» » Кабачки як ананаси

Кабачки як ананаси


Пропонуємо заготовити відмінне десертне блюдо на зиму – солодкі кабачки як ананаси в сиропі. Таку заготовку за смаком можна порівняти з консервованими ананасами. Так, саме ананасами. Кабачок, завдяки своєму нейтрального смаку, здатний увібрати в себе всі аромати, які ви йому запропонуєте. Так і в нашій заготівлі, поєднання апельсина і лимона, а також солодкого сиропу, роблять щільні по структурі кубики кабачків, задоволені схожими на ананас. Подавати таку заготовку можна просто до чашки чаю, можна в поєднанні з сиром, морозивом або будь-яким десертом. Або додавати ананаси з кабачків у закуски і салати з куркою.

Кабачки як ананаси на зиму

Кабачки як ананаси

Зазначене в фото рецепті кількість інгредієнтів розрахована на три банки по 0,5 літра. Заготівля з кабачків з подальшою стерилізацією без оцту.

На сайті є схожий рецепт заготівлі, ми готували солодкі кабачки зі смородиною. Можливо, і він вам сподобається теж.

покроковий фото рецепт

Інгредієнти:

  • кабачки – 850 р,
  • вода – 280 мл,
  • цукор – стакан без гірки,
  • апельсин – 1 шт.,
  • лимон – ½ шт.

Процес приготування:

Беремо добірні молоденькі кабачки, з тонкою м'якою шкіркою і недозрілі насінням – знімаємо верхній шар овочечисткою. Моєму і просушуємо плоди, ріжемо м'якоть на довгі брусочки.

Кабачки як ананаси як приготувати

Тепер робимо нарізку великим кубиком, подрібнюємо всі підготовлені овочі.

кубиками Кабачки як ананаси

Банки для ананасових кабачків заздалегідь стерилізуємо – над парою, в мікрохвильовій печі або духовці. Кришки кидаємо в крутий окріп, витримуємо три хвилини. Наповнюємо банки кабачковыми кубиками.

Кабачки в банках солодкі

Апельсин ретельно вимиваємо, обдаємо три рази окропом. Просушуємо цитрус. Знімаємо з апельсина цедру, скориставшись овочечисткою. Також видавлюємо апельсиновий сік. Щоб з легкістю видавити сік – покатайте апельсин по столу, роблячи посилені натискання на нього.

Сік апельсина в кабачки

Розливаємо апельсиновий сік у рівній кількості між всіма банками. Туди ж додаємо по чайної ложки соку лимона.

Кабачки з апельсиновим соком

Доводимо до кипіння чисту бутильовану воду – заливаємо кабачки до країв. Накидаємо чисту кришку набакир, залишаємо кабачки на 15 хвилин в повному спокої.

Кабачки з лимоном

Зливаємо злегка забарвлену рідину в сотейник, додаємо цедру апельсина, порцію цукрового піску. Ставимо сковороду на плиту, розчиняємо кристали цукру, варимо рідину приблизно п'ять хвилин з моменту закипання.

Цедра апельсина в кабачки

Вливаємо ароматний сироп назад у банки, цедру викидаємо. Стерилізуємо солодкі кабачки в банках протягом 10 хвилин, час відміряє з моменту закипання. Не забуваємо на дно каструлі покласти рушник або серветку.

Як стерилізувати кабачки в банках

Тепер залишилося закатати кабачки як ананаси на зиму – герметично затягуємо гвинтові кришки або закатуємо ключем. Кладемо банку на бік – перевіряємо точність заготовки, переконуємося, що повітря не проходить рідина просочується. Перевертаємо банки догори дном, закутуємо теплою ковдрою. Залишаємо консервовані кабачки з соком апельсина і лимона на добу, після чого прибираємо їх в прохолодне темне приміщення.

Ананаси з кабачків

Приємного апетиту!

За рецепт і фото дякуємо Олену.

Радимо прочитати

Компот з кабачків
Компот з кабачків
Поповнюємо засіки черговий незвичайної заготівлею – компот з кабачків, апельсина і лимона. Лимон будемо використовувати в якості натурального консерванту. Якщо вам здається дивним поєднання апельсину
Кабачки консервовані на зиму солодкі
Кабачки консервовані на зиму солодкі
Даний варіант заготовки кабачків на зиму є бюджетним варіантом солодощі. Крім цього, вона ще й дуже ароматною і апетитною. Завдяки тому, що кабачки цукіні і не володіють сильним запахом і смаком,
Кабачки як грузді
Кабачки як грузді
Кабачок – унікальний овоч, здатний настільки сильно просочуватися ароматами інших інгредієнтів, що в різних стравах він може нагадувати то гриби, то варення з цитрусів, то ананаси. До того ж коштує
Кабачки без стерилізації на зиму
Кабачки без стерилізації на зиму
Важко уявити собі маринад для зимових заготовок без використання оцту або інший кислоти. Тим більше, що ці інгредієнти необхідні не тільки для посилення смаку, але і для зберігання консервації.
Закуска з кабачків на зиму
Закуска з кабачків на зиму
Овочева закуска з кабачків на зиму – відмінна ідея для заготівлі. Овочі присмачити стиглими соковитими томатами, які віддадуть весь свій сік у процесі готування, додамо трохи паприки і інших спецій,
Смажені кабачки на зиму
Смажені кабачки на зиму
Основна принадність консервації полягає в тому, що вони фактично є готовим блюдом, яке подати до столу відразу після того, як відкрита банку. Сирі кабачки необхідно смажити, варити або тушкувати. І

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки