» » Рисова запіканка рецепт з гарбузом

Рисова запіканка рецепт з гарбузом


Якщо у вас не складаються стосунки з запеканками, обов'язково спробуйте цей рецепт – він просто чудовий. Рис і гарбуз самі по собі не відрізняються особливою вишуканістю, але разом зі здобою яєць і вершків, в міру підсолоджені і запечені до ніжної скоринки, вони перетворюються на справжній делікатес.

У складі запіканки немає борошна, і це позначається на структурі – в гарячому вигляді вона погано тримає форму і може кришитися, але цей дрібний недолік цілком компенсується тим, що і смак не «стає грубішою» борошном, а залишається тонким і делікатним.

Рисова запіканка з гарбузом без борошна

Рисова запіканка

Будь гарбузова блюдо в першу чергу визначається смаковими якостями самої гарбуза - щоб не прогадати, краще всього брати мускатную горіхову гарбуз, яка відрізняється особливою грушоподібною формою. Не варто купувати гарбуз вже нарізану та фасоване в пакети: по-перше, ви не знаєте точно, який це сорт, по-друге – шматочки можуть бути відрізані від підгнилого плода і увібрати в себе «залежаний» запах.

Гарбуз грушовидна довга

покроковий фото рецепт

Інгредієнти:

  • 1 стакан відвареного до готовності рису,
  • 2 ст. л. цукру,
  • 1 яйце,
  • 150 г м'якоті запеченої гарбуза,
  • 1 ст. л. жирних вершків.

Процес приготування:

Гарбуз промийте і розріжте на дві частини.

Гарбуз свіжа рецепти

Видаліть насіння і волокна і покладіть запікатися в духовці на решітку зрізами вгору. Щоб уникнути запаху на кухні від підгоряння солодкого гарбузового соку, можна загорнути її у фольгу, але і без фольги цей плід чудово запікається. Запікайте гарбуз при 200-250 С, поки вона не розм'якне і трохи стиснеться.

Запечена гарбуз рецепти

Рис відваріть до готовності, відкиньте на друшляк. З гарбуза зніміть запечену скоринку.

Запіканка рис гарбуз рецепт

Збийте яйце, розітріть гарбузову м'якоть і змішайте їх з рисом, вершками і цукром. Вийде досить рідке тісто.

Приготування гарбузової запіканки

Поставте рисову запіканку в духовку в змащеній маслом формі. Візьміть форму такого розміру, щоб з тіста вийшов шар товщиною 3-5 див Запікайте при 150 С, поки маса по центру форми не затвердіє.

Подавайте з медом, солодким сиропом або зі сметаною.

Рисова запіканка з гарбузом

Радимо прочитати

Сирна запіканка в духовці з манкою
Сирна запіканка в духовці з манкою
Ця запіканка з сиру за смаком нагадує пиріг, проте для її приготування не використовується борошно. Сирна запіканка в духовці з манкою виходить легка і дуже смачна, тому сподобається людям всіх
Великодні цукерки
Великодні цукерки
У переддень Світлого Свята в кожному будинку печуть різноманітну великодню випічку. На святковому столі обов'язково має бути паска, крашанки, великодні пряники, віночки, булочки. Пропоную приготувати

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки