Запіканка з курячої грудки з овочами рецепт з фото
Всім привіт. Не так давно я для себе відкрила дуже цікавий, простий і практичний рецепт – запіканка з курячої грудки з овочами. Ви можете зараз запитати, чим же він такий цікавий. Все дуже просто. З грудки ми спочатку варимо якийсь суп, а після з цього ж філе готуємо запіканку.
А ще цей рецепт мені подобається тому, що інгредієнти з овочів можна підбирати по своєму смаку. Наприклад, сьогодні приготувати курячу запіканку з помідорами та болгарським перцем, а завтра – з кольоровою капустою і стручкової квасолею. Взагалі можна використовувати будь-яку вподобану вам заморожену овочеву суміш, яку зустрінете в магазині або просто свіжі овочі.
Думаю, що сенс зрозумілий.
Запіканка з курячої грудки
Ви можете зварити з куркою, наприклад, гороховий суп, а вже з звареної грудки курки приготувати дуже смачний салат або ж нашу запеканочку. Таким чином, ми вб'ємо 2-х зайців і при цьому не втратимо смакових якостей наших страв.
Якщо грудка, яку ви використовуєте для курячого супу, виявилася велика, розділіть її на дві частини. І сьогодні приготуйте з неї запіканку, а завтра – салат або навпаки.
загалом, використовуйте її за своїм розсудом. А зараз приступимо до приготування нашого рецепта.
Для цього підготуйте:
- Куряча грудка (куряче м'ясо) вже відварене 300г;
- 2 помідори;
- За 1 невеликого пучка зеленого цибулі й кропу;
- Склянку зеленого (замороженого або свіжого) горошку;
- Рослинна олія;
- 3 яйця;
- Склянку вершків або нежирної сметани (можна молоком 30мл трохи розвести);
- Сиру твердого 100г;
- Сіль, приправи.
Як приготувати курячу запіканку
Грудку (м'ясо) нарізаємо дрібно. Якщо пропустіть її через блендер або м'ясорубку, то у вас вийде куряче суфле з овочами.
Кубиками нарізаємо помідори.
Нарізаємо цибулю з кропом.
Додаємо горошок. Присаливаем, можна і приправки додати. Перемішуємо.
Готуємо форму. Її потрібно змастити рослинним маслом, дно можна трохи сухарями чи манкою присипати.
Викладаємо рівномірно всю суміш у форму.
Для заправки збийте яйця, додайте сметану, молоко, тертий сир. У мене була 20% сметана, тому я розвела її молоком. Я використовую твердий сир кислих сортів, який дуже добре підходить для приготування піци. Все перемішуємо і цією заправкою рівномірно заливаємо вміст форми. Відправляємо в розігріту духовку.
Вже через 30 хвилин, коли утворюється всіма улюблена золота скоринка, ось така смачна і проста запіканка з курячої грудки з овочами буде красуватися на вашому столі. Дайте їй трохи часу охолонути, щоб сир зробив свою справу і можете сміливо подавати на стіл.
Ще рецепт запеканочки тільки з креветками та грибами для гурманів на вибір:
Смачного.
p.s. Яка смачна запіканка вийшла, моїм домашнім дуже сподобалася, а вам? Ви такі запіканки готуєте? А з якими ви овочами більше віддаєте перевагу? Будьте завжди зі мною на зв'язку і не пропускайте смачних кулінарних рецептів.