Цукерки з фініків
Багато хто з наших сучасників відпочивали в східних країнах і пробували східні десерти та ласощі. Які ж вони унікальні і смачні! Їх унікальність в тому, що найчастіше готуються вручну. Шеф-кухар особисто контролює і деколи навіть сам готує за традиційним рецептом.
Таких вишукувань у наших торгових лавках вдень з вогнем не знайдеш. Відпочиваючи якось за кордоном, дізналася у місцевого кухаря секрети приготування дивовижних цукерок з фініків і привезла звідти рецепт. Ділюся з вами рецептом і все ласунам рекомендую!
Цукерки з фініків з горіхами
Цукерки виходять з яскраво вираженим финиковым смаком і приємним кунжутним ароматом. До речі, рецепт можна урізноманітнити, додавши інші сухофрукти (чорнослив або курагу).
Інгредієнти:
- 300 грам сушених фініків;
- 50 грам рідкого меду;
- 100 грам кунжуту;
- 180 грам волоських горіхів.
Процес приготування:
За списком підготуйте компоненти десерту.
У сушених фініків видаліть кісточки. Волоські горіхи очистіть від шкаралупи і перегородок.
Кунжут просушіть на сухій сковороді на повільному вогні до появи рум'яного кольору. За допомогою такого нехитрого прийому кунжутне насіння придбають приємний відтінок і стануть набагато пахучіше, що сприятливо позначиться на підсумковому смаку страви.
Фініки і волоські горіхи пропустіть через м'ясорубку. Влийте необхідну кількість меду і перемішайте масу.
Чистими руками починайте скачувати кульки і формувати круглі цукерки. Потім обваляти їх у насінні кунжуту.
Кунжутне насіння будуть прекрасно прилипати до солодких кульок.
Перед тим як подавати фінікові цукерки до чаю, їх потрібно охолодити в холодильнику 20-30 хвилин.
Bon Appetite!
Як приготувати торт з фініків: