» » Желе Бите скло

Желе Бите скло


Зазвичай з осені я заморожую багато ягід. Взимку їх використовую для приготування пирогів, компоту, киселю. А найбільше люблю готувати фруктове желе Бите скло або Мозайку. Його з нетерпінням чекає моя внучка. Я вважаю такий десерт дуже корисним. Саме навесні у багатьох загострюються захворювання шлунково-кишкового тракту і суглобів. Лікарі рекомендують вживати страви з додаванням желатину. І тоді на допомогу приходить легкий нежирний холодець, рибне заливне, суфле, фруктово - ягідне і овочеве желе. Ось і сьогодні я готую фруктове желе. Колірна гамма ягід не сильно помітна, але все ж я вирішила зробити з того, що було. Розморозила ягоди, поєднала вишню з червоною смородиною, виноград з ожиною і окремо віджала на соковижималці горобину. Вийшов сік. Три натуральних кольори: вишневий, темно - бордовий і янтарний. Значить можна приступати до приготування желе "Мозаїка".

Хоч квітень у дворі, Я готую желе. В яскравому сонячному світлі Нехай нагадає про літо. Сливи, вишні лежать, Та ще виноград. Ось десерт, так би мовити, І "Мозаїкою" кликати. Желе Бите скло

Желе Бите скло

Желе бите скло

Якщо натуральних інгредієнтів в рецепті у вас не виявиться, можна використовувати готове желе в пакетиках різних кольорів. Заливка може бути не тільки з молока або вершків, в хід можна пустити йогурт, сметану або кефір.

Для приготування різнобарвного желе потрібно

Інгредієнти:

  • Вишня (без кісточок) - 200 г
  • Червона смородина - 200 г
  • Виноград - 200 г
  • Ожина - 200 г
  • Горобина - 450 г,
  • Молоко або вершки - 500 мл
  • Вода - 250 мл
  • Цукор - 6 ст. л.,
  • Желатин - 5 ст. л.,
  • Ванільний цукор - за смаком.

Процес приготування:

Ягоди для желе

Розморожую ягоди. Готую три невеликі посудини, в які віджимаю ягоди на соковижималці. В одну виходить сік з вишні і червоної смородини. В іншу - з винограду і ожини. У третю ємність набираю горобиновий сік.

Наливаю в каструльку 150 мл соку з першої чашки, додаю 1 ст. л цукру і 50 мл води. Проварюю 3 хвилини. Додаю 1 ст. л. швидкорозчинного желатину, розмішую до зникнення грудочок. Проціджую і розливаю в невеликі формочки. Остуджую і ставлю в холодильник.

Так само чинимо з виноградно - ожиновим і журавлиним соком.

Домашнє желе рецепт

Готове желе дістаємо з холодильника. Частину залишаємо для прикраси, решту ріжемо на невеликі шматочки, складаємо в форму і перемішуємо.

Желе бите скло рецепт з фото покроково

Наливаю в каструлю молоко або вершки. Я додавала домашнє молоко з хорошою жирністю. Всипаю 3 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. ванільного цукру і доводжу до кипіння. 2 ст. л. желатину замішую в киплячому молоці до розчинення грудочок. Проціджую, охолоджую. Заливаю молоком шматочки фруктового желе. Ставлю в холодильник.

Через 3 години желе Бите скло готово.

Можна прикрасити желейними кружечками.

Десерт бите скло

Десерт ріжемо на шматочки. Просимо до столу!

Приємного апетиту!

Радимо прочитати

Желе з агрусу на зиму рецепт з фото
Желе з агрусу на зиму рецепт з фото
Ми вже заготовили на зиму смородинове желе, тепер черга за агрусом. Так от, желе з агрусу ми з вами будемо готувати на зиму трохи інакше. Але запевняю вас, що десерт вийде відмінний і взимку буде
Ягідний пиріг
Ягідний пиріг
Зовсім простий в приготуванні, але разом з тим дуже апетитний ягідний пиріг готується з бісквітного тіста з додаванням різноманітних ягід на свій смак і розсуд. Причому спекти його можна і влітку, в
Холодець з гуся
Холодець з гуся
Сьогодні я приготувала холодець з гуски і гусячих лапок. Багато хто вважає, що гусак для приготування холодцю вважається жирної птахом. Я вирішила додати до нього півника. І неодмінною умовою

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки