришки кидаємо в крутий окріп, витримуємо три хвилини. Наповнюємо банки кабачковыми кубиками.
Апельсин ретельно вимиваємо, обдаємо три рази окропом. Просушуємо цитрус. Знімаємо з апельсина цедру, скориставшись овочечисткою. Також видавлюємо апельсиновий сік. Щоб з легкістю видавити сік – покатайте апельсин по столу, роблячи посилені натискання на нього.
Розливаємо апельсиновий сік у рівній кількості між всіма банками. Туди ж додаємо по чайної ложки соку лимона.
Доводимо до кипіння чисту бутильовану воду – заливаємо кабачки до країв. Накидаємо чисту кришку набакир, залишаємо кабачки на 15 хвилин в повному спокої.
Зливаємо злегка забарвлену рідину в сотейник, додаємо цедру апельсина, порцію цукрового піску. Ставимо сковороду на плиту, розчиняємо кристали цукру, варимо рідину приблизно п'ять хвилин з моменту закипання.
Вливаємо ароматний сироп назад у банки, цедру викидаємо. Стерилізуємо солодкі кабачки в банках протягом 10 хвилин, час відміряє з моменту закипання. Не забуваємо на дно каструлі покласти рушник або серветку.
Тепер залишилося закатати кабачки як ананаси на зиму – герметично затягуємо гвинтові кришки або закатуємо ключем. Кладемо банку на бік – перевіряємо точність заготовки, переконуємося, що повітря не проходить рідина просочується. Перевертаємо банки догори дном, закутуємо теплою ковдрою. Залишаємо консервовані кабачки з соком апельсина і лимона на добу, після чого прибираємо їх в прохолодне темне приміщення.
Приємного апетиту!
За рецепт і фото дякуємо Олену.