Сирне печиво трояндочки
Для душевних домашніх чаювань поставте на стіл вазу з ароматним печивом, і настрій підвищиться і розмова склеїться. Печиво не обов'язково купувати в магазині, набагато цікавіше його спекти вдома. А для тих, кому важливо, щоб випічка була не тільки смачної, але і красивою - цей варіант печива «трояндочки» з сирного тіста.
Печиво трояндочки
Сирне тісто легко в приготуванні, з ним впорається будь-який початківець кулінар. Печиво у вигляді троянди виходить смачним і ніжним. З його смаком можна експериментувати, додаючи в рецепт різні інгредієнти на вибір: подрібнені горішки, сухофрукти, мак або збитий білок.
Інгредієнти:
- Сир - 220 грам,
- Борошно - 230 грам,
- Маргарин, вершкове масло - 220 грам,
- Сода - 0,5 чайної ложки,
- Волоські горіхи (подрібнені) – жменю,
- Цукор для посипання.
Для випічки потрібно пергаментний папір.
Процес приготування:
Розм'якшене вершкове масло або маргарин змішуємо з сиром. Якщо сир попався не у вигляді однорідної маси, а крупинками, і ви хочете щоб у випічці він не відчувався, його можна протерти блендером.
Далі додаємо в масу соду (не гашену) і просіяне борошно. У мене була жменя волоських горіхів, я додала їх прямо в тісто. Замішуємо для печива не густе сирне тісто. Тісто виходить м'яке і приємне в роботі. Прибираємо наш грудочку в холодильник на деякий час.
Приблизно через півгодини або годину з тестом можна працювати.
Розкачуємо його на столі або дошці. Розгорнувши (не дуже тонко), посипаємо пласт цукром.
Включаємо духовку, щоб вона прогрілася.
Тепер скачуємо рулет, і просто ріжемо впоперек ножем, як на фото. На зрізі заготівля для печива виходить схожою на трояндочку.
Деко вистилаємо пекарської папером і розкладаємо сирні трояндочки. Близько укладати печиво не варто, так як воно збільшиться в об'ємі.
Випікаємо в духовці при 180 градусах приблизно 30 хвилин. Як випічка зарум'яниться, так пора її виймати з духовки.
Даємо печінкою трохи охолонути, і знімаємо з аркуша. Подаємо сирну випічку з гарячим чаєм.
За покрокові рецепт і фото печива «трояндочки» дякуємо Світлану Кисловскую.
Як приготувати печиво з апельсиновою начинкою в мультиварці ми розповідали в одному з випусків.