Великодні цукерки
У переддень Світлого Свята в кожному будинку печуть різноманітну великодню випічку. На святковому столі обов'язково має бути паска, крашанки, великодні пряники, віночки, булочки. Пропоную приготувати смачні великодні цукерки і пригостити своїх рідних, гостей за святковим столом або красиво оформити і подарувати в якості солодкого подарунка.
Великодні цукерки
Рецепт цукерок досить простий, не вимагає дорогих продуктів і багато часу на приготування, не рахуючи застигання шоколадної маси. Головними компонентами є шоколад, вершки і масло, але склад цукерок на Великдень можна доповнювати іншими продуктами, наприклад, сьогодні у нас рецепт цукерок з гарбузом і журавлиною. Спеціально для сайту Хороші рецепти розповімо і покажемо покроково на фото як зробити
Великодні цукерки своїми руками
Інгредієнти:
- шоколад - 100 г
- вершки - 100 г
- олію вершкове - 60 р,
- в'ялена журавлина - 20 г
- родзинки - 30 г
- гарбуз - 135 р.
Процес приготування:
Першим ділом підготуємо наповнювач для цукерок, нам знадобиться гарбузове пюре. Для цього візьміть очищену гарбуз, свіжу або заморожену. Залийте холодною водою і відправте варитися до м'якості, приблизно 15-20 хвилин. Відкиньте на друшляк, потримайте деякий час, щоб добре стекла вода і пробийте заглибним блендером або протріть через дрібне сито.
Тепер в невелику каструльку, додайте жирні вершки, понад 30 відсотків, якісне вершкове масло. Відправте на маленький вогонь. Прогрійте, часто помішуючи лопаткою, до розчинення масла, майже до кипіння.
використовуйте чорний Шоколад, молочний, пористий, головне, хорошої якості. Додайте часточки шоколаду в прогріті вершки. Відправте на маленький вогонь і заважайте, поки весь шоколад повністю розчинитися. Зніміть з вогню.
Додайте гарбузове пюре. Перемішайте до однорідної консистенції.
Поставте каструльку у велику миску з холодною водою і заважайте, щоб шоколадна маса добре охолола.
Додайте в'ялену журавлину і родзинки, перемішайте.
Перелийте в невелику миску, накрийте плівкою і відправте в холодильник на пару годин. Приблизно через 30 хвилин дістаньте їх холодильника і перемішайте, щоб сухофрукти рівномірно розподілилися по шоколадній масі і знову відправте в холодильник. Таку процедуру можна повторити декілька разів.
Ложечкою візьміть порцію шоколадної маси і обкатайте в кондитерській посипання, намагаючись надати форму кульки. Також виконайте з іншою заготовкою. Виходить близько 10-15 цукерок невеликого розміру.
Великодні цукерки готові. Зберігайте в холодильнику добре закриває тарі.
Гарного свята і смачних десертів!