Як приготувати молоки риб в духовці
Харчування у весняний період часом виводить з рівноваги будь-яку господарку. Набридли щільні сімейні сніданки, обіди з наваристим борщем або супом. І захотілося чого - то по-весняному простенького і смачного. Вже радує на наших столах перша зелень, рясніє кольоровий салат, красується редиска. А мені особливо приємно, що дозріли наші перші тепличні помідори, такі смачні і справжні. Я і салати з ними готую. А от сьогодні приготувала запіканку з молоками осетра. І помідори тут знайшли своє доповнення. Вийшло смачне і бюджетне блюдо. Та й на приготування пішло мало часу. Розповім вам як приготувати молоки риб в духовці з овочами.
Як приготувати молоки риб в духовці
рецепт запіканки з молоками осетра
Інгредієнти:
- молоки осетра або лососевих риб - 350 р,
- картопля - 3 шт.,
- цибуля ріпчаста - 1 шт.,
- морква (велика) - 1 шт.,
- помідори - 4 шт.,
- масло вершкове (у мене топлене) - 3 ст. л.,
- майонез - 4 ст. л.,
- зелень кропу, петрушки, цибулі - 1 пучок.,
- салат листовий (для прикраси) - 4 шт.,
- рослинне масло (для змащування) -1 ст. л.,
- перець мелений - за потреби,
- сіль - за смаком.
Процес приготування:
Овочі почистити, вимити. Картоплю нарізати соломкою, цибулю півкільцями. Моркву натерти на тертці, а помідори порізати кружальцями.
Молоки осетра теж вимити, порізати шматочками.
Деко змастити олією. І викласти шарами картоплю, цибулю, молоки осетра, морква, помідори, додаючи при цьому мелений перець і сіль. Зверху посипати нарізаною зеленню і додати майонез у вигляді смужок.
Випікати в розігрітій духовці 25 хвилин при температурі 180 градусів. Готову запіканку з риб'ячих молок виставити на стіл. Прикрасити листочками салату.
Приємного всім апетиту!