Кокосові цукерки
Якщо ви великий ласун, тоді цей рецепт домашніх цукерок, спеціально для вас. Приготуємо смачні кокосові цукерки, від яких будуть в захваті не тільки діти, але і дорослі. Рецепт простий, і якщо уважно прочитати і подивитися покроковий фото майстер-клас, ви з легкістю, приготуєте мега шоколадні цукерки з кокосом до солодкого столу. Їх можна красиво упакувати і презентувати в якості солодкого подарунка до будь-якого свята. За бажанням, всередину цукерки, при формуванні, можна додати цілісний горішок мигдалю, арахісу, фундуку або шматочок волоського горіха. Домашні цукерки, приготовані своїми руками, абсолютно безпечні, так як ви знаєте їх складу.
Кокосові цукерки
Зверніть увагу, для приготування нам знадобляться жирні вершки, вище 30 %. Необхідні інгредієнти:
Інгредієнти:
- Шоколад чорний - 85 г,
- Кокосова стружка - 80 г,
- Вершки жирні -70 г,
- Масло вершкове - 60 г
- Какао-порошок - 1 ст. л.,
- Горіхи - за бажанням.
Процес приготування:
Підготуйте каструлю з водою. Закип'ятіть. Зверху встановіть жаростійку глибоку ємність, щоб дно не стосувалося води. В прогріту миску налийте вершки. Помішуючи, нагрійте до 35 градусів.
У нагріті вершки додайте вершкове масло хорошої якості. Заважайте до тих пір, поки склад повністю не розчиниться. Ні в якому разі не використовуйте маргарин, тоді цукерки будуть несмачні.
Шоколад використовуйте хорошої якості, чорний чи молочний. Подрібніть шоколадну плитку невеликими шматочками. Додайте до вершкової маси какао-порошок та шоколад. Інтенсивно помішуючи лопаткою, прогрійте до повного розплавлення шоколаду і рівномірного розподілу какао. Повинна вийти однорідна, гладка, глянсова маса. Коли суміш придбає однорідний колір, зніміть з водяної бані.
Залиште остуджуватися до кімнатної температури, періодично помішуючи лопаткою. Для прискорення процесу можна набрати в каструльку холодну воду і опустити миску з шоколадною масою. Заважати лопаткою, поки не охолоне.
В охолоджену масу додайте половину кокосової стружки, перемішайте. Укрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник до загустіння, на пару годин.
Ложечкою наберіть порцію шоколадної маси, в центр втисніть горішок і руками, швиденько, сформуйте кульку. Запаніруйте в кокосовій стружці. Відправте в холодильник на 20-30 хвилин.
Кокосові цукерки готові.
Приємного чаювання! Зберігайте домашні цукерки в холодильнику в герметичною тарі.
Шоколадні цукерки з кокосовою струхкой: рецепт з фото від Світлани спеціально для сайту Записна книжка.