» » Бурштиновий конфітюр з яблук і апельсинів

Бурштиновий конфітюр з яблук і апельсинів


конфітюр з яблук і апельсинів

Всім привіт. З приходом осені виникає природне бажання хоч якось продовжити літо.

Ну, наприклад, з осінньою нудьгою відмінно справляється конфітюр з яблук і апельсинів красивого бурштинового кольору з чашкою гарячого чаю. З відкритою баночки варення назовні виривається справжній вихор бадьорості і гарного настрою. Саме такий рецепт конфітюру я пропоную вам приготувати.

Конфітюр з яблук з апельсинами

Спосіб приготування чимось схожий на рецепт яблучного желе, яке ми заготовляли на зиму, але все ж у нього є своя родзинка.

Як приготувати цей конфітюр? Дуже просто!

Вам знадобиться:

  • 2 кілограми яблук;
  • кілограм цукру;
  • один апельсин;
  • 250 мл води.

Яблучка для варення краще вибирати кисло-солодких сортів. Вони додадуть конфитюру особливу пікантність. Якщо ж вам попалися солодкі плоди, то коли будуть варитися трохи лимонного соку (або лимоночки) додайте.

Фрукти потрібно вимити і очистити (від шкірки, вийняти серцевину з кісточками). М'якоть поріжте на кубики середньої величини.

Всі складіть у глибоку неэмалированную (звичайний мідний таз) посуд і залийте окропом. Прикрийте кришкою, хвилин тридцять дайте настоятися. Апельсин також потрібно вимити і зняти шкірку. М'якоть поріжте на кубики. Цедру складіть у блендер і добре подрібніть.

Конфітюр з яблук

за Півгодини минуло і можна повертатися до нарізаним яблучкам. Злийте воду в окрему ємність. Яблука залиште в тазику. Додайте до них м'якоть апельсина і цедру. Всі засипте цукровим піском.

Яблучний конфітюр з апельсином

Пам'ятайте про воду, в якій знаходилися яблука? Відміряйте 250 мл і влийте у посуд з майбутнім ласощами.

Ємність поставте на повільний вогонь.

Решту рідина з-під яблук можна перетворити в компот, додавши кілька ложечок цукру.

Процес варіння джему займе близько години. Конфітюр буде готовий, коли яблучка знайдуть напівпрозорий колір.

Не варто варити яблучно-апельсиновий десерт до в'язкого і тягучого стану. Коли розпечений сироп охолоне, він стане схожим на мармелад.

Яблучний конфітюр з апельсином

Готовий конфітюр з яблук і апельсинів розлийте по банках (простерилизованным), закатайте.

Зберігається такий десерт близько двох років при кімнатній температурі.

Якщо похмурий настрій постукало у ваші двері, то запросіть його на чашечку чаю з бурштиновим яблучно-апельсиновим конфітюром. Після першої ж посиденьки осіння хандра забуде дорогу в ваш дім. Не вірите? Тоді залишається в цьому переконатися, приготувавши і спробувавши бурштинове ласощі самостійно!

Радимо прочитати

Кров'яна ковбаса рецепт з яблуками
Кров'яна ковбаса рецепт з яблуками
Яблука часто використовуються в кулінарії при приготуванні різних м'ясних страв. Найчастіше з ними запікають птицю, зокрема давно усталеної класикою жанру вважається поєднання яблук з гусаком, що
Кисіль з яблук
Кисіль з яблук
У літній час на ринку і прилавках супермаркетів з'являється місцевий яблучний урожай. Пропонуємо скористатися нагодою і зварити смачний і корисний кисіль з яблук. Для приготування рекомендується
Джем з яблук і слив
Джем з яблук і слив
Якщо монотонні однокомпонентні варення і джеми вам набридли, спробуйте урізноманітнити їх, змішуючи різні ягоди і фрукти між собою. Так можна отримати цілком несподіваний, ні на що не схожий смак і
Джем з яблук і груш
Джем з яблук і груш
Джем з яблук і груш – досить поширена заготівля на зиму. Крім того, вона смачна. Готовий продукт володіє прекрасним ароматом, що робить ласощі одним з найулюбленіших. Як і просте яблучне повидло,
Абрикоси на зиму консервовані в сиропі
Абрикоси на зиму консервовані в сиропі
Абрикоси – плоди, з яких можна створювати безліч різних апетитних страв. Одним з варіантів їх приготування є заготовки на зиму, з них варять абрикосове варення, конфітюр, джем, компоти і сиропи.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки