Груші фаршировані рибою
осінь Обдаровує нас своїми останніми дарами. Зібрані сливи, десертний виноград. Висять ще на деревах яблука та груші та айва пізня. Іноді думаєш: "Що приготувати незвичайне"? Варення, повидло, соки, компоти вже відправлені на зберігання у холодильники та підвали. А зовсім недавно мене здивувала приятелька своїми грушами, фаршированими креветками. Мені сподобалося. Виявляється, що не тільки одні яблука можна використовувати для такої справи. І я вирішила зробити на свій манер – приготувати фаршировані груші з кетою в духовці. Ой, як моїм близьким сподобалося! Особливо чоловікові. Ось і сьогодні я теж приготувала страву.
Груші фаршировані
Для приготування груш, фаршированих кетою, потрібно:
Інгредієнти:
- Груші - 600 г
- Кета - 300 г
- Майонез - 3 ст. л.,
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.,
- Часник - 2 зубки,
- Перець чорний (мелений) - за смаком
- Сіль - за смаком.
Процес приготування:
Спосіб приготування груш, фаршировані рибою дуже простий.
Груші вимити, розрізати на 2 частини, видовбати серединку.
Почистити цибулю, часник. Кету очистити від луски, кісточок, порізати на шматочки і перекрутити на м'ясорубці разом з цибулею і часником.
Добре перемішати рибний фарш, додати мелений перець і сіль. Нафарширувати половинки груш, зверху їх змастити майонезом. Запікати в духовці 25 хвилин при температурі 180 градусів.
Готові фаршировані груші викласти на блюдо.
Можна приступати до дегустації. Приємних вам смакових емоцій!
Як приготувати запечені груші з начинкою розповіла Світлана Струм, рецепт і фото автора.