Шоколадне печиво
Дуже складно відмовити собі в задоволенні поласувати чимось смачним, солодким і запити все це гарячим чаєм чи какао, коли за вікном тихий морозний вечір. Відмовляти собі і не потрібно, тим більше, в новорічні свята, а значить, їсти смакоту не тільки дозволяється, а й заохочується! А якщо у ваших планах не тільки ласувати самому, але і пригощати рідних та друзів, пропонуємо безпрограшний варіант, який припаде до смаку абсолютно всім! Це, звичайно ж, приготувати вдома шоколадне печиво. Хто не любить шоколад? Таких людей, хіба що, можна перерахувати по пальцях. Інші ж, без сумнівів, будуть у захваті від вашого солодкого сюрпризу. Шоколадним печивом можна пригостити домочадців або гостей за чаюванням, а можна упакувати його в красиву коробку і подарувати. Такий презент, зроблений з душею, точно надовго залишиться в пам'яті!
Шоколадне печиво до свята
На приготування шоколадного печива знадобиться близько 30 хвилин часу. Зазначене кількість інгредієнтів розрахована на 18-20 штук.
Інгредієнти:
- 1,5 плитки темного або молочного шоколаду (можна взяти і того, і іншого),
- 200-250 гр. муки,
- 150 гр. вершкового масла,
- 5 столових ложок цукру,
- 2 яйця,
- 2 чайні ложки розпушувача,
- Ванілін за смаком.
Процес приготування:
Шоколад нам знадобиться в рідкому вигляді, тому розтопити його на водяній бані. Постійно помішуємо і стежимо за тим, щоб він не перегрівся і не згорнувся.

До вершкового масла, додаємо цукор і ванілін за смаком, ретельно розтираємо в однорідну масу.

масу Виливаємо в розтоплений шоколад, добре перемішуємо. Додаємо два яйця.

І знову ретельно перемішуємо, маса повинна вийти гладкою, блискучою. Всипаємо просіяне борошно і розпушувач. Замішуємо не дуже густе шоколадне тісто.

Формуємо з тіста невеликі коржики і викладаємо на деко, застелене папером для випічки. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Печиво виходить трохи м'яким і розсипчастим з насиченим шоколадним смаком. Можна прикрасити шоколадне печиво цукровою пудрою.
