» » Короп в пиві - рецепт приготування коропа в пиві

Короп в пиві - рецепт приготування коропа в пиві


Короп в пиві

Карпа замовляли? Вітаю всіх читачів і пропоную вам оригінальний рецепт Короп в пиві. Ця страва припаде до смаку справжнім гурманам і буде шикарним прикрасою вашого святкового столу. Готується воно всього 30 хвилин, не рахуючи заморочок з чищенням і патранням риби, а продукти найбуденніші.


Короп в пиві

Для приготування коропа в пиві нам знадобляться всього лише наступні продукти:

  • Свіжий короп;
  • 1 велика цибулина;
  • 1 пучок цибулі зеленої;
  • 0,5 пучка петрушки;
  • 0,5 літра пива темного;
  • 1 ст. ложка вершкового масла (або маргарину);
  • За 1 шт. гвоздики, перцю запашного перцю, лавровий листочок;
  • 0,5 ч. ложки меду;
  • 3 ст. ложки оцту (можна лимонного соку);
  • 50 г сухарів (бажано білих);
  • 1 ст. ложка цукру;
  • Щіпка кориці.

Приготування коропа в пиві

Підготуйте карпа. Розморозьте його якщо він заморожений. Якщо свіжий – очистіть від луски, видаліть тельбухи, зябра і очі. Відріжте хвіст. Гарненько вимийте рибу, особливу увагу приділіть черевної частини і обсушіть. Розріжте його на шматки в 5 див. Гарненько посипте кожен шматок сумішшю з солі і перцю.

Цибулину наріжте кубиками. Петрушку порубаєте, а пір'я зеленої цибулі дрібно поріжте. Візьміть каструлю з товстим дном (можна казан) і розтопіть в ній масло(вершкове). Покладіть порізану цибулю і спасеруйте його до золотистого кольору, викладіть підготовлену зелень. Всю цю суміш тушкуйте 2-3 хв.

Тепер укладіть в каструлю шматки коропа і ще потримайте на вогні хвилин 5. Налийте пів-літри пива (темного), покладіть лавровий лист, гвоздику, мед, корицю, духмяний перець, сухарі. Все перемішайте і накрийте кришкою. Риба готується дуже швидко, тому тушкуйте на невеликому вогні десь 20 хвилин.

Соус для коропа в пиві

Поки короп гаситься, приготуйте для нього соус. Візьміть невелику каструльку (щоб була суха), засипте в неї цукор і розтопіть. Додайте оцет , гарненько перемішайте з розтопленим цукром. Вміст каструльки вилийте на рибу.

Ще пару хвилин і Короп в пиві готовий. Обережно, щоб не розвалився, викладіть його на блюдо і обов'язково прикрасьте зеленню, це додасть страві ще більшу привабливість. Подавайте гарячим на обід або до святкового столу. Смачного.

p.s. Сподобався рецепт? Залишайте свої коментарі та діліться з друзями в соц. мережах.

Радимо прочитати

Салат з динею - Тулузький салат
Салат з динею - Тулузький салат
І знову вітаю всіх читачів свого блогу. Зараз хочу поділитися свого роду екзотичною стравою Тулузький салат. Дуже легкий у приготуванні і в теж час дуже смачний, ніжний на смак і дуже соковитий. На
Рецепт М'ясо під шубою
Рецепт М'ясо під шубою
Універсальний рецепт М'ясо під шубою – свинина з хрусткою скоринкою з картоплі і свіжими овочами. За цим рецептом можна приготувати будь-яке м'ясо, добре відбивши його. Відмінно підійде для сімейного
Курка тушкована з рисом
Курка тушкована з рисом
Вітаю всіх у себе на блозі. Курка тушкована з рисом, саме цим смачним рецептом я хочу поділитися з вами зараз. Приготоване блюдо підійде для сімейного обіду.
Шашлик з риби
Шашлик з риби
Шашлик з риби – оригінальне і дуже смачне блюдо, яке, безсумнівно, стане прикрасою будь-якого столу. Якщо влітку його можна приготувати на вогнищі, то взимку в умовах квартири рибний шашлик можна
Юшка з сьомги в мультиварці
Юшка з сьомги в мультиварці
Суп, який носить горду назву вуха, споконвіку відомий на Русі. Але чи знаєте ви, що не будь-рибний суп можна назвати юшкою? Знавці стверджують, що правильна юшка повинна бути зварена на багатті, і

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки