Юшка з сьомги в мультиварці
Суп, який носить горду назву вуха, споконвіку відомий на Русі. Але чи знаєте ви, що не будь-рибний суп можна назвати юшкою? Знавці стверджують, що правильна юшка повинна бути зварена на багатті, і вона завжди готується без крупи. Хоча багато кухаря нехтують цим, найчастіше в хід йде пшоняна крупа або рис і варять такий суп з риби на плиті.
У давні часи існували різні види юшки, точніше цей суп називався по-різному в залежності від того, з якої риби він був приготований. Ось, наприклад, суп або юшка з жереха, коропа або сазана мала назву «чорна юшка», а ось суп з йоржа, судака або окуня приємно було називати «білої юшкою», але самої делікатесної вважалася вуха з осетра, білуги або сьомги і носив цей суп горду назву - «Червона юшка». Ось саме про «червоної вусі» сьогодні я б хотіла вам розповісти. А готувати її будемо з допомогою кухонного помічниці – мультиварки.
Юшка з сьомги в мультиварці
Юшка з сьомги в мультиварці виходить по-справжньому смачною, ароматною і наваристою, навіть якщо ви будете готувати юшку з сьомги не з цілої рибини, а тільки з супового набору. Найчастіше в такі набори входить голова, хребет, хвіст, черевце, останній компонент вважається самим жирним і смачним серед усього цього смачного набору. Якщо в давні часи такий юшкою могли балувати себе виключно царські особи, то той період давно вже кануло в літа. Адже сьогодні немає нічого простішого, як приготувати смачну юшку з сьомги в мультиварці.
Для приготування смачної юшки в домашніх умовах вам знадобиться
Інгредієнти:
- Набір для ухи з сьомги – 0,5 кг,
- Вода - 1,5 літра,
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Цибулю - 1 голівка,
- Лавровий лист – 2 листочка,
- Картопля 2 - 3 бульби,
- Свіжа зелень.
Процес приготування:
Промиваємо шматочки червоної риби, очищаємо, якщо є луска. Складаємо в чашу мультиварки, заливаємо водою.
Чистимо картоплю, нарізаємо його брусочками, складаємо разом з рибою. Цибулину кидаємо цілком або половинками, попередньо очистивши її від лушпиння. Ціла цибулина віддасть аромат супу, потім її можна вийняти. Солимо, додаємо лавровий лист. Якщо є приправа для юшки, тоді можна і додати трохи для більшого смаку і аромату. Програмуємо мультиварку на режим «Гасіння», час приготування виставляємо 1 годину.
Коли пролунає сигнал про закінчення програми та вуха звариться, її потрібно розлити по тарілках.
У кожну тарілочку додаємо свіжу зелень, попередньо порубавши її ножем. Зелень кропу всіх краще сюди підійде. Але є люди, які не люблять зелень в супах, тому рекомендую подати окрему тарілку або чашку з рубаною зеленню.
А так як ми позбавилися від вареної цибулини, яка вже віддала бульйону свій аромат, то можна дрібно нарізати свіжу ріпчасту цибулю і додати в кожну тарілку. Навариста і ароматна юшка з сьомги в мультиварці порадує вас і всіх присутніх за столом. Приємного апетиту!
За рецепт і покрокові фото дякуємо Світлану Кисловскую.
А ще таким способом можна приготувати рибний суп з коропа з пшоном.