» » Желе з яблук на зиму без загусників рецепт з фото

Желе з яблук на зиму без загусників рецепт з фото


желе з яблук на зиму

Для домашніх заготовок немає заборон. Можна фантазувати і експериментувати, вражаючи близьких і знайомих своїми власними чудесами.

Один з таких рецептів – желе з яблук на зиму. А будемо його готувати з антонівки без загусників.

Давно минули ті часи, коли багато туристів, які потрапляють за кордон, привозили додому в якості подарунків невеликі упаковочки з цим смачним і красивим ласощами. Повно різнокольорових і різномастих баночок з желе з будь-яких фруктів і ягід на полицях наших магазинів. Але що ж змушує навіть не найвибагливіших гурманів вернути від них носи?

І справа не тільки в тому, що часто виробники не гребують для таких желе використовувати небезпечні для життя будь-якої людини барвники. Просто все, що зроблено своїми руками, завжди буде приємніше, а значить, смачніше і корисніше.

Желе з яблук на зиму

Так, в даному варіанті желе готувалося з антонівки, але можна замінити цей сорт, приміром, яблуками Симиренка.

Інгредієнти (приблизно трохи більше 2,5 л готового продукту):

  • вода – 1,5 л,
  • кориця – чотири палички,
  • лимон – три (великих) або чотири (невеликих) шт.;
  • мелений шафран – щіпка,
  • цукор тростинний (якщо немає або не подобається, то звичайний білий) – 400 г на 0,5 л;
  • яблука – два кілограми.

Як приготувати желе з яблук

Ретельно (навіть за допомогою щіточки!) обмийте фрукти, так як їх потрібно буде використовувати цілком, з шкіркою, не викидаючи жодного серцевини, ні кісточок. Як можна дрібніше наріжте лимони, яблука так, як хочете.
Всі покладіть в каструлю. Туди ж – розламані на шматочки корицю. Залийте все водою.

готуємо желе з антонівки

На сильному вогні дайте закипіти майбутнього желе, зменшіть вогник конфорки. Закрийте посуд кришкою і протягом 1,5 годин варіть, зрідка помішуючи яблучно-лимонну масу.

Приготуйте для наступного процесу марлю, склавши її на дно глибокого друшляка у кілька шарів. Відкиньте в неї, не віджимаючи, отриману суміш.

желе з яблук

Зв'яжіть кінці марлі так, щоб вийшло щось схоже на мішечок. Його потрібно підвісити на 12 годин. Краще це зробити над тазиком, тоді вся рідина добре стече, нічого навколо не забруднивши.

приготування яблучного желе

Після такого зціджування додайте в утворену рідину необхідну кількість цукру, шафрану. Варіть сироп після закипання на невеликому вогні, знімаючи утворюється пеночку, хвилин 15. І більше потрібно часу, якщо ви готуєте не в традиційному мідному тазі з низькими бортиками, а в звичайній каструлі з товстим дном. Адже в ній швидкість випаровування рідини набагато нижче.

Цукор повинен повністю розчинитися. Клейка, апетитна пахуча маса буде перетворюватися в крихке тремтяче желе, якщо почне приставати до стеночкам посуду.

до Речі, вівчарик особливо цінується шанувальникам солодкого ласощі. Тому не поспішайте її викидати, спробуйте, може бути, і ви приєднаєтеся до їх числа?!

яблучне желе на зиму

Ну от, желе з яблук на зиму готовий і без всяких загусників.

Такі домашні заготовки, як кажуть знавці, простоять довше, якщо розлити їх в гарячому вигляді по простерилизованным баночках і відразу закатати кришками. Охолонуть, можна відправляти їх в льох або холодильник.

Але багато нехтують цією порадою, вважаючи, що тільки в тій посуді, що варилося желе, воно по-справжньому застигне. І тільки після цього варто перекладати його в посуд для тривалого зберігання.

Смачного.

Радимо прочитати

Желе з агрусу на зиму рецепт з фото
Желе з агрусу на зиму рецепт з фото
Ми вже заготовили на зиму смородинове желе, тепер черга за агрусом. Так от, желе з агрусу ми з вами будемо готувати на зиму трохи інакше. Але запевняю вас, що десерт вийде відмінний і взимку буде
Желе Бите скло
Желе Бите скло
Зазвичай з осені я заморожую багато ягід. Взимку їх використовую для приготування пирогів, компоту, киселю. А найбільше люблю готувати фруктове желе Бите скло або Мозайку. Його з нетерпінням чекає
Джем з яблук і слив
Джем з яблук і слив
Якщо монотонні однокомпонентні варення і джеми вам набридли, спробуйте урізноманітнити їх, змішуючи різні ягоди і фрукти між собою. Так можна отримати цілком несподіваний, ні на що не схожий смак і
Джем з яблук і груш
Джем з яблук і груш
Джем з яблук і груш – досить поширена заготівля на зиму. Крім того, вона смачна. Готовий продукт володіє прекрасним ароматом, що робить ласощі одним з найулюбленіших. Як і просте яблучне повидло,

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки