Желе Бите скло
Зазвичай з осені я заморожую багато ягід. Взимку їх використовую для приготування пирогів, компоту, киселю. А найбільше люблю готувати фруктове желе Бите скло або Мозайку. Його з нетерпінням чекає моя внучка. Я вважаю такий десерт дуже корисним. Саме навесні у багатьох загострюються захворювання шлунково-кишкового тракту і суглобів. Лікарі рекомендують вживати страви з додаванням желатину. І тоді на допомогу приходить легкий нежирний холодець, рибне заливне, суфле, фруктово - ягідне і овочеве желе. Ось і сьогодні я готую фруктове желе. Колірна гамма ягід не сильно помітна, але все ж я вирішила зробити з того, що було. Розморозила ягоди, поєднала вишню з червоною смородиною, виноград з ожиною і окремо віджала на соковижималці горобину. Вийшов сік. Три натуральних кольори: вишневий, темно - бордовий і янтарний. Значить можна приступати до приготування желе "Мозаїка".
Хоч квітень у дворі, Я готую желе. В яскравому сонячному світлі Нехай нагадає про літо. Сливи, вишні лежать, Та ще виноград. Ось десерт, так би мовити, І "Мозаїкою" кликати. Желе Бите скло
Желе Бите скло
Якщо натуральних інгредієнтів в рецепті у вас не виявиться, можна використовувати готове желе в пакетиках різних кольорів. Заливка може бути не тільки з молока або вершків, в хід можна пустити йогурт, сметану або кефір.
Для приготування різнобарвного желе потрібно
Інгредієнти:
- Вишня (без кісточок) - 200 г
- Червона смородина - 200 г
- Виноград - 200 г
- Ожина - 200 г
- Горобина - 450 г,
- Молоко або вершки - 500 мл
- Вода - 250 мл
- Цукор - 6 ст. л.,
- Желатин - 5 ст. л.,
- Ванільний цукор - за смаком.
Процес приготування:
Розморожую ягоди. Готую три невеликі посудини, в які віджимаю ягоди на соковижималці. В одну виходить сік з вишні і червоної смородини. В іншу - з винограду і ожини. У третю ємність набираю горобиновий сік.
Наливаю в каструльку 150 мл соку з першої чашки, додаю 1 ст. л цукру і 50 мл води. Проварюю 3 хвилини. Додаю 1 ст. л. швидкорозчинного желатину, розмішую до зникнення грудочок. Проціджую і розливаю в невеликі формочки. Остуджую і ставлю в холодильник.
Так само чинимо з виноградно - ожиновим і журавлиним соком.
Готове желе дістаємо з холодильника. Частину залишаємо для прикраси, решту ріжемо на невеликі шматочки, складаємо в форму і перемішуємо.
Наливаю в каструлю молоко або вершки. Я додавала домашнє молоко з хорошою жирністю. Всипаю 3 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. ванільного цукру і доводжу до кипіння. 2 ст. л. желатину замішую в киплячому молоці до розчинення грудочок. Проціджую, охолоджую. Заливаю молоком шматочки фруктового желе. Ставлю в холодильник.
Через 3 години желе Бите скло готово.
Можна прикрасити желейними кружечками.
Десерт ріжемо на шматочки. Просимо до столу!
Приємного апетиту!