Желе з яблук на зиму без загусників рецепт з фото
Для домашніх заготовок немає заборон. Можна фантазувати і експериментувати, вражаючи близьких і знайомих своїми власними чудесами.
Один з таких рецептів – желе з яблук на зиму. А будемо його готувати з антонівки без загусників.
Давно минули ті часи, коли багато туристів, які потрапляють за кордон, привозили додому в якості подарунків невеликі упаковочки з цим смачним і красивим ласощами. Повно різнокольорових і різномастих баночок з желе з будь-яких фруктів і ягід на полицях наших магазинів. Але що ж змушує навіть не найвибагливіших гурманів вернути від них носи?
І справа не тільки в тому, що часто виробники не гребують для таких желе використовувати небезпечні для життя будь-якої людини барвники. Просто все, що зроблено своїми руками, завжди буде приємніше, а значить, смачніше і корисніше.
Желе з яблук на зиму
Так, в даному варіанті желе готувалося з антонівки, але можна замінити цей сорт, приміром, яблуками Симиренка.
Інгредієнти (приблизно трохи більше 2,5 л готового продукту):
- вода – 1,5 л,
- кориця – чотири палички,
- лимон – три (великих) або чотири (невеликих) шт.;
- мелений шафран – щіпка,
- цукор тростинний (якщо немає або не подобається, то звичайний білий) – 400 г на 0,5 л;
- яблука – два кілограми.
Як приготувати желе з яблук
Ретельно (навіть за допомогою щіточки!) обмийте фрукти, так як їх потрібно буде використовувати цілком, з шкіркою, не викидаючи жодного серцевини, ні кісточок. Як можна дрібніше наріжте лимони, яблука так, як хочете.
Всі покладіть в каструлю. Туди ж – розламані на шматочки корицю. Залийте все водою.
На сильному вогні дайте закипіти майбутнього желе, зменшіть вогник конфорки. Закрийте посуд кришкою і протягом 1,5 годин варіть, зрідка помішуючи яблучно-лимонну масу.
Приготуйте для наступного процесу марлю, склавши її на дно глибокого друшляка у кілька шарів. Відкиньте в неї, не віджимаючи, отриману суміш.
Зв'яжіть кінці марлі так, щоб вийшло щось схоже на мішечок. Його потрібно підвісити на 12 годин. Краще це зробити над тазиком, тоді вся рідина добре стече, нічого навколо не забруднивши.
Після такого зціджування додайте в утворену рідину необхідну кількість цукру, шафрану. Варіть сироп після закипання на невеликому вогні, знімаючи утворюється пеночку, хвилин 15. І більше потрібно часу, якщо ви готуєте не в традиційному мідному тазі з низькими бортиками, а в звичайній каструлі з товстим дном. Адже в ній швидкість випаровування рідини набагато нижче.
Цукор повинен повністю розчинитися. Клейка, апетитна пахуча маса буде перетворюватися в крихке тремтяче желе, якщо почне приставати до стеночкам посуду.
до Речі, вівчарик особливо цінується шанувальникам солодкого ласощі. Тому не поспішайте її викидати, спробуйте, може бути, і ви приєднаєтеся до їх числа?!
Ну от, желе з яблук на зиму готовий і без всяких загусників.
Такі домашні заготовки, як кажуть знавці, простоять довше, якщо розлити їх в гарячому вигляді по простерилизованным баночках і відразу закатати кришками. Охолонуть, можна відправляти їх в льох або холодильник.
Але багато нехтують цією порадою, вважаючи, що тільки в тій посуді, що варилося желе, воно по-справжньому застигне. І тільки після цього варто перекладати його в посуд для тривалого зберігання.
Смачного.