» » Сливи в духовці

Сливи в духовці


Запечені сливи зберігають структуру і мають приємний смак, вони не схожі ні на варення, ні на сухофрукти. Не водянисті, не сухі і при цьому дуже смачні, такий десерт може стати відмінною альтернативою цукерок.

З запечених злив виходять відмінні десерти, які можуть прикрасити святковий стіл на дитячий день Народження, дівич-вечір і романтичну вечерю. Приготувати запечені сливи не набагато складніше, ніж яєчню. Бажано вибирати пружні, досить великі плоди, від яких легко відокремлюється кісточка, щоб у вас вийшли, дійсно, запечені сливи, а не подобу джему.

Запечені сливи в духовці

Сливи в духовці

до Речі, запікати сливи можна не тільки з цукром, а і з корицею, в такому випадку вони вийдуть більш ароматними і знайдуть чарівність східних солодощів. Шикарний десерт вийде, якщо перед тим, як відправляти сливи в духовку полити їх ромом, лимонним соком і посипати подрібненою цедрою. Тільки не забудьте її попередньо добре її помити, щоб зняти захисну воскову плівку.

Рецепт, викладений нижче, описує найпростіший спосіб приготування. Запікають їх навіть для приготування насиченого варення і повидла. Але і самі по собі без усяких добавок запечені сливи дуже гарні. Якщо хочете урізноманітнити раціон, то приступайте до їх приготування!

Інгредієнти:

  • сливи,
  • цукор.

Процес приготування:

Запечена зливуСливи переберіть, помийте і трохи просушіть. Розділіть на красиві половинки, найзручніше це робити ножем, видаліть кісточки.

Сливи в духовці рецептЗастеліть жароміцний деко фольгою, а краще форму з бортиками, розкладіть на ньому половинки слив. Сливи присипте цукром.

Сливи в духовціЗапікайте в заздалегідь розігрітій духовці при 190 градусах близько 25 хвилин. За рецепт і фото дякуємо Эльби.

Поради

Сливовий десерт відмінно поєднується з вершками, різноманітними горішкам і медом. Такі печені сливи можна додавати в торти, пироги і використовувати в якості прикраси. А ще вони стануть смачним доповненням до ранковій вівсянці, чаю та кави. Гурмани примудряються поєднувати їх навіть з м'ясними стравами.

У багатьох елітних кафе і ресторанах подаються вишукані десерти з запеченими і в'яленими сливами. Наприклад, сливи з вершками і горішками. Готується смакота високої скляної креманці. На дно наливають трохи сиропу, який утворився при запіканні, зверху кладуть сливи і ядра горішків, десерт прикрашають збитими вершками.

Не менш цікавий і смачний десерт вийде з морозивом. Сформуйте з морозива кульки, покладіть їх на красивій плоскій тарілці. Зверху кладуться запечені сливи, десерт поливається сиропом і прикрашається м'ятою. Варто також спробувати сливи, фаршировані сиром. Готуються вони аналогічним способом. Половинки слив начинюються солодкої сирної маси і ставимо в духовку на десять хвилин. Дуже важливо не перетримувати десерт, інакше сливи розповзуться, і нічого не вийде.

Для початку випробуйте на практиці базовий рецепт, а потім вже приступайте до кулінарних експериментів. В залежності від випадку подавайте до сливам чай, вино або шампанське.

А ще рекомендуємо вам спробувати пиріг з сиром і чорносливом:

Сирний пиріг з начинкою з чорносливу Рецепт пирога з чорносливом -->>

Радимо прочитати

Сливове варення рецепт на зиму
Сливове варення рецепт на зиму
В наших широтах сливи дозрівають одними з останніх. Тому коли полиці льоху вже майже заповнені різними солодкими заготовками, не завжди хочеться возитися з цією кислої ягодою. Здається, що на зиму
Компот із слив
Компот із слив
Ми щороку робимо заготовки на зиму, адже так приємно взимку відкрити баночку з салатом, огірочками або ж компотиком. Ми вже давно не купуємо магазинні напої, п'ємо тільки домашні компоти, які
Джем з яблук і слив
Джем з яблук і слив
Якщо монотонні однокомпонентні варення і джеми вам набридли, спробуйте урізноманітнити їх, змішуючи різні ягоди і фрукти між собою. Так можна отримати цілком несподіваний, ні на що не схожий смак і
Груші фаршировані рибою
Груші фаршировані рибою
осінь Обдаровує нас своїми останніми дарами. Зібрані сливи, десертний виноград. Висять ще на деревах яблука та груші та айва пізня. Іноді думаєш: "Що приготувати незвичайне"? Варення, повидло, соки,
Варення слива в шоколаді
Варення слива в шоколаді
Здається, що здивувати досвідчених ласунів практично неможливо, а ось і ні! Варення зі слив з шоколадом складно назвати звичним ласощами. Є як мінімум пара причин, щоб його приготувати. По-перше,
Варення зі сливи з кісточкою
Варення зі сливи з кісточкою
Сливове варення з цілих плодів – це відмінний спосіб консервувати сливи для пирогів, тортів та інших десертів. При такому способі консервації злив вам не потрібно очищати їх від кісточки, але

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки