Джем з яблук і груш – досить поширена заготівля на зиму. Крім того, вона смачна. Готовий продукт володіє прекрасним ароматом, що робить ласощі одним з найулюбленіших. Як і просте яблучне повидло, його можна використовувати як начинку для солодких пирогів і пиріжків. Рецептів приготування джему досить багато. Поєднання в ньому яблук і груш робить продукт трохи незвичайним, і в той же час простим. Часу на його приготування витрачається небагато, тому один з рецептів треба взяти на замітку і балувати даними ласощами всю сім'ю.
Джем з яблук і груш на зиму
Інгредієнти:
- Яблука – 2 кг;
- Груші – 1,5 кг;
- Цукор – 2 кг
Процес приготування:
Насамперед необхідно підготувати фрукти. Краще всього підбирати стиглі плоди, не пошкоджені. Їх потрібно ретельно промити під водою. Потім яблука і груші очищаються від шкірки, і видаляються коробочки з насінням. Яблука потрібно розрізати на невеликі шматочки і висипати в посуд для подальшої варіння. Груші також розрізають на невеликі частини і засипаються до яблук. Фрукти готові для варіння. Їх потрібно перемішати. Яблучно-грушева суміш для повидла засипають цукром. Посуд з фруктами ставиться на плиту і варять на невеликому вогні. При цьому потрібно постійно варення помішувати, щоб воно не пригоріло. Маса вариться до тих пір, поки фрукти повністю не розваряться, а джем не вийде тягучим і густим. Даний процес займає близько години. Якщо фрукти були спочатку твердими, то часу на приготування буде потрібно трохи більше. Якщо є потреба отриману суміш подрібнити як повидло, можна скористатися блендером. Подрібнена маса знову ставиться на плиту на невеликий вогонь, доводять до кипіння. Після чого посуд з грушево-яблучним джемом можна прибирати з плити. Заготівля готова. Залишилося лише закатати її в банки. Банки і кришки попередньо потрібно підготувати. Вони повинні пройти процес стерилізації. Одним з найпростіших способів вважається стерилізація в мікрохвильовці. Для цього банки потрібно помити, висушити і заповнити третю частину холодною водою. Після чого банки поміщаються в мікрохвильову піч на 3-5 хвилин. Фруктовий джем можна розкладати по банках і закручувати кришками. Для надійності заготовки рекомендується перевернути догори дном і укутати. У такому положенні їх слід залишити на добу. Після закінчення відведеного часу, консервацію можна прибирати в прохолодне місце для подальшого зберігання. Отриманий джем можна вживати в готовому вигляді, а можна використовувати як начинку для різної випічки. У будь-якому випадку дане ласощі здатне зайняти почесне місце на столі, і стати одним з найулюбленіших. Приємного апетиту. Автор рецепта і фото: Аліме