» » Класична шарлотка з хліба

Класична шарлотка з хліба


Всім добре відомо, що класична шарлотка – це солодка випічка, неодмінною складовою якої є фрукти і ягоди – яблука, груші або сливи. Основу пирога, як правило, становить пшеничний хліб, бісквітне тісто або печиво савоярді. У нас в меню на солодке буде класична шарлотка з хліба (без тесту).

Шарлотка з хліба або батона

Шарлотка з хліба

У пропонованому нижче рецепті сполучною ланкою випічки служить подрібнений і розмочений у молочно-яєчної суміші батон. В якості начинки використовується дует солодких яблук і кислої журавлини, які чудово поєднуються один з одним.

Шарлотка хлібна з яблуками і журавлиною, наповнена тонким ароматом кориці, стане чудовим доповненням до вечірнього чаювання.

Час приготування: 50 хв.

Кількість порцій: 8

З чого приготувати шарлотку

Господині на замітку:

По цьому рецепту ви зможете приготувати шарлотку з білого хліба, нарізаного скибочками.

Інгредієнти:

  • батон (хліб) пшеничний – 400 г,
  • яблуко – 4 шт.,
  • журавлина свіжа – 100 г
  • яйце – 2 шт.,
  • цукор – 3 ст. л.,
  • молоко – 150 мл
  • масло вершкове – 20 г
  • сухарі панірувальні – 2 ст. л.,
  • кориця мелена – 1/3 ч. ложки

Процес приготування:

Батон або хліб наріжте разом з скоринкою великими кубиками.

Рецепт шарлотки з хліба або батона

Подрібніть батон в блендері і викладіть крихти в миску.

Хлібні крихти для шарлотки

Журавлину вимийте і обсушіть, помістивши в друшляк. Столову ложку ягід відкладіть для прикраси випічки.

Журавлина для шарлотки

В миску відбийте яйця. Влийте молоко і всипте цукор з корицею. Ретельно збийте вінчиком.

Заливка з молока і яєць для шарлотки

Отриманою сумішшю залийте крихти хліба, добре перемішайте і залиште на 5 хвилин. Розділіть тісто з хліба на 3 рівних частини.

Тісто з хліба для шарлотки

Яблука вимийте і очистіть від шкірки. Кожне яблуко розділіть навпіл і видаліть серцевину. М'якоть наріжте тонкими скибочками. Порада: яблука для шарлотки вибирайте солодкі і стиглі. У даному рецепті використовуються дрібні плоди в кількості 4 штук, але, якщо ви придбали великі яблука, їх знадобиться 2 або 3.

Яблука для шарлотки різане шматочками

духовку нагрійте до 180° C.

Форму для випічки змастіть маслом і посипте панірувальними сухарями.

Форма для запікання шарлотки в сухарях

Викладіть 1/3 частину хлібної маси. Утрамбуйте лопаткою.

Класична шарлотка рецепт з хліба

Наступним шаром викладіть половину яблук і половину журавлини.

Класична шарлотка в духовці покроковий рецепт

Потім знову хліб, а на нього залишилися яблука і журавлину. Завершальним шаром викладіть решту хлібну масу і утрамбуйте.

Відправте форму в духовку і випікайте пиріг шарлотку 30-35 хвилин.

Після закінчення зазначеного часу вийміть шарлотку з духової шафи.

Хлібна шарлотка з яблуками і журавлиною

Порада: якщо ви використовували керамічну форму для випічки (в даному рецепті), то вийміть з неї пиріг наступним чином - накрийте форму великим плоским стравою, акуратно переверніть, після чого накрийте перевернуту шарлотку другим блюдом і ще раз переверніть.

Шарлотка з хліба з яблуками і журавлиною готова. Прикрасьте її журавлиною, розріжте на порції і подавайте на стіл до сімейного чаювання.

Шарлотка з яблуками і журавлиною

Радимо прочитати

Яблучний тарт
Яблучний тарт
Якщо шарлотка вам набридла, ви любите кокос і випічка з додаванням кокосової стружки теж дорога вашому серцю, то вам неодмінно потрібно спробувати тарт з яблуками і апельсинами з кокосового тесту.
Чурек – східний хліб
Чурек – східний хліб
Якщо ви читаєте цей рецепт, значить, вам цікава домашня кухня! Тоді я з величезним задоволенням поспішаю поділитися з вами своїм рецептиком (ну, як моїм, пекла сама, а ось рецепт узятий як завжди на
Хліб на сироватці житній
Хліб на сироватці житній
А ви ще не відмовилися від вживання магазинного хліба? Якщо ні - то дарма! Багато недобросовісні виробники використовують різноманітні добавки, які ну ніяк не можна назвати корисними. А ось домашній
Хліб без дріжджів
Хліб без дріжджів
Домашній хліб без дріжджів з пшеничного і вівсяного борошна – це прекрасна альтернатива дріжджове. Він виходить не таким пишним і легким, але зате набагато корисніше. Для його приготування не
Бездріжджовий хліб
Бездріжджовий хліб
Бездріжджовий хліб стає дуже популярним у любителів здорового харчування. Вважається, що хліб без пекарських дріжджів набагато корисніше, він має приємний смак і довго не псується. Більш того, при

1 комментарий

Соболева Мелиана
Вчера приготовила шарлотку по Вашему рецепту, очень получилось вкусно, прям воздушная, таяла во рту. У меня муж мучное вообще не ест, а это 2 больших куска съел! Спасибо за рецепт:)
Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки