» » Рецепт фаршировані кальмари в томатному соусі

Рецепт фаршировані кальмари в томатному соусі


Фаршировані кальмари в томатному соусі

Не можу не поділитися прекрасним блюдом Фаршировані кальмари в томатному соусі. Дуже оригінальний за зовнішнім виглядом і витончений смак. Не так давно натрапила на цей рецепт і перед Різдвяними святами вирішила спробувати приготувати. Зараз в магазинах можна без проблем купити тушки кальмарів як заморожені вже очищені, так і свіжі. Ну годі базікати. Давайте приступимо.

Фаршировані кальмари в томатному соусі

Для приготування страви з фаршированих кальмарів нам потрібні

  • ½ кг цілих тушок кальмарів;
  • 3 великих червоних помідора;
  • 3 ст. ложки масла рослинного;
  • Підлогу склянки вина;
  • 1 великий зубчик часнику;
  • Кілька гілочок петрушки;
  • 30 г панірувальних сухарів;
  • 1 яйце;
  • 1 ч. ложка солі;
  • 20 г твердого сиру;
  • 0,5 ч. ложки перцю.

Приготування фаршированих кальмарів

Підготуємо кальмарів. Якщо вони у вас заморожені, дістаньте їх з холодильника і покладіть розморожуватися.

Не варто розморожувати кальмари за допомогою гарячої води.

Якщо тушки не очищені їх потрібно очистити від шкіри, нутрощів і добре вимити.

Займемося приготуванням соусу. Візьміть помідори і зробіть надрізи на шкірці. Закип'ятіть в каструлі воду і на 20 секунд помістіть в неї помідори. Дістаньте шумівкою помідори з киплячої води, очистіть від шкірки. Дрібними кубиками наріжте їх. Поставте на плиту на маленький вогонь сковороду, влийте олію 2 ст. ложки і покладіть в неї тушкуватися помідори. Посоліть і накрийте кришкою. В кінці гасіння влийте вино.

Приготуємо начинку. Петрушку обполосніть водою і обсушити, дрібно наріжте. Часник порубаєте. Покладіть в миску петрушку і часник, панірувальні сухарі, тертий сир, сіль, перець, вбийте яйце і додайте масло 1 ст. ложку — все перемішайте.

А зараз наших кальмарів ми будемо фарширувати. Наповніть тушки начинкою наполовину за допомогою чайної ложки.

При тепловій обробці кальмари зменшуються в розмірі.

Та за допомогою звичайної зубочистки закріпіть краю, щоб начинка не «виповзав» назовні. Помістіть тушки в сковороду з томатним соусом і тушкуйте 10 хвилин з однієї сторони і стільки ж з іншої. Відмінно, фаршировані кальмари в томатному соусі готові. Відмінне рішення ми приготували для святкового столу. І Смачного.

Подивіться ролик як почистити кальмара:

Спробували? Смачно? Залишайте свої коментарі, буду Вам дуже вдячна. А подарунок вже забрали?

Радимо прочитати

Фаршировані баклажани в духовці
Фаршировані баклажани в духовці
Фаршировані баклажани в духовці, запечені з овочами і сиром, безсумнівно, чудове блюдо. Його можна подати і як гаряче друге блюдо, і як закуску. Фарширований баклажан виходить не тільки смачним, але
Салат з огірків і помідорів на зиму
Салат з огірків і помідорів на зиму
Салати завжди залишаються смачним гарніром до будь-якого основного блюда. Взимку до столу особливо не вистачає смачного доповнення зі свіжих овочів. Консервовані помідори з огірками є відмінним
Кальмари в сметанному соусі
Кальмари в сметанному соусі
Морепродукти повинні щотижня бути в раціоні людини. З них справжні кухарі здатні створювати кулінарні шедеври. Наприклад, кальмари можна приготувати кількома способами, але із-за високої ціни не всі
Груші фаршировані рибою
Груші фаршировані рибою
осінь Обдаровує нас своїми останніми дарами. Зібрані сливи, десертний виноград. Висять ще на деревах яблука та груші та айва пізня. Іноді думаєш: "Що приготувати незвичайне"? Варення, повидло, соки,

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки