» » Джем з яблук і груш

Джем з яблук і груш


Джем з яблук і груш – досить поширена заготівля на зиму. Крім того, вона смачна. Готовий продукт володіє прекрасним ароматом, що робить ласощі одним з найулюбленіших. Як і просте яблучне повидло, його можна використовувати як начинку для солодких пирогів і пиріжків. Рецептів приготування джему досить багато. Поєднання в ньому яблук і груш робить продукт трохи незвичайним, і в той же час простим. Часу на його приготування витрачається небагато, тому один з рецептів треба взяти на замітку і балувати даними ласощами всю сім'ю.

Джем з яблук і груш на зиму

Джем з яблук і груш

Інгредієнти:

Яблука з грушами рецепт джему або повидла
  • Яблука – 2 кг;
  • Груші – 1,5 кг;
  • Цукор – 2 кг

Процес приготування:

Насамперед необхідно підготувати фрукти. Краще всього підбирати стиглі плоди, не пошкоджені. Їх потрібно ретельно промити під водою. Потім яблука і груші очищаються від шкірки, і видаляються коробочки з насінням. Яблука різане шматочками для джему або повидла Яблука потрібно розрізати на невеликі шматочки і висипати в посуд для подальшої варіння. Груші також розрізають на невеликі частини і засипаються до яблук. Груші різане шматочками для джему або повидла Фрукти готові для варіння. Їх потрібно перемішати. Як зварити яблучно грушевий джем Яблучно-грушева суміш для повидла засипають цукром. Яблучно грушевий джем покроковий рецепт з фото Посуд з фруктами ставиться на плиту і варять на невеликому вогні. При цьому потрібно постійно варення помішувати, щоб воно не пригоріло. Яблучне повидло з грушами рецепт Маса вариться до тих пір, поки фрукти повністю не розваряться, а джем не вийде тягучим і густим. Даний процес займає близько години. Якщо фрукти були спочатку твердими, то часу на приготування буде потрібно трохи більше. Якщо є потреба отриману суміш подрібнити як повидло, можна скористатися блендером. Подрібнена маса знову ставиться на плиту на невеликий вогонь, доводять до кипіння. Після чого посуд з грушево-яблучним джемом можна прибирати з плити. Заготівля готова. Залишилося лише закатати її в банки. Грушеве повидло з яблуками рецепт Банки і кришки попередньо потрібно підготувати. Вони повинні пройти процес стерилізації. Одним з найпростіших способів вважається стерилізація в мікрохвильовці. Для цього банки потрібно помити, висушити і заповнити третю частину холодною водою. Після чого банки поміщаються в мікрохвильову піч на 3-5 хвилин. Фруктовий джем можна розкладати по банках і закручувати кришками. Джем з яблук і груш на зиму Для надійності заготовки рекомендується перевернути догори дном і укутати. У такому положенні їх слід залишити на добу. Після закінчення відведеного часу, консервацію можна прибирати в прохолодне місце для подальшого зберігання. Джем з яблук і груш фото рецепт Отриманий джем можна вживати в готовому вигляді, а можна використовувати як начинку для різної випічки. У будь-якому випадку дане ласощі здатне зайняти почесне місце на столі, і стати одним з найулюбленіших. Приємного апетиту. Автор рецепта і фото: Аліме

Радимо прочитати

Класична шарлотка з хліба
Класична шарлотка з хліба
Всім добре відомо, що класична шарлотка – це солодка випічка, неодмінною складовою якої є фрукти і ягоди – яблука, груші або сливи. Основу пирога, як правило, становить пшеничний хліб, бісквітне
Кисіль з яблук
Кисіль з яблук
У літній час на ринку і прилавках супермаркетів з'являється місцевий яблучний урожай. Пропонуємо скористатися нагодою і зварити смачний і корисний кисіль з яблук. Для приготування рекомендується
Джем з яблук і слив
Джем з яблук і слив
Якщо монотонні однокомпонентні варення і джеми вам набридли, спробуйте урізноманітнити їх, змішуючи різні ягоди і фрукти між собою. Так можна отримати цілком несподіваний, ні на що не схожий смак і
Груші фаршировані рибою
Груші фаршировані рибою
осінь Обдаровує нас своїми останніми дарами. Зібрані сливи, десертний виноград. Висять ще на деревах яблука та груші та айва пізня. Іноді думаєш: "Що приготувати незвичайне"? Варення, повидло, соки,

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки