Сливи в духовці
Запечені сливи зберігають структуру і мають приємний смак, вони не схожі ні на варення, ні на сухофрукти. Не водянисті, не сухі і при цьому дуже смачні, такий десерт може стати відмінною альтернативою цукерок.
З запечених злив виходять відмінні десерти, які можуть прикрасити святковий стіл на дитячий день Народження, дівич-вечір і романтичну вечерю. Приготувати запечені сливи не набагато складніше, ніж яєчню. Бажано вибирати пружні, досить великі плоди, від яких легко відокремлюється кісточка, щоб у вас вийшли, дійсно, запечені сливи, а не подобу джему.
Запечені сливи в духовці
до Речі, запікати сливи можна не тільки з цукром, а і з корицею, в такому випадку вони вийдуть більш ароматними і знайдуть чарівність східних солодощів. Шикарний десерт вийде, якщо перед тим, як відправляти сливи в духовку полити їх ромом, лимонним соком і посипати подрібненою цедрою. Тільки не забудьте її попередньо добре її помити, щоб зняти захисну воскову плівку.
Рецепт, викладений нижче, описує найпростіший спосіб приготування. Запікають їх навіть для приготування насиченого варення і повидла. Але і самі по собі без усяких добавок запечені сливи дуже гарні. Якщо хочете урізноманітнити раціон, то приступайте до їх приготування!
Інгредієнти:
- сливи,
- цукор.
Процес приготування:
Сливи переберіть, помийте і трохи просушіть. Розділіть на красиві половинки, найзручніше це робити ножем, видаліть кісточки.
Застеліть жароміцний деко фольгою, а краще форму з бортиками, розкладіть на ньому половинки слив. Сливи присипте цукром.
Запікайте в заздалегідь розігрітій духовці при 190 градусах близько 25 хвилин. За рецепт і фото дякуємо Эльби.
ПорадиСливовий десерт відмінно поєднується з вершками, різноманітними горішкам і медом. Такі печені сливи можна додавати в торти, пироги і використовувати в якості прикраси. А ще вони стануть смачним доповненням до ранковій вівсянці, чаю та кави. Гурмани примудряються поєднувати їх навіть з м'ясними стравами.
У багатьох елітних кафе і ресторанах подаються вишукані десерти з запеченими і в'яленими сливами. Наприклад, сливи з вершками і горішками. Готується смакота високої скляної креманці. На дно наливають трохи сиропу, який утворився при запіканні, зверху кладуть сливи і ядра горішків, десерт прикрашають збитими вершками.
Не менш цікавий і смачний десерт вийде з морозивом. Сформуйте з морозива кульки, покладіть їх на красивій плоскій тарілці. Зверху кладуться запечені сливи, десерт поливається сиропом і прикрашається м'ятою. Варто також спробувати сливи, фаршировані сиром. Готуються вони аналогічним способом. Половинки слив начинюються солодкої сирної маси і ставимо в духовку на десять хвилин. Дуже важливо не перетримувати десерт, інакше сливи розповзуться, і нічого не вийде.
Для початку випробуйте на практиці базовий рецепт, а потім вже приступайте до кулінарних експериментів. В залежності від випадку подавайте до сливам чай, вино або шампанське.
А ще рекомендуємо вам спробувати пиріг з сиром і чорносливом:
Рецепт пирога з чорносливом -->>