Запіканка з макаронів з фаршем грибами рецепт фото
Всім знову приветики. У вас залишилися вчорашні макарони і їх ніхто не хоче їсти, або вони вам просто набридли – не біда, зараз ми з них відмінне блюдо приготуємо запіканка з макаронів з фаршем і грибами. Ніхто й не здогадається, що це вчорашні сухі макарошки. Тому, що запеканочка виходить дуже соковита і смачна.
Запіканка з макаронів з фаршем і грибами
Деякі стверджують – запіканки бувають тільки сирні солодкі, в чому я абсолютно не згодна. Вони готуються як солодкі, так і немає; сирні з сухофруктами і свіжими ягодами, так і з будь-яких найрізноманітніших продуктів.
Ось, наприклад, рисова запіканка або ж запеканочка з картоплі, рецепт якої подивіться тут. Всі вони абсолютно відрізняються одна від іншої набором продуктів, тільки заливка майже однакова, схожа на омлет.
А яка смачна запіканка з курячого м'яса, та ще й з овочами – язик проковтнути.
Підійдуть будь-які свіжі (тільки їх потрібно буде відварити) грибочки, дуже здорово з печерицями виходить або будь-які заморожені гриби.
Я буду використовувати заморожені опеньки, а фарш змішаний.
Якщо немає вершків, цілком можна замінити звичайним (не важливо якої жирності) молоком і додати пару ложок сметани.
Всі пропорції для рецепта запіканки довільні, а я приготувала з такої кількості продуктів:
- Відварені макарони;
- 1 цибулина;
- 200 г грибів;
- 400 г фаршу;
- Масло рослинне;
- Пару ложок (за смаком) соусу томатного;
- Сіль і спеції.
Для заправки:
- 3 яйця;
- 150 або 200 мл вершків 10%;
- Сиру 70 р.
Як приготувати запіканку з макаронів з фаршем
Поріжте і обсмажте цибулю на рослинній олії.
Додайте в сковорідку фарш, розімніть його, перемішайте і разом з цибулею пережарьте.
Тепер черга за грибами. Обсмажуємо їх разом з усім вмістом сковорідки.
Кладемо соус томатний, кетчуп або можна дрібно нарізані помідори і ще пару хвилиночок обсмажуємо. Не забудьте про сіль з улюбленими спеціями.
Форму змащуємо маслом. Викладаємо макарони. Дивлячись скільки у вас залишилося можна викласти одним або двома шарами, я приготую з двома. Тому макарошки розділила на 2 приблизно однакові частини і одну розподілила на дно форми.
Зверху рівномірно розподілила нашу м'ясну з грибами начинку.
Виклала другу половину макаронів (адже для них можна і соус відмінний приготувати – ось тут рецепт).
Приготуємо заправку для макаронної запіканки
Вбийте в миску яйця, влийте вершки, додайте натертий сир і перемішайте. Я сюди ж додала ще ложку соусу для додання ще більш вираженого смаку.
Заливаємо заправку по всій поверхні макаронів і відправляємо в духовку вже розігріту.
Так як всі продукти у нас вже готові, довго запікати не потрібно, хвилин 30. Головне, щоб сир розтопився і підрум'янився, а на це багато часу не потрібно.
Ось вона, красуня, прямо з картинки смачно пахне.
Запіканка з макаронів з фаршем і грибами – смакота. Всім рекомендую її спробувати.
Можете і спробувати цей рецепт:
А якщо не хочете возитися з формами для запікання, то можна макарони просто і смачно запекти в духовці – рецепт ось тут.
Приємного всім апетиту.
p.s. Сподобався рецепт? А може у вас є на цей рахунок якісь свої ідеї? Розкажіть про них усім нам. Якщо ви ще не підписалися, то зробіть це як можна швидше і на поштову скриньку нові рецептики мої отримуйте.