Яблучний тарт
Якщо шарлотка вам набридла, ви любите кокос і випічка з додаванням кокосової стружки теж дорога вашому серцю, то вам неодмінно потрібно спробувати тарт з яблуками і апельсинами з кокосового тесту. Приготування такого тарта займе у вас не більше години, готову випічку можна подати на десерт у звичайний будній день або ж приготувати з нагоди урочистості, для дитячого свята. Фрукти для тарта підійдуть будь-які, для даного рецепту візьмемо яблука і апельсини.
Тарт з яблуками і апельсинами
Взагалі, тарти не так давно стали популярними. Ця випічка являє собою відкритий торт, а батьківщина тарти – Франція. Основна відмінність тарти в тому, що тісто викладається лише в один шар, потім викладається апетитна начинка, яка не накривається другим шаром тесту. Випікають тарт в спеціальній цілісної круглій формі або ж у рознімної форми для тортів. Тарт може бути не тільки солодким (фруктовим або ягідним), начинка буває овочевий, м'ясний, грибний, рибної або навіть з морепродуктів. Мало хто знає, що тарталетки – це також різновид тарти, які представляють собою кошики з тіста з різною начинкою, солодкою або солоною.
Інгредієнти:
- вершкове масло – 100 г
- яйця курячі – 2 шт.,
- борошно пшеничне – 300 г
- розпушувач – 5 р,
- цукор-пісок – 80 г + в начинку,
- кокосова стружка – 50 г
- свіже яблуко 2-3 шт.,
- апельсин – 1 шт.,
- цукрова пудра – 1 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо приготування тарта з того, що у підходящої посуді взобьем міксером курячий білок.
В білкову піну поступово підсипаємо цукор і продовжуємо збивати. До утворення густої піни, як для безе збивати не потрібно. Працюємо на кожному етапі за кілька хвилин.
Відправляємо у збиті жовтки і білки вимішуємо ще раз.
Потім сюди ж додамо розтоплене вершкове масло і кокосову стружку. Масло краще розтопити його на водяній або паровій бані, щоб яйця не згорнулися.
В окремому посуді змішуємо просіяне через сито пшеничне борошно і розпушувач (соду). Потім змішуємо яєчно-масляну масу з борошном і замішуємо м'яке гладке тісто.
Знадобиться спеціальна форма для випічки кругла або овальна. Змастіть її рослинним або вершковим маслом, щоб готовий тарт не пристав до стінок. Якщо на моєму фото використовуєте роз'ємну форму, то вистелити її промасленим пекарської папером. Змочіть руки водою і викладіть тісто у форму, розподіліть руками по дну і бортикам, висотою близько 3-4 див. Краю рівно обріжте.
Тепер настав час зайнятися начинкою і ще в цей час включити на розігрів духовку. Свіжі яблука промийте і зріжте шкірку. Підійдуть солодкі або кисло-солодкі фрукти. Наріжте їх кубиками або трикутниками. Апельсин потрібно очистити від шкірки і також нарізати кубиками. Якщо фрукт не дуже соковитий і перетинки жорсткі по можливості вирізаємо перегородки. Подрібнені фрукти присипте цукром і корицею (звичайно, це по вашому смаку). Майте на увазі, що надлишок цукру в начинці дасть зайву воду при випіканні (і, можливо, її доведеться зливати).
Яблука і апельсини викладаємо рівним шаром на кокосове тісто. Прикриваємо бортиками.
Форму з пирогом відправте в розігріту до 180 градусів духовку, випікайте яблучно – апельсиновий тарт півгодини (або трохи більше, залежно від соковитості і розмірів шматочків фруктів). Солодкий тарт дістаньте їх духової шафи, використовуючи прихватки.
Остудіть і вийміть з форми.
Присипте цукровою пудрою.
Наріжте на шматочки і подавайте до чаю або компоту.
Цим фруктовим тартом з кокосовим смаком пригощає читачів блокнота моя дочка Анастасія.
Якщо пиріг вам сподобався, не забудьте забрати його в закладки.