Компот із слив
Ми щороку робимо заготовки на зиму, адже так приємно взимку відкрити баночку з салатом, огірочками або ж компотиком. Ми вже давно не купуємо магазинні напої, п'ємо тільки домашні компоти, які заготовляємо на зиму самі. Пропонуємо вам свій рецепт компоту із слив, який в нашій сім'ї поважають і діти і дорослі.
Причому такий домашній напій і не соромно на святковий стіл подати, будьте впевнені, гості обов'язково оцінять.
Компот із слив
В цей сезон я починаю потроху входити в колію заготовок і почала я цей шлях «Заготовки 2014» з компоту із слив. Сливовий компот у нас стоїть на другому місці після яблучного, так, що робимо ми його не мало.
Сама противниця магазинних напоїв типу «Пепсі - коли», «Фанти» і подібних. Саме тому пропагую заготівлю таких домашніх компотів, смачних, солодких, з легкою кислинкою, при цьому все натурально, без всяких барвників.
Отже, приступимо до приготування ароматного домашнього компоту із слив. Важливо, запасіться терпінням і хорошим агрегатом для закочування кришок. У даному рецепті для зручності пропорції дані на одну дволітрову банку.
Для того щоб приготувати компот із слив з кісточкою на зиму вам будуть потрібні наступні інгредієнти:
Інгредієнти:
- Сливи – 10 – 15 штук,
- Цукровий пісок -300 грам,
- Вода – 1,5 літра.
Процес приготування:
Для початку займемося стерилізацією банок, в цьому році мені допомагала в цьому процесі мультиварка, з чим вона впоралася на п'ятірку з величезним плюсом. Чисті банки ми встановлюємо на решітку для приготування на пару і вибираємо режим «Без кришки» (або «варка на пару»), стерилізуємо банки за 5 хвилин.
Тепер треба промити сливи і бажано кожну наколоти товстою голкою, що я не зробила і гірко плакала після цього. В результаті у мене велика частина злив полопалася. Так що ви не допустите таку помилку, я кожен рік зазвичай проробляю цю маніпуляцію, а тут забула.... Ну, думаю, що ми і так вип'ємо компот з величезним задоволенням.
Тепер відправляємо підготовлені сливи в простерилизованную банку. Не забуваємо і про кришки, я їх теж викладала на решітку разом з банками.
Тепер приготуємо сироп для заливки злив. Для цього наливаємо воду в каструлю і засипаємо в неї цукровий пісок. Перемішуємо його у воді і доводимо сироп до кипіння. Я робила сироп традиційним способом на газу, хоча можна було приготувати сироп для зимового компоту і в мультиварці.
Тепер киплячим сиропом заливаємо банки зі сливами. Накриваємо чистими кришками і залишаємо на 10 – 15 хвилин, за цей час сливи вберуть в себе деяку кількість сиропу і вам потрібно буде долити ще невелика кількість сиропу в банки.
Тепер потрібно закатати банки спеціальними гвинтовими кришками або закаточним ключем. Краще всього запросити для цієї роботи своїх чоловіків або ж, як часто відбувається, зробити це самостійно. Далі потрібно укутати банки з компотом у теплу ковдру, я пожертвувала на такі потреби старий вовняний светр. Лишаємо в такому стані банки на всю ніч, а вранці відправляємо в прохолодне місце для подальшого зберігання. Готовий компот із слив виходить красивого насиченого кольору і дуже солодкий, тому при вживанні ми розводимо його водою. Хоча кому як, хто любить і дуже солодкі напої. Варто відзначити, що на даному етапі на моїх фото компот світлий, але після того, як він повністю охолоне і постоїть за пару тижнів, він стане досить темним і дуже красивим.
За рецепт і покрокові фото приготування компоту із слив на зиму дякуємо Славяну.
Як приготувати сливи на зиму в сиропі без кісточок -->>
Приємного вам апетиту і вдалих заготовок бажає сайт Записна книжка рецептів.