Рисова запіканка рецепт з гарбузом
Якщо у вас не складаються стосунки з запеканками, обов'язково спробуйте цей рецепт – він просто чудовий. Рис і гарбуз самі по собі не відрізняються особливою вишуканістю, але разом зі здобою яєць і вершків, в міру підсолоджені і запечені до ніжної скоринки, вони перетворюються на справжній делікатес.
У складі запіканки немає борошна, і це позначається на структурі – в гарячому вигляді вона погано тримає форму і може кришитися, але цей дрібний недолік цілком компенсується тим, що і смак не «стає грубішою» борошном, а залишається тонким і делікатним.
Рисова запіканка з гарбузом без борошна
Будь гарбузова блюдо в першу чергу визначається смаковими якостями самої гарбуза - щоб не прогадати, краще всього брати мускатную горіхову гарбуз, яка відрізняється особливою грушоподібною формою. Не варто купувати гарбуз вже нарізану та фасоване в пакети: по-перше, ви не знаєте точно, який це сорт, по-друге – шматочки можуть бути відрізані від підгнилого плода і увібрати в себе «залежаний» запах.
покроковий фото рецепт
Інгредієнти:
- 1 стакан відвареного до готовності рису,
- 2 ст. л. цукру,
- 1 яйце,
- 150 г м'якоті запеченої гарбуза,
- 1 ст. л. жирних вершків.
Процес приготування:
Гарбуз промийте і розріжте на дві частини.
Видаліть насіння і волокна і покладіть запікатися в духовці на решітку зрізами вгору. Щоб уникнути запаху на кухні від підгоряння солодкого гарбузового соку, можна загорнути її у фольгу, але і без фольги цей плід чудово запікається. Запікайте гарбуз при 200-250 С, поки вона не розм'якне і трохи стиснеться.
Рис відваріть до готовності, відкиньте на друшляк. З гарбуза зніміть запечену скоринку.
Збийте яйце, розітріть гарбузову м'якоть і змішайте їх з рисом, вершками і цукром. Вийде досить рідке тісто.
Поставте рисову запіканку в духовку в змащеній маслом формі. Візьміть форму такого розміру, щоб з тіста вийшов шар товщиною 3-5 див Запікайте при 150 С, поки маса по центру форми не затвердіє.
Подавайте з медом, солодким сиропом або зі сметаною.