» » Запіканка з курячої грудки з овочами рецепт з фото

Запіканка з курячої грудки з овочами рецепт з фото


Запіканка із курячої грудки з овочами

Всім привіт. Не так давно я для себе відкрила дуже цікавий, простий і практичний рецепт – запіканка з курячої грудки з овочами. Ви можете зараз запитати, чим же він такий цікавий. Все дуже просто. З грудки ми спочатку варимо якийсь суп, а після з цього ж філе готуємо запіканку.

А ще цей рецепт мені подобається тому, що інгредієнти з овочів можна підбирати по своєму смаку. Наприклад, сьогодні приготувати курячу запіканку з помідорами та болгарським перцем, а завтра – з кольоровою капустою і стручкової квасолею. Взагалі можна використовувати будь-яку вподобану вам заморожену овочеву суміш, яку зустрінете в магазині або просто свіжі овочі.

Думаю, що сенс зрозумілий.

Запіканка з курячої грудки

Ви можете зварити з куркою, наприклад, гороховий суп, а вже з звареної грудки курки приготувати дуже смачний салат або ж нашу запеканочку. Таким чином, ми вб'ємо 2-х зайців і при цьому не втратимо смакових якостей наших страв.

Якщо грудка, яку ви використовуєте для курячого супу, виявилася велика, розділіть її на дві частини. І сьогодні приготуйте з неї запіканку, а завтра – салат або навпаки.

загалом, використовуйте її за своїм розсудом. А зараз приступимо до приготування нашого рецепта.

Для цього підготуйте:

  • Куряча грудка (куряче м'ясо) вже відварене 300г;
  • 2 помідори;
  • За 1 невеликого пучка зеленого цибулі й кропу;
  • Склянку зеленого (замороженого або свіжого) горошку;
  • Рослинна олія;
  • 3 яйця;
  • Склянку вершків або нежирної сметани (можна молоком 30мл трохи розвести);
  • Сиру твердого 100г;
  • Сіль, приправи.

Як приготувати курячу запіканку

Грудку (м'ясо) нарізаємо дрібно. Якщо пропустіть її через блендер або м'ясорубку, то у вас вийде куряче суфле з овочами.

Кубиками нарізаємо помідори.

Нарізаємо цибулю з кропом.

Додаємо горошок. Присаливаем, можна і приправки додати. Перемішуємо.

Готуємо форму. Її потрібно змастити рослинним маслом, дно можна трохи сухарями чи манкою присипати.

Викладаємо рівномірно всю суміш у форму.

Для заправки збийте яйця, додайте сметану, молоко, тертий сир. У мене була 20% сметана, тому я розвела її молоком. Я використовую твердий сир кислих сортів, який дуже добре підходить для приготування піци. Все перемішуємо і цією заправкою рівномірно заливаємо вміст форми. Відправляємо в розігріту духовку.

Вже через 30 хвилин, коли утворюється всіма улюблена золота скоринка, ось така смачна і проста запіканка з курячої грудки з овочами буде красуватися на вашому столі. Дайте їй трохи часу охолонути, щоб сир зробив свою справу і можете сміливо подавати на стіл.

Ще рецепт запеканочки тільки з креветками та грибами для гурманів на вибір:

Смачного.

p.s. Яка смачна запіканка вийшла, моїм домашнім дуже сподобалася, а вам? Ви такі запіканки готуєте? А з якими ви овочами більше віддаєте перевагу? Будьте завжди зі мною на зв'язку і не пропускайте смачних кулінарних рецептів.

Радимо прочитати

Грибна запіканка
Грибна запіканка
Грибні страви завжди смачні і ситні, використовуючи гриби в якості основного інгредієнта в запіканці, додавши сир, можна приготувати відмінний обід або вечерю, витративши зовсім небагато часу.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки