Бурштиновий конфітюр з яблук і апельсинів
Всім привіт. З приходом осені виникає природне бажання хоч якось продовжити літо.
Ну, наприклад, з осінньою нудьгою відмінно справляється конфітюр з яблук і апельсинів красивого бурштинового кольору з чашкою гарячого чаю. З відкритою баночки варення назовні виривається справжній вихор бадьорості і гарного настрою. Саме такий рецепт конфітюру я пропоную вам приготувати.
Конфітюр з яблук з апельсинами
Спосіб приготування чимось схожий на рецепт яблучного желе, яке ми заготовляли на зиму, але все ж у нього є своя родзинка.
Як приготувати цей конфітюр? Дуже просто!
Вам знадобиться:
- 2 кілограми яблук;
- кілограм цукру;
- один апельсин;
- 250 мл води.
Яблучка для варення краще вибирати кисло-солодких сортів. Вони додадуть конфитюру особливу пікантність. Якщо ж вам попалися солодкі плоди, то коли будуть варитися трохи лимонного соку (або лимоночки) додайте.
Фрукти потрібно вимити і очистити (від шкірки, вийняти серцевину з кісточками). М'якоть поріжте на кубики середньої величини.
Всі складіть у глибоку неэмалированную (звичайний мідний таз) посуд і залийте окропом. Прикрийте кришкою, хвилин тридцять дайте настоятися. Апельсин також потрібно вимити і зняти шкірку. М'якоть поріжте на кубики. Цедру складіть у блендер і добре подрібніть.
за Півгодини минуло і можна повертатися до нарізаним яблучкам. Злийте воду в окрему ємність. Яблука залиште в тазику. Додайте до них м'якоть апельсина і цедру. Всі засипте цукровим піском.
Пам'ятайте про воду, в якій знаходилися яблука? Відміряйте 250 мл і влийте у посуд з майбутнім ласощами.
Ємність поставте на повільний вогонь.
Решту рідина з-під яблук можна перетворити в компот, додавши кілька ложечок цукру.
Процес варіння джему займе близько години. Конфітюр буде готовий, коли яблучка знайдуть напівпрозорий колір.
Не варто варити яблучно-апельсиновий десерт до в'язкого і тягучого стану. Коли розпечений сироп охолоне, він стане схожим на мармелад.
Готовий конфітюр з яблук і апельсинів розлийте по банках (простерилизованным), закатайте.
Зберігається такий десерт близько двох років при кімнатній температурі.
Якщо похмурий настрій постукало у ваші двері, то запросіть його на чашечку чаю з бурштиновим яблучно-апельсиновим конфітюром. Після першої ж посиденьки осіння хандра забуде дорогу в ваш дім. Не вірите? Тоді залишається в цьому переконатися, приготувавши і спробувавши бурштинове ласощі самостійно!