Короп в пиві - рецепт приготування коропа в пиві

Карпа замовляли? Вітаю всіх читачів і пропоную вам оригінальний рецепт Короп в пиві. Ця страва припаде до смаку справжнім гурманам і буде шикарним прикрасою вашого святкового столу. Готується воно всього 30 хвилин, не рахуючи заморочок з чищенням і патранням риби, а продукти найбуденніші.
Короп в пиві
Для приготування коропа в пиві нам знадобляться всього лише наступні продукти:
- Свіжий короп;
- 1 велика цибулина;
- 1 пучок цибулі зеленої;
- 0,5 пучка петрушки;
- 0,5 літра пива темного;
- 1 ст. ложка вершкового масла (або маргарину);
- За 1 шт. гвоздики, перцю запашного перцю, лавровий листочок;
- 0,5 ч. ложки меду;
- 3 ст. ложки оцту (можна лимонного соку);
- 50 г сухарів (бажано білих);
- 1 ст. ложка цукру;
- Щіпка кориці.
Приготування коропа в пиві
Підготуйте карпа. Розморозьте його якщо він заморожений. Якщо свіжий – очистіть від луски, видаліть тельбухи, зябра і очі. Відріжте хвіст. Гарненько вимийте рибу, особливу увагу приділіть черевної частини і обсушіть. Розріжте його на шматки в 5 див. Гарненько посипте кожен шматок сумішшю з солі і перцю.
Цибулину наріжте кубиками. Петрушку порубаєте, а пір'я зеленої цибулі дрібно поріжте. Візьміть каструлю з товстим дном (можна казан) і розтопіть в ній масло(вершкове). Покладіть порізану цибулю і спасеруйте його до золотистого кольору, викладіть підготовлену зелень. Всю цю суміш тушкуйте 2-3 хв.
Тепер укладіть в каструлю шматки коропа і ще потримайте на вогні хвилин 5. Налийте пів-літри пива (темного), покладіть лавровий лист, гвоздику, мед, корицю, духмяний перець, сухарі. Все перемішайте і накрийте кришкою. Риба готується дуже швидко, тому тушкуйте на невеликому вогні десь 20 хвилин.
Соус для коропа в пиві
Поки короп гаситься, приготуйте для нього соус. Візьміть невелику каструльку (щоб була суха), засипте в неї цукор і розтопіть. Додайте оцет , гарненько перемішайте з розтопленим цукром. Вміст каструльки вилийте на рибу.
Ще пару хвилин і Короп в пиві готовий. Обережно, щоб не розвалився, викладіть його на блюдо і обов'язково прикрасьте зеленню, це додасть страві ще більшу привабливість. Подавайте гарячим на обід або до святкового столу. Смачного.
p.s. Сподобався рецепт? Залишайте свої коментарі та діліться з друзями в соц. мережах.